Законот на Телема

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.134
Поени од реакции
83.767
Човекот (@Beric Dondarrion ) мисли дека жените не се доволно добри како мажите за да бидат иницирани заради својата природа, ами се иницираат заради фантазии на членовите со + поларитет. :)
Тој така е научен да гледа на жената...
Тоа ли го мислам?:pos:
Дека жените не се доволно добри да бидат иницирани? Стварно?
Топ е вака коа некој ти кажуе што мислиш.

Сепак злоупотребата на ваквите друштва од страна на нивните членови, неретко и водачи, се случува, а малку има врска со полот и многу (како што кажав) со наивноста, неспремноста, неинформираноста на иницијатите.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.195
Ете, те прочитав што сакаш да ни кажеш, види претходен пост :)
Те разбирам, не можам да помогнам и да сакам...

Нема злоупотреби, и секако секој е наивен и неспремен и неинформиран до одреден степен кога пристапува во ТАЕН Ред !

Реков, не знаеш кој има право и моќ да управува со Редот. Редот не нешто страно од членовите, тие се Редот.
Не заборавајте на тоа, барем тие што еден ден ќе побараат некој да им биде спонзор и да гарантира за нив како аспиранти кон Големото Дело!

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Во дискусијава само еден гледам што се има изнервирано (кој знае зашто).
А не е он тој.
Пак ќе те прашам - за какви наивни девојчиња зборуваше и за какво наметнување волја некому?
Знаеш дека клеветата е најниско нешто.....никогаш не сум те сметал за личност која се служи со подлост, затоа очекувам објаснување.

Aleksandar Nevski

Окултисти свих земаља ... чувајте се! Доваѓам!
Член од
9 октомври 2011
Мислења
1.074
Поени од реакции
350
...
Сето тоа се зборови кои произлегуваат од неговата вера во старо-еонските учења за умирачкото сонце !...
Тоа "сонце" мили мои одамна не свети... откако се побуни против Бога нипто повеќе не му сјае... црн мрак го обвило кутриот...

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.134
Поени од реакции
83.767
Ти си неук во врска со тие работи ...
Тогаш немате гајле. Никакво.
Како би можел неук нешто да ви попречи, со своите лажни тврдења за злопотребите? Никако.
Сепак, на многу тенок лед одиш, кога личноста на иницијатот, членот, водачот, ја поистоветуваш со редот.

Секој втор, ти го сфати буквално? Као еден е ваков, а следниот не е, па пак еден е таков....?
Сфати го фигуративно и не тропај глупости за тоа како Телемитите, за разлика од сите други редови, религиии и мистични учења, немаат гнили овошки, на своето дрво.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Тоа "сонце" мили мои одамна не свети... откако се побуни против Бога нипто повеќе не му сјае... црн мрак го обвило кутриот...
Што убаво кога самиот се тешиш а?
Јас би те советувал да направиш една мала споредба - погледни ја Liber Oz и потоа погледни го уставот на државава во која живееш. Погледни ги правата и слободите на луѓето до и од 1904 година.
Да ти помогнам малку. Кога жените станаат рамноправни и поради тоа денес го прославуваат 8-ми март? Кога хомосексуалноста престана да се казнува? Кога почнаа да се признаваат правата за слободно изразување? Кога се појави идејата за обединување на човештвото и обединетите нации?

Сонцето не само што блеска, туку допрва ќе го гледате неговиот сјај! Тек смо почели!!

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.195
Не се плашиме, само не сакаме како што велиш ти „ наивнин девојчиња, кои со мистицизам имаат врска колку ти со икс фактор“ да поверуваат лесно во твоите изјави кои се темелат на фантазија.

Затоа мора да потенцираме од каде што доаѓа како инфо на оваа тема.
Малку сме тука кои муабетиме, па да се знае што е и како е :)

Бегај бре и ти со тие твои старо-еонски проповеди. Ако ти фали место каде да проповедаш, отвори си тема: Проповеди само од христијани за христијани и зборувајте за спасение, за омраза кон другите и се останато што ве држи заедно под големата капа на Гревот (да биде проклет)!
Не ми го наметнувај твоето верување како апсолутно, што е ова?
Диши малку...

Aleksandar Nevski

Член од
9 октомври 2011
Мислења
1.074
Поени од реакции
350
Што убаво кога самиот се тешиш а?
Јас би те советувал да направиш една мала споредба - погледни ја Liber Oz и потоа погледни го уставот на државава во која живееш. Погледни ги правата и слободите на луѓето до и од 1904 година.
Да ти помогнам малку. Кога жените станаат рамноправни и поради тоа денес го прославуваат 8-ми март? Кога хомосексуалноста престана да се казнува? Кога почнаа да се признаваат правата за слободно изразување? Кога се појави идејата за обединување на човештвото и обединетите нации?

Сонцето не само што блеска, туку допрва ќе го гледате неговиот сјај! Тек смо почели!!
Хахаха тек сте почели у смислу вашата мала оазичка да се гуши у пустиња?

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.134
Поени од реакции
83.767
Пак ќе те прашам - за какви наивни девојчиња зборуваше и за какво наметнување волја некому?
Знаеш дека клеветата е најниско нешто.....никогаш не сум те сметал за личност која се служи со подлост, затоа очекувам објаснување.
Ова не е судница. или можеби е?
Кажи ми ти, дали има злоупотреби во редот, водени од ниски страсти (да речеме)?
Има ли еден ред, друштво, религија, сто посто од своето членство идеални луѓе?

И една многу битна работа:
Зошто вие тоа на лично ниво го пренесовте, веднаш?
Јас не реков дека знам за злоупотреби во редот тука во Македонија. Никаде не посочив, ниту каде ниту кој. Зошто одеднаш срипавте?
Не покажав со прст накај Телемитите од Македонија. Навистина чудно.
Или вие можеби сакате да веруваме дека никаде, во никој камп ова не се случува.

