Законот на Телема

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.334
Се цитираш самиот себе... така да случајно видов што глупости зборуваш. Ок е што си полн со омраза кон ова учење, но внимавај, полека... комуникација, комуникација се бара :)

Понатаму - научи за Гностичката Миса барем нешто саглам... :)
Реков: нема да учествувам во твојата служба да богохулиш врз името на оние што препознале божественост во други симболи и тоа го правиш од чисто незнаење, што до некаде се опростува од било кој бог! ;)

Јас сум Ѕвезда и немам потреба да воскреснувам !
Кој сака да воскреснува? :)
Што е тоа „воскреснува“? Се обидуваш со христијанска симболика да разбереш нешто како Телемата?

Каде виде ти во Телемата такво нешто како „воскреснување“?
Што си запнал со Вавилон? Ти смета тоа? Колку што знам јас, само на христијани им смета Вавилон како идеја... :) Што, се наплаши од оргиите и „гревовите“ на Вавилонците од пред 3000 години опишани во еврејските книги?
Не се плаши! Во срцето на кукавицата не вирее доблест!

Туку да прашам: и ти си тука за да ми кажуваш колку јас грешам во животот што сум Телемит или колку Телемата е wow најголемо зло? :)
Абе ајде... :icon_lol:

Член од
4 јули 2014
Мислења
288
Поени од реакции
74
Се цитираш самиот себе... така да случајно видов што глупости зборуваш. Ок е што си полн со омраза кон ова учење, но внимавај, полека... комуникација, комуникација се бара :)

Понатаму - научи за Гностичката Миса (oficijalna prifatena verzija za crna misa)барем нешто саглам... :)
Реков: нема да учествувам во твојата служба да богохулиш врз името на оние што препознаел божественост во други симболи!Da de simboli paganski za obozuvanje na vaseto staro sonce hahaha.

Јас сум Ѕвезда и немам потреба да воскреснувам !
Кој сака да воскреснува? :)Ti ne si svezda ti si super svezda ali samo ke tebe u glava i dodeka gi izveduvaas tie mehanicki paganski rituali.
Што е тоа „воскреснува“? Се обидуваш со христијанска симболика да разбереш нешто како Телемата?Pa dobro be drugar ke ti kazam u tvoja simbolika Feniks :)

Каде виде ти во Телемата такво нешто како „воскреснување“?
Што си запнал со Вавилон? Ти смета тоа? Колку што знам јас, само на христијани им смета Вавилон како идеја... :) Што, се наплаши од оргиите и „гревовите“ на Вавилонците од пред 3000 години опишани во еврејските книги?Istite gi ima i den denes Sve vie po vasi simboli zatoa imate na takvi filmovi X rated po saturnisticki ideologii.
Не се плаши! Во срцето на кукавицата не вирее доблест!Od tebe da se plasam ili od sekta hahaha pa mozam samo da mocam i da se smeam na vas .

Туку да прашам: и ти си тука си да ми кажуваш колку јас грешам во животот што сум Телемит? :)

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.334
Среди цитатот :)
Едвај видов со латиница што си напишал...
Црна Миса? Каква црна миса, црни Аранџеле?
Јас ти велам заради незнаење ќе се опрости ова глупирање...

И полека со Феникси, феникс, Исус, воскреснување и слични симболики.,..
Темата е Телема... ;)

Ако еднаш видиш дека си Сонце-Ѕвезда... не знам која е логиката да бараш прибежиште во сенката на оваа глупа планета со сите тие „воскреснувања“ и „гревови“!
Не може и не треба сите да се христијани !!!
Тоа е против природата :)
„Пагански ритуали“ сигурно ти е симбол за нешто лошо... чувствувам... :sneaky:

Што, ти сметаат сега пагани? Не сум паган јас бре момче :)

Се читаме...

Член од
4 јули 2014
Мислења
288
Поени од реакции
74
Понатаму - научи за Гностичката Миса (oficijalna prifatena verzija za crna misa)барем нешто саглам...
Da de simboli paganski za obozuvanje na vaseto staro sonce hahaha.
Ti ne si svezda ti si super svezda ali samo ke tebe u glava i dodeka gi izveduvaas tie mehanicki paganski rituali.
Pa dobro be drugar ke ti kazam u tvoja simbolika Feniks :)
Среди цитатот :)
Едвај видов со латиница што си напишал...
Црна Миса? Каква црна миса, црни Аранџеле,hahahha so crnci znaes ti kakva so sedum agli .
Јас ти велам заради незнаење ќе се опрости ова глупирање...EJ Isus da ne se vikas i potpisuvas smiri filmovi daleku si .

