Законот на Телема

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.205
Поени од реакции
12.201
Нешто сум бизи па ако стигнам до вечер ќе добиете дневна доза.
Нешто откажа ти со напаѓањето, а толку убаво почна!
Сега сврте на смеа?
Ние велиме: Така и треба! Старите школи за се се погрижија но направија една грешка: ја заборавија смеата во своите учења! Ритуалите им станаа меланхолија и црнило!
Што вели Законот за тоа Хит? Ајде биди добар и отвори го Законот!
Еве еден сосема мал цитат за тебе:

AL:II-9. Запомнете сите вие дека постоењето е чиста радост; дека сите таги се само како сенки; тие поминуваат и завршуваат; но постои нешто што останува.
AL:II-35. Ритуалите нека бидат изведувани правилно со радост и убавина!
А што е животот момче мое ако не еден Голем и Врховен ритуал на еден човек овде на Земјата!
Оди сега и радувај се! :)

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.205
Поени од реакции
12.201
AL:II-35. Ритуалите нека бидат изведувани правилно со радост и убавина!
Vaka li pocnuva inicijacijata.?????
Пробај да дојдеш на иницијација и ќе дознаеш дали се вакви или не! :)
Ако ти кажам дека не се вакви, ќе ми веруваш?
Мислам дека нема... Затоа, на работа,на труд!

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Пробај да дојдеш на иницијација и ќе дознаеш дали се вакви или не! :)
Ако ти кажам дека не се вакви, ќе ми веруваш?
Мислам дека нема... Затоа, на работа,на труд!
Ako bese vakva sigurno ke dojdev....hahahahhaha
Daleku ste........ daleku.....

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.205
Поени од реакции
12.201
Ako bese vakva sigurno ke dojdev....hahahahhaha
Daleku ste........ daleku.....
А штом знаеш ти кај сме, значи ти си тој познатиот што е пример кај нас како не треба! Ти значи беше кај нас и се нарекуваше наш брат а беше само обичен предавник во душата! Ти си тој што си замина како кукавица при првото искушение! Па што не се јавиш, туку вака од далеку! :)

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
А ти си тој што беше кај нас и се нарекуваше наш брат и си замина како кукавица! Па што не се јавиш!
Kaj Vas???
Procitaj go moeto ime i ke ti bide jasno deka toa shto sakash da go propagirash e prazna slama.....

Cudno ponashanje za samonarecen guru......zakluchoci bez fakti...
--- надополнето: 4 јануари 2012 во 21:25 ---
Рече следбеникот на најдолгиот пат...
Nema potreba da go branish tvojot guru.....
Ili ne e sposoben sam da se brani????
--- надополнето: 4 јануари 2012 во 21:26 ---
А штом знаеш ти кај сме, значи ти си тој познатиот што е пример кај нас како не треба! Ти значи беше кај нас и се нарекуваше наш брат а беше само обичен предавник во душата! Ти си тој што си замина како кукавица при првото искушение! Па што не се јавиш, туку вака од далеку! :)
Tesko svakash izgleda....

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.205
Поени од реакции
12.201
Kaj Vas???
Procitaj go moeto ime i ke ti bide jasno deka toa shto sakash da go propagirash e prazna slama.....
Cudno ponashanje za samonarecen guru......zakluchoci bez fakti...
Значи по одговорот твој, не си бил кај нас ниту не познаваш кои сме... Како тогаш знаеш каде сме ние и така „добро“ даваш објаснување? :)
Јас не сум гуру :) Јас сум телемит.
Дали јас дојдов и ти кажав тебе каде си ти по твојот пат? Мислам дека не.

Твоето име, сигурно е Златко :)

P.S. Плус едно линкче!:свиркам:

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.205
Поени од реакции
12.201
samo da vi kazam deka greshite........hahahaahaha....slobodna volja.......anarhija...
Back to the primitive... упс... назад на почетокот на темата да видиш за ЧИСТАТА волја :)
--- надополнето: 4 јануари 2012 во 21:40 ---
samo da vi kazam deka greshite........hahahaahaha....slobodna volja.......anarhija...
--- надополнето: 4 јануари 2012 во 21:39 ---

Zlatko.????
Tvoite ucenici sakaa da me masiraat edno vreme.....i pokraj toa shto nemat poima shto sakaat da propagiraat.....
Имам ученици... :) Ако луѓето не ти дадат титула преку своето незнаење нема кој! Тешко се поправа човекот на земјата, но има надеж и за будалиот...
И сега ти ме малтретираш бидејќи некој тебе те замарал, како одмазда нешто? За џабе името Гурџиев ако си овде заради омраза и одмазда... Поправи се...

