Законот на Телема

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.206
Поени од реакции
12.201
Не сум овде да исполнувам желби... на никој не му е ветен одговор од моја страна... Јас ти одговорив ти си само незадоволен од одговорот.
Ние телемитите сме за Човештвото пред се... но нема кој да разбере и нема кој да работи...

Ти во кое движење си па зборуваш дека сите се вакви или онакви? Хм?
Од надвор знаеш за нечија куќа и нејзините закони? Ти се молам... ако ти е досадно ноќва најди си друга разонода.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Не сум овде да исполнувам желби... на никој не му е ветен одговор од моја страна... Јас ти одговорив ти си само незадоволен од одговорот.
Ние телемитите сме за Човештвото пред се... но нема кој да разбере и нема кој да работи...
Ништо ти не одговори(барем не декларативно) :), не е дека си обврзан на тоа....не се секирај, никој со сила не те тера.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.206
Поени од реакции
12.201
Ништо ти не одговори(барем не декларативно) :), не е дека си обврзан на тоа....не се секирај, никој со сила не те тера.
Значи, не си задоволен со одговорот... жалам што очекуваше декларации :)

П.С. Твоите „движења“ кои се бесконечни на број, се водат според неколку школи! Но тебе ти се поинтересни изгледа теориите на заговор врзани со некои движењата до кои немаш пристап отколку школите!
Повели линк
Сосема мал извадок но мислам дека е доволно. Ако не е, повторно се извинвам што не си задоволен :)

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Значи, не си задоволен со одговорот... жалам што очекуваше декларации :)

П.С. Твоите „движења“ кои се бесконечни на број, се водат според неколку школи! Но тебе ти се поинтересни изгледа теориите на заговор врзани со некои движењата до кои немаш пристап отколку школите!
Повели линк
Сосема мал извадок но мислам дека е доволно. Ако не е, повторно се извинвам што не си задоволен :)
Ќе го ѕирнам линкот.....не ми е јасно само зошто тој страв дека ќе ти ја компромитира филозофијата тоа што ќе кажеш дека вашава "религија" го подржува NWO.
И така добри 80% ако не и повеќе се подржувачи на истиот.
Фала богу ако не е така, ама мој впечаток е дека е.
За линкот утре. :)

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.206
Поени од реакции
12.201
Ќе го ѕирнам линкот.....не ми е јасно само зошто тој страв дека ќе ти ја компромитира филозофијата тоа што ќе кажеш дека вашава "религија" го подржува NWO.
И така добри 80% ако не и повеќе се подржувачи на истиот.
Фала богу ако не е така, ама мој впечаток е дека е.
За линкот утре. :)
Се гледа колку не си запознаен со телемата од ова последното. А дадов одговор веднаш штом праша... Упорен дечко, браво. Да ја разгледаш темата цела, многу добро и спонтано одговорено каква е телемата и како школа и како пракса во однос на другите и во однос на членовите...
Твоето „фала богу“ не ми значи ништо а верувам дека не значи на било кој друг... не работиме ние за да другите ни велат фала богу и да не тупкаат по рамо и да добиваме одобрување. Знаеш што велат ако некој те тупка по рамо, бара добро место да ти забоди нож! :)

Твојот впечаток е однадвор... грозно изгледа кога некој коли прасе, но кога ќе ти го наместат на маса убаво испечено, ок ти изгледа и го јадиш без проблем. Впечатокот зависи каде се наоѓаш и колку ја разбираш работата. Ние не работиме за индивидуални впечатоци. Светот очајно бара промена, и ја добива на овој или оној начин.
Нормално со ваша помош.

Член од
28 декември 2011
Мислења
4.371
Поени од реакции
6.208
За некој да стане ваш член (или како и да ги нарекувате вашите поданици) потребно е истиот да ги спознае барем делумно вашите начини , нешто што кај вас е дозволено тек кога тој ќе влезе во организацијата. Зошто е тоа така т.е. зошто не им е дозволено сознание околу тоа во кое се впуштаат?