И полека со Феникси, феникс, Исус, воскреснување и слични симболики :)Mislis poleka so feniskova misa
Темата е Телема... ;)Tebe cel zivot tie taa tema

Ако еднаш видиш дека си Сонце-Ѕвезда... не знам која е логиката да бараш прибежиште во сенката на оваа глупа планета со сите тие „воскреснувања“ и „гревови“! :)Glupa planeta e poradi pagani i ovci sektaski .Sega ti odgovaraat grevovi koga pretstavuvas teza hahahaha.

Се читаме...
[DOUBLEPOST=1405434789][/DOUBLEPOST]I ako temata ti e telema imas svoj Master pod ime Aiwass (ke ti go pokaze patot na staroto sonce)neka te vodi da bides uste pogolema paganska zvezda samo ti sledi gi ritualite zrtvuvaje se i uedno regrutiraj novi mladi so sluzba kako katolicki pontiff ti lici so sedum agli hahahaa

Последно уредено:

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.334
За да не се повторувам, погледни го претходниот пост.
И научи за Гностичка миса... се мешаш со нешто сосема друго. Сакаш линк до Гностичката миса на EGC? Да видиш за што јас зборувам? :)

Ако пак некоја твоја црква ја гледа Гностичката миса како „Black mass“ - тоа е веќе напад :)
Ако е за така, не ни правам муабет за тоа што мислат разно разните христијански цркви и нивните верници...

Секако тие знаат малку :)[DOUBLEPOST=1405434952][/DOUBLEPOST]
I ako temata ti e telema imas svoj Master pod ime Aiwass (ke ti go pokaze patot na staroto sonce)neka te vodi da bides uste pogolema paganska zvezda samo ti sledi gi ritualite zrtvuvaje se i uedno regrutiraj novi mladi so sluzba kako katolicki pontiff ti lici so sedum agli hahahaa
:vozbud:

„Ритуалите нека бидат изведувани правилно со радост и убавина!“ - Книга на Законот

Член од
4 јули 2014
Мислења
288
Поени од реакции
74
За да не се повторувам, погледни го претходниот пост.
И научи за Гностичка миса... се мешаш со нешто сосема друго. Сакаш линк до Гностичката миса на EGC? Да видиш за што јас зборувам? :)Znam deka tvojot master pravi razlika megu tie dve ali ustvari se isti simbolot si nosi frekvencija taka da ednite go praat toa a vie pravite po uredeno da ne se primeti toa .

Ако пак некоја твоја црква ја гледа Гностичката миса како „Black mass“ - тоа е веќе напад :)Me zabole za crkvi i sveti crkvi tie se vasi hramovi tamu se pravat tie misi.Taka da nemoj da gi ufrlas koga se isto gradeni od vas so vasi paganski simboli i idoli.
Ако е за така, не ни правам муабет за тоа што мислат разно разните христијански цркви и нивните верници...

Секако тие знаат малку :)[DOUBLEPOST=1405434952][/DOUBLEPOST]
:vozbud:

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.334
Ама ти многу се нервираш... подели ги цитатите на крајот со '[ /quote ]'
Не да пишуваш во нив...

И оди во подфорумот „Мистерии“ и таму има теми што тебе ќе ти се допаднат многу, читајќи те што пишуваш :)
Кај ме најде мене сега за мистерии да расправаме... Мастери, пагански симболи во свети цркви за наши миси... уште илуминати да ми вмешаш и толку, доста е o_O
Абе ние се ви создадовме а вие го плукате креаторот! Потоп за вас! Потоп! :facepalm:

Цел мастер си ти, ме изнасмеа да не пукниш :)

ТИ велам темата е за Телема, ти... замина 666км северо-западно од темава за сите пари, па и за кусурот...
Ај доста е, научи малку подобро и ќе муабетиме. Доста внимание од мене... не се разбираме.

Член од
4 јули 2014
Мислења
288
Поени од реакции
74
Ама ти многу се нервираш... подели ги цитатите на крајот со '[ /quote ]'
Не да пишуваш во нив...

И оди во подфорумот „Мистерии“ и таму има теми што тебе ќе ти се допаднат многу, читајќи те што пишуваш :)
Кај ме најде мене сега за мистерии да расправаме... Мастери, пагански симболи во свети цркви за наши миси... уште илуминати да ми вмешаш и толку, доста е o_O
Абе ние се ви создадовме а вие го плукате креаторот! Потоп за вас! Потоп! :facepalm:

Цел мастер си ти, ме изнасмеа да не пукниш :)

ТИ велам темата е за Телема, ти... замина 666км северо-западно од темава...
Ama si vickast ova prirodno doaga posle 20 godini praksa i izvedba vo tvojot orkestar neznam uste kolku instrumenti ke pokazes ,koj rece deka me zanimaat misterii ccc .Da te prasav pa da mi kazes ama vaka samo mudri svestenici izgleda zborat od vnatresnite redovi na sekta.Potop mozes ke tebe na liturgija na forumi nemoj potop nema da ti izdrzi arkata.
ne vozam ja tolku daleku taa kilometraza ti ja prepustam tebe so tvojot master da ja vozis[DOUBLEPOST=1405435955][/DOUBLEPOST]nikoj ne bara vnimanie od idolopoklonici

