Законот на Телема

Joshua_Tree

Samo na minuvanje...
Член од
21 март 2010
Мислења
1.399
Поени од реакции
4.769
Иако прв пат пишувам на теми за религија.
Дај бе @Хептаграм XI не го тупи со твоиве секти.
Оди дупни нешто и имај нормален живот батали ги овие сективе, и онака се безкорисни имаш интернет, ChatGPT , Професионалци во секоја свера од животот за да си го разубавиш и олесниш ти се бавиш со глупости.
А ништо не правиш со истиве глупости што ги проповедаш и губиш време да ги "учиш".
Одбери Х тема во која сакаш област или во темата што си најдобар од тоа ти што го знаеш јас можам барем 3х подобро.
...а за што сакаш ти да пишуваш?
...убаво би било да го прочитаме твоето мислење,па да дебатираме наместо да оставаме измет по темите...нели?
...форумот е место за интелектуална битка,сигурен сум дека го знаеш тоа :)

Член од
23 септември 2015
Мислења
876
Поени од реакции
439
Иако прв пат пишувам на теми за религија.
Дај бе @Хептаграм XI не го тупи со твоиве секти.
Оди дупни нешто и имај нормален живот батали ги овие сективе, и онака се безкорисни имаш интернет, ChatGPT , Професионалци во секоја свера од животот за да си го разубавиш и олесниш ти се бавиш со глупости.
А ништо не правиш со истиве глупости што ги проповедаш и губиш време да ги "учиш".
Одбери Х тема во која сакаш област или во темата што си најдобар од тоа ти што го знаеш јас можам барем 3х подобро.
...а за што сакаш ти да пишуваш?
...убаво би било да го прочитаме твоето мислење,па да дебатираме наместо да оставаме измет по темите...нели?
...форумот е место за интелектуална битка,сигурен сум дека го знаеш тоа :)
Толку си прочитал, што ти дрвен адвокат си?
A отворање теми за секти на форум е доста паметно? :)

Joshua_Tree

Samo na minuvanje...
Член од
21 март 2010
Мислења
1.399
Поени од реакции
4.769
...не,само дадов предлог како да го разубавиме просторот во кој ги изнесуваме нашите мислења
...ништо лично :)
...и да,не сум прочитал ништо од тебе на темите што мене ме интересираат,а тоа што не ме интересира не го коментирам

Член од
23 септември 2015
Мислења
876
Поени од реакции
439
...не,само дадов предлог како да го разубавиме просторот во кој ги изнесуваме нашите мислења
...ништо лично :)
Erase this topic from the face of the earth?
What @Хептаграм XI have been doing all of this time except teaching and informing people how to get into his sect where he enjoys some benefits?

Joshua_Tree

Samo na minuvanje...
Член од
21 март 2010
Мислења
1.399
Поени од реакции
4.769
Useless and dangerous topic because this forum have been visited by all ages, and those topics are more for like 18+ ?
...thats youre oppinion,and i respect that.You should do that too
...и игнорантно е на англиски да пишуваш на МК форум,нели?

Член од
23 септември 2015
Мислења
876
Поени од реакции
439
полесно ми е и побрзо, мк тастатурата ме зафркава од телефон. :D
Ево @pozdrav eden topol се гледа дека е наивна одма ке влета во сектава, после ке се пишмани :D
PS. I only respect right and correct opinions

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.107
Поени од реакции
10.138
полесно ми е и побрзо, мк тастатурата ме зафркава од телефон. :D
Ево @pozdrav eden topol се гледа дека е наивна одма ке влета во сектава, после ке се пишмани :D
PS. I only respect right and correct opinions
Ajde dete idi legni si, kasno e za tebe veke.
Jas naivna:pos::pos:
Uste ova nekoj na forumov ne mi go pisal:lolzz:

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.136
Поени од реакции
12.117
What @Хептаграм XI have been doing all of this time except teaching and informing people how to get into his sect where he enjoys some benefits?
Teaching сине - ништо повеќе ништо помалку :)

Телема не е секта, не е организација... не е учење отцепено од некое егзотериско учење како религиите па да се самозадоволуваш со тоа „секта“ - во црковна негативна смисла :)
Не можам никој да натерам да најде нешто во Телема, ниту пак да натерам некој да бара иницијации во тајни Редови кои како начин на дејствување и иницијација се држат до Законот на Телема.