Сфатете како ви е воља. Јас повеќе пати сум кажал дека не сум присталица на Телемата, но немам ништо против неа. Дали имам или немам лични искуства со тоа што го наведов, е исто така мое. Вие толкувајте по ваше, но немојте да се глупирате со тоа дека таму иницирате само и исклучиво само спремни членови, кои нема да прават никакви злоупотреби или кои можеби некој нема да ги злоупотребува. Баталете ги моите тврдења за конкретни злоупотреби, па кажете дали Христијанството има попови педофили, дали Исламот има членови со гротескни и геноцидни тенденции, дали Саентологијата има членови или лидери кои ги злоупотребуваат другите, дали лидери на мистични друштва и редови не се случувало да се занимаваат со тоа што ние би го нарекле црна магија или со намамување на наивни женски лица, со цел исполнување на своите ниски страсти.... но во Телемата нема ништо такво, таму се сите by the book?

• Ми се допаѓа
Reactions: Bog

Aleksandar Nevski

Член од
9 октомври 2011
Мислења
1.074
Поени од реакции
350
...
Јас не реков дека знам за злоупотреби во редот тука во Македонија. Никаде не посочив, ниту каде ниту кој. ..
Но тоа не значи дека нема, нели?

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Ова не е судница. или можеби е?
Кажи ми ти, дали има злоупотреби во редот, водени од ниски страсти (да речеме)?
Има ли еден ред, друштво, религија, сто посто од своето членство идеални луѓе?

И една многу битна работа:
Зошто вие тоа на лично ниво го пренесовте, веднаш?
Јас не реков дека знам за злоупотреби во редот тука во Македонија. Никаде не посочив, ниту каде ниту кој. Зошто одеднаш срипавте?
Не покажав со прст накај Телемитите од Македонија. Навистина чудно.
Или вие можеби сакате да веруваме дека никаде, во никој камп ова не се случува.

Сфатете како ви е воља. Јас повеќе пати сум кажал дека не сум присталица на Телемата, но немам ништо против неа. Дали имам или немам лични искуства со тоа што го наведов, е исто така мое. Вие толкувајте по ваше, но немојте да се глупирате со тоа дека таму иницирате само и исклучиво само спремни членови, кои нема да прават никакви злоупотреби или кои можеби некој нема да ги злоупотребува. Баталете ги моите тврдења за конкретни злоупотреби, па кажете дали Христијанството има попови педофили, дали Исламот има членови со гротескни и геноцидни тенденции, дали Саентологијата има членови или лидери кои ги злоупотребуваат другите, дали лидери на мистични друштва и редови не се случувало да се занимаваат со тоа што ние би го нарекле црна магија или со намамување на наивни женски лица, со цел исполнување на своите ниски страсти.... но во Телемата нема ништо такво, таму се сите by the book?
Не реков дека е судница, но ако веќе наговараш некаква поента доискажи се. Далеку од тоа дека нема можност некој член да направи глупост, но барем јас те сватив дека зборуваш за ситуација која не е конкретен инцидент туку за нешто кое е дел од нашите принципи.[DOUBLEPOST=1401548643][/DOUBLEPOST]
Но тоа не значи дека нема, нели?
Нема, одговорно, морално правно...како сакаш! Тврдам дека нема! Во Македонија досега не се случило ништо такво!

Aleksandar Nevski

Член од
9 октомври 2011
Мислења
1.074
Поени од реакции
350
Не реков дека е судница, но ако веќе наговараш некаква поента доискажи се. Далеку од тоа дека нема можност некој член да направи глупост, но барем јас те сватив дека зборуваш за ситуација која не е конкретен инцидент туку за нешто кое е дел од нашите принципи.[DOUBLEPOST=1401548643][/DOUBLEPOST]
Нема, одговорно, морално правно...како сакаш! Тврдам дека нема! Во Македонија досега не се случило ништо такво!
Дали ОТОларинзи или Масонерија, вашите браќа, сигурно нешто че се најде. Не биди толку сигурен...

Aleksandar Nevski

Член од
9 октомври 2011
Мислења
1.074
Поени од реакции
350
Пробај, слободно. Нема што да се крие.
Па јас сум јавна и отворена заедница, вие сте тајна и имате, очигледно, многу нешто да (се) криете...

• Ми се допаѓа
Reactions: Bog

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Па јас сум јавна и отворена заедница, вие сте тајна и имате, очигледно, многу нешто да (се) криете...
Незнаев дека си бил заедница......и тоа отворена.

П.С. За тајноста:
Зошто таинственост? Па има повеќе од доволно причини за таинственоста.
-На пример дадениот збор кој треба да го отслика карактерот и да биде репер за тоа колку доверлива е една личност која утре треба да ја нарекувам брат или сестра. Не е за џабе муабетот - колку ти вреди зборот, толку вредиш и ти.
-Потоа тука ти се разните фанатици кои се спремни да уништат и убијат било кого доколку решат дека тоа е закана за нив или нивната религија, нација, партија, идеологија. Што се случи со темпларите, ти текнува?
-Исто така, зошто мојот идентитет да биде на дисплеј на јавноста? Мојот приватен живот е мое право, а тоа Редот го почитува и ги заштитува податоците за идентитетот на своите членови. Дали државната администрација е "трето" затоа што личните податоци на граѓаните ги чува во тајност? Дали банките се "трето" кога за кредитната картичка ти даваат пин (шивра, тајна)? Дали твојот мобилен оператор е "трето" затоа што за твојот кориснички број ти доделува пин (шифра, тајна)?

Kajgana Shop

На врв Bottom