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.334
nikoj ne bara vnimanie od idolopoklonici
Idol - интересен концепт :)
Секој за секој друг е идолопоклоник во денешново време на турбуленција.
Само што тоа веќе нема навредливо значение... ниту пак е некакво оружје да се дискриминира нечие постоење...
Не знам зошто се трудиш да ме покажеш во лошо светло... :)
Мене секое светло ми стои... јас сум Хептаграм... ;)

Член од
4 јули 2014
Мислења
288
Поени од реакции
74
Idol - интересен концепт :)
Секој за секој друг е идолопоклоник во денешново време на турбуленција.
Само што тоа веќе нема навредливо значение... ниту пак е некакво оружје да се дискриминира нечие постоење...
Не знам зошто се трудиш да ме покажеш во лошо светло... :)
Мене секое светло ми стои... јас сум Хептаграм... ;)
lele so sedum kraci hahahaha pa decko ti sakas ramo do ramo so bog ,

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.334
lele so sedum kraci hahahaha pa decko ti sakas ramo do ramo so bog ,
Да сакам рамо до рамо? Од каде ова?
Со кој бог?

P.S. Ете нешто за „седумте краци“! [линк] Welcome to my world :)[DOUBLEPOST=1405438998][/DOUBLEPOST]
Aha znaci spored tebe crnite braka ne se infiltrirani vo Egipet ,Egipet cist bil bez Faraoni cccc
Поима немаш за кој зборувам нели? :cautious:
Штета... реков да се запознаеш со симболите... не вака.

Последно уредено:

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.334
MA nosi se i ti i tvojite saturnisticki kraci
Рековме да не се нервираш. Што сега и безобразен ќе бидеш, освен неук за работиве што се зборуваат тука?
Сам се фати за орото, сега играј го како што треба... дојде, „лаеше“ се нешто од глупости до мистерии and beyond, сега трпи ги ударите и види до каде ти е знаењето за работиве...
Лесно е да се обвинува постојано некој за да се оправдаат сопствените заблуди !
Барем да се има цврст темел (Јесод) ;)

Ако толку те палат сатурналиите, ќе мора да прочиташ повеќе за тоа (немој со оние лековерни поврзувања на Сатурн преку Сет со Сатана - тоа се играчки за мали деца).

Прашав до кој тоа бог јас сакам да сум рамо до рамо и од каде таа идеја кај тебе за мене? :)

Бујрум... малку прашања, вака да видиме на каде влечеш ти и твоето постоење на Земјата... а ако заврши со темава, слободно кажи, нема да се малтретираме еден со друг, нели ;)
Секој по својот пат... не ти велам да бидеш Телемит, не се плаши - никому не велам така![DOUBLEPOST=1405444871][/DOUBLEPOST]
Шкорпионче, не се секирај, јас те сакам...:love:
За астролошкиот знак „Шкорпија“ може да прочиташ тука (а и секој што го интересира малку од малку астрологија).
Има и други дела, но ова е така, напишано на едноставен јазик... :)

@Шкорпион - се пронаоѓаш некаде во овие зборови? ;)

Последно уредено:
Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Ти премногу логика бараш во дејствувањето на поединци :)
Денес секој може да се преставува како му е волја... Може и да е иницијант во Редот , може и да не е...
Јас на пример стојам на ставот дека ако не иницијант не си Телемит, додека има други иницијанти кои велат дека ако го прифатиш Законот и книгите од класа А на Редот - си Телемит :)
По се изгледа се водат по тоа дека неминовно таа индивидуа ќе побара иницијација на својот пат!

Што правиме ако му дојде некој и му рече: ок, ти си Телемит барам да бидам примен во Редот, а тој ете не е инициран никаде?
Така да, ништо страшно... на лагата не и се кратки нозете, ами умот :)
А оние кои му веруваат на тој „лажен“ Телемит, ќе имаат покритички став за во иднина - и тие добиваат искуство :)
Чекај сега. Треба да си иницијант за да бидеш примен во редот? Зш едно се твоите ставови, друго се правилата кои ги имате (не викам дека грешиш). Веројатно има норми како и одредени правила кои треба да ги поседува личноста пред да стане член, така!?:)

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Чекај сега. Треба да си иницијант за да бидеш примен во редот? Зш едно се твоите ставови, друго се правилата кои ги имате (не викам дека грешиш). Веројатно има норми како и одредени правила кои треба да ги поседува личноста пред да стане член, така!?:)
Да бидеш член во Редот значи да си иницијант....тое е една иста работа. Ако не си инициран, тогаш не си ни член.

Kajgana Shop

На врв Bottom