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Се гледа колку не си запознаен со телемата од ова последното. А дадов одговор веднаш штом праша... Упорен дечко, браво. Да ја разгледаш темата цела, многу добро и спонтано одговорено каква е телемата и како школа и како пракса во однос на другите и во однос на членовите...
Твоето „фала богу“ не ми значи ништо а верувам дека не значи на било кој друг... не работиме ние за да другите ни велат фала богу и да не тупкаат по рамо и да добиваме одобрување. Знаеш што велат ако некој те тупка по рамо, бара добро место да ти забоди нож! :)

Твојот впечаток е однадвор... грозно изгледа кога некој коли прасе, но кога ќе ти го наместат на маса убаво испечено, ок ти изгледа и го јадиш без проблем. Впечатокот зависи каде се наоѓаш и колку ја разбираш работата. Ние не работиме за индивидуални впечатоци. Светот очајно бара промена, и ја добива на овој или оној начин.
Нормално со ваша помош.
А бе, се изнамачи :) ....а можеше просто да кажеш:
Да, го подржуваме......како би преживеала клетката сама
и треба организам.....нели?
Oколу школите, не беше доволен линкот :)
За таа црната и белата слабо напишано.

Hitchhiker

Concordia
Член од
23 октомври 2011
Мислења
96
Поени од реакции
31
Да ги прашам телемитиве дали го подржуваат NWO на Рокфелер и остало друштво?
Некако не добивам дефинитивен одговор од дискусиите по темиве. Ако може без : ) -смајлиња :)
Тие се специјални единици на NWO војската:icon_lol:

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Тие се специјални единици на NWO војската:icon_lol:
Има само еден критериум за тоа дали си на страната на добрите или на лошите. :)
А тоа е себичноста.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.206
Поени од реакции
12.201
За некој да стане ваш член (или како и да ги нарекувате вашите поданици) потребно е истиот да ги спознае барем делумно вашите начини , нешто што кај вас е дозволено тек кога тој ќе влезе во организацијата. Зошто е тоа така т.е. зошто не им е дозволено сознание околу тоа во кое се впуштаат?
За да некој стане наш член убаво е напишано многупати на форумов. Нашите браќа и сестри секако не се нечии поданици освен на својата чиста волја... не можам некој што е мој Брат или Сестра да ми биде поданик во било која смисла.
Има на едно место кое што вели: Човекот на земјата не е повикан да управува со Редот! Бидејќи неиницираниот мора да научи дека Управувањето е Служење!
Одете тоа објаснете го на политичарите за кои гласате секоја година!

Значи реков, назад низ целата тема, и ќе дознаеш дека секој од овој форум може делумно да ги спознае нашите начини, да ги проверува во однос на самиот себе, да си игра со нив ако му е волја. И само така можеш да дојдеш до иницијација. Како што велиш ти, да има спознание во што се впушта и дали е тоа за него. Јас лично не сакам сакати војници и неспособни да ги нарекувам браќа и сестри. Да знам дека нема да можам да се потпрам на нив.
Не сакам јас дрдорковци кои ќе ми филозофираат за тоа како се коваат шајки на дабово дрво и како се крева чекан!
Такви не го распнаа Исус. Го распнаа оние што си го знаат занаетот. А такви сака Бог! Муахахаа :)
Размисли добро и почни да работиш. Ќе знаеш од што и за што си направен!
--- надополнето: 3 јануари 2012 во 14:12 ---
А бе, се изнамачи :) ....а можеше просто да кажеш:
Да, го подржуваме......како би преживеала клетката сама
и треба организам.....нели?
Oколу школите, не беше доволен линкот :)
За таа црната и белата слабо напишано.
Кажав (а и пишува) дека тоа е само извадок од „Магика без Солзи“ (ја има во Табернакул, земи ја за поеќе).

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Јас лично не сакам сакати војници и неспособни да ги нарекувам браќа и сестри. Да знам дека нема да можам да се потпрам на нив.
За кој пат пишуваш 100 страни на форумов бе човек.
Ахххххх, ако сите што се напатот се исти како тебе....
јебали смо ежа, и тоа у грб. :)

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.206
Поени од реакции
12.201
За кој пат пишуваш 100 страни на форумов бе човек.
Ахххххх, ако сите што се напатот се исти како тебе....
јебали смо ежа, и тоа у грб. :)
Милионити пат... бесцелно :)
Ние сме небитни момче.... по 100 пат

Hitchhiker

Concordia
Член од
23 октомври 2011
Мислења
96
Поени од реакции
31
Нешто сум бизи па ако стигнам до вечер ќе добиете дневна доза.

Kajgana Shop

На врв Bottom