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Back to the primitive... упс... назад на почетокот на темата да видиш за ЧИСТАТА волја :)
--- надополнето: 4 јануари 2012 во 21:40 ---

Имам ученици... :) Ако луѓето не ти дадат титула преку своето незнаење нема кој! Тешко се поправа човекот на земјата, но има надеж и за будалиот...
И сега ти ме малтретираш бидејќи некој тебе те замарал, како одмазда нешто? За џабе името Гурџиев ако си овде заради омраза и одмазда... Поправи се...
stavi 1 na tvoite i pocnete od inicijacija......pogotovo onaa so sex
ima i budali koi teshko ke gi vratish nazat...mislat deka se na praviot pat...
--- надополнето: 4 јануари 2012 во 21:48 ---
Вечна благодарност за ова просветлување!
ova e samo da vi ja odrzam temata.....da ne propadne......

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.205
Поени од реакции
12.201
stavi 1 na tvoite i pocnete od inicijacija......pogotovo onaa so sex
ima i budali koi teshko ke gi vratish nazat...mislat deka se na praviot pat...
.

Не ме разбираш нели? Дојден си да се тегавиш по темата? Ок... Темата не е моја, не сум јас започнал, јас само искористувам да кажам што имам...
Другите, си знаете зошто сте овде.

п.с. Колку повеќе ве има против толку подобро! Бидејќи Законот вели:

AL:II-17. Слушнете ме, вие луѓе што воздивнувате! Јадовите на болката и тагата Оставени се на мртвите и тие што умираат, Народот којшто се уште не ме познава.
AL:II-25. Вие сте против народот, О мои избрани!
Кои се тие избрани?
Има одговор за тоа во Книгата на Законот и во Коментарите, само треба некој да има волја да истражува и да разбере. Но, нема да истражувате... бидејќи така треба.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.205
Поени од реакции
12.201
Pak ne e tocno....stalno mi greshish neshto....
Dojdov na temata da kazam deka vashite propagandi se netocni i deka namaat dodirni tocki so pravata vistina......
Da ne izlazete i drugi budali kako vas....
Не си првиот што доаѓа и си оди а ние си продолжуваме со нашите патишта вие со вашите... форум е ова, тоа е целта да дојдеш „и да ми кажеш каде грешам“ :)
Се е во ред со тоа ти што имаш да кажеш, но ова „будали како вас“ може некој нареден пат да ти донесе бан заради навреда. Има и такво нешто, не дека сум навреден, но да се искористи кога веќе може..
Сите доаѓаме и си кажуваме што мислиме... нели :)

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Нема заебанција...10 години потрошени на Ошо и 5 на проучување на Гурџиев. Како да несака да ми биде Гуру? :)
Izgleda nemash nikakvi fakti za da ja branish tvojta vistina.......ili tolku znaesh???
A znaesh da proivocirash na drugi temi...

Hitchhiker

Concordia
Член од
23 октомври 2011
Мислења
96
Поени од реакции
31
Looking forward to it :)
Некој рекол "Споредувај се со најдобрите, само така ќе знаеш до каде си стигнал". Тому затоа ти не си ми предизвик :sneaky:

А сега одиме до Белимбегово.

Еден од најексплоатираните стихови од книгата на законот, барем овде на форумов е
1.44 . За чистата волја, неослабена од причина, ослободена од страста за резултатот, секој пат е совршен.

Истиот е и најголем плагијат во книгата. Значи ова не се мисли на Кроули ниту на некои самонаречени кралеви жедни за власта над земјата. Неколку илјади години пред ајваз да се промени во персиско руво(или зошто да не пред подсвеста на кроули да направи будали од Роуз и од самиот Кроули)овие мисли биле пренесени на Курукшетра од Кришна на Арџуна.

Бхагавад гита
2.47 Твое право е во акцијата сама,
никогаш во резултатите.
Никогаш резултатот од акцијата нека не ти биде мотив...

за жалење се тие чии мотиви се плодовите од акциите.

Ова оди во прилог на тезата дека законот и целата книга се измислица на Кроули, кој своето познавање на разните религии го претворил во коктел кој ќе одговара на неговиот нарко извитоперен ум.

Kajgana Shop

На врв Bottom