Dumbledore
...
- Член од
- 24 октомври 2013
- Мислења
- 12.192
- Поени од реакции
- 26.997
И после нема да ме провоцираш?kje does nekoj pat na pivo i poslee toa nema da bide licemerno![]()
И после нема да ме провоцираш?kje does nekoj pat na pivo i poslee toa nema da bide licemerno![]()
Немаат, посебни организации се.aj za prviot del za citatot od knigata na ramnotezata nema da komentiram sega.
za scientolozite siguren li si? sakas da kazes aber nemaat za vasiot nacin na rabota ili ke kazat se najloso za vas oti ste konkurencija na pazarot?
pet iljadi velis. ok. scientolozi kolku ima znaes li?
ne.И после нема да ме провоцираш?
Си видов јас што требаше да се видам.ne.
posle ke uvidis deka ne e toa provokacija![]()
Дали морам да платам прво чланарина за да се иницирам?Полека... без насоки...
Кај ти знаеш како се насочува човек да дознае дали е за или не за иницијација?
Христијанин си, некаков вид на христијанин, не може да ги знаеш мистериите на нашиот Ред
Седи мирен таму, гледај си верата..[DOUBLEPOST=1405331328][/DOUBLEPOST]
Мораш вака?
Веројатноста ти да се иницираш е еднаква на таа Македонија да стане нова економска, воена и политичка велесила во светот во наредните два дена.Дали морам да платам прво чланарина за да се иницирам?
Пошто одговорот е НЕ......
Абе се цепам од твојата интелигенција....Веројатноста ти да се иницираш е еднаква на таа Македонија да стане нова економска, воена и политичка велесила во светот во наредните два дена.
ti si znaes.Си видов јас што требаше да се видам.
Обични ситни провокации.
Дали ќе дојдам? Не.
Реков, ќе се видиме на саем догодина.![]()
kaj sto ima chad mnogu verojatno ima i ogan.Немаат, посебни организации се.
Основачот на сциентологијата има тврдено дека бил близок пријател со Кроули, но во реалноста тоа било далеку од вистина.
Прочитај ја точка 9 на линков: Klik
Има сегашни иницијанти на Редот кои се иницијанти и во други Редови... О.Т.О. како таен Ред не прави проблеми во врска со тоа...dali ima poranesni clenovi na redot oto koi se sega clenovi vo drugi redovi ili religiski grupacii?
ne zboruvame za onie koi sedat na dve stolcinja.Има сегашни иницијанти на Редот кои се иницијанти и во други Редови... О.Т.О. како таен Ред не прави проблеми во врска со тоа...
Се бара само да се молчи за тајните на Редот (онолку колку што му се дадени на самиот иницијант до даден момент од неговиот пат)...
Не знам дали постојат такви... се сомневам дека некој од втора тријада да го напушти својот пост на управување со Редот, посебно бидејќи се врска помеѓу две битни тријади!ne zboruvame za onie koi sedat na dve stolcinja.
tuku za inicijanti od povisok stepen cetvrt pet sest koi go napustile oto i se vo druga grupacija.
postojat li takvi vo svetot?
aha ok.Не знам дали постојат такви... се сомневам дека некој од втора тријада да го напушти својот пост на управување со Редот, посебно бидејќи се врска помеѓу две битни тријади!
Љубовникот напушта, но многу ретко
Затоа реков има сега иницијанти и во О.Т.О. и во A.'.A.'. и во масонерија... ако го напушти О.Т.О. или достигнал до тој степен каде што е и не напредува, секако може да остане и да ги минува искушенијата кои ги презел во другите мистични школи во кои решил да биде дел од нив, но да не е во О.Т.О.
Не е мудро да напуштиш кога толку многу си совладал и стекнал и научил... а не дека не е исплатливо како ти што прашуваш!aha ok.
na nekoj nacin koga ke dojdes do vtora trijada veke e neisplatlivo da napustis.
kolku go cini oto reputaciski predse napustanjeto na negov inicijant ljubovnik ili podole?
dali otkrivanjeto na tajnite sto gi znae negativno vlijaat vrz negovite brakja i zosto?
Се согласувам дека можат одлични дискусии да се водат.....@Donald Sikert , @Ipsissimus , @Bog и @Dumbledore - знаете дека може одлични муабети да се правата тука, а не да се оди со провокации и навредувања од ваши некакви „тајни“ побуди. Ако на тоа ве тера вашето верување во некаков друг закон, ок - не можете ништо против тој „внатрешен немир“. Но секоја акција раѓа реакција и ете не во проблеми...
Досадно е веќе, ако немате што да кажете ново или да прашате нешто интересно - оставете ја темата во заборав и толку![]()
Ти премногу логика бараш во дејствувањето на поединци