Мене ми е небитно кој колку години е и што чита... за тоа не можам јас да водам сметка.
Јас за овие работи се заинтересирав на 16-17 години... тоа што вие и на 22+ сеуште се заморувате мама и тато што ќе мислат за вас и дали сте ги исполниле нивните или нечии други проекции за вас - не е мој проблем. Ваш голем проблем е тоа...

И ако имаш нешто за темава да зборуваш, да знаеш, да дадеш конструктивна критика, бујрум прави муабет - а ако дојде да ми кажеш како се што јас знам е бескорисно и како луѓето ќе се залажат и ете кај сите Телемити ќе станат, ок - прочитав и е смешен тој став твој, не мора да ја расипуваш темава со простачки маубети.
Оди сега ти во животот и биди корисен, остави не нас неспособните да си го тркаламе животецов :)

P.S. Секогаш се радувам кога луѓето можат 2-пати подобро и повеќе од мене. А пак оние што можат и повеќе, треба да ги учат и другите како до тоа... дали со насилство и газење врз други или се почитуваат правилата на игра :)

Член од
23 септември 2015
Мислења
876
Поени од реакции
439
И за што е корисно ова а современата технологија нема одговор, решение?
А твоите се гордеат со тебе сигурно си потпаднал на животот, разбравме.
Баш ме интересира колку години имаш

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.136
Поени од реакции
12.117
И за што е корисно ова а современата технологија нема одговор, решение?
А твоите се гордеат со тебе сигурно си потпаднал на животот, разбравме.
Баш ме интересира колку години имаш
Ако современата технологија може да ти ги реши мислите во умот кога ќе ги затвориш очите и знае да ти ги среди мислите во умот во било која ситуација, одлично.
Твојот пат се новите технологии... нема ништо лошо во тоа.

Телема вели: Прави што ти е волја и тоа нека биде целиот Закон. Откриј зошто си на Земјата и прави го тоа... на најопшт начин кажано нормално.
Другиот дел е Љубовта е закон, љубов под волја и за ова може да се пишуваат есеи бидејќи од ова доаѓа и таа чиста волја, сржта на твоето постоење тука, пламенот што гори во срцето на твоето постоење на Земјата сега...

Така да, работи врз себе си, најди си методи за да се надминуваш себе си и ... тоа е тоа :)

П.С. Зависноста од алатките создава неспособни луѓе! Не оди по тој правец... има лек за тоа, но лекот не се дава секому.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.136
Поени од реакции
12.117
1682889029788.png 1682889063509.png

Книга на Лаги, А. Кроули
(достапна на македонски јазик)
Тука пак ќе најдете едно мое размислување за овие нешта напишано пред 8 години. За Бабалон, за тарот картите и Дрвото на Животот.

Повеќе може да прочитате од овој извадок од „Визија и Глас“ во кој што е запишано:

For she is Love, and her love is one, and she hath divided the one love into infinite loves, and each love is one, and equal to The One, and therefore is she passed “from the assembly and the law and the enlightenment unto the anarchy of solitude and darkness. For ever thus must she veil the brilliance of Her Self.”

O Babylon, Babylon, thou mighty Mother, that ridest upon the crown d beast, let me be drunken upon the wine of thy fornications; let thy kisses wanton me unto death, that even I, thy cup-bearer, may understand.
... ... ... ...
... ... ...
... ...
...
And this is the meaning of the Supper of the Passover, the spilling of the blood of the Lamb being a ritual of the Dark Brothers, for they have sealed up the Pylon with blood, lest the Angel of Death should enter therein. Thus do they shut themselves off from the company of the saints. Thus do they keep themselves from compassion and from understanding. Accurséd are they, for they shut up their blood in their heart.

They keep themselves from the kisses of my Mother Babylon, and in their lonely fortresses they pray to the false moon. And they bind themselves together with an oath, and with a great curse. And of their malice they conspire together, and they have power, and mastery, and in their cauldrons do they brew the harsh wine of delusion, mingled with the poison of their selfishness.“
- Liber CDXVIII, 12 Aethyr

Целиот текст ќе „Визија и Глас“ ќе ви даде појасна слика за овој извадок. :)

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom