Илуминати

B

Bafra

Гостин
Гурѓиев е еден од гуруата кој имал посебни моќи (за тоа сведочат повеќемина), кој не успеал да обучи ниту еден ученик да има барем приближно такви моќи како него, а не па да го надмине.

Епа како стигнал до тие моќи (изгледа е роден со нив). Според ова не го ни читам Гурѓиев ебате учителот штом не успеал ниеден да научи или пренесе знаењата :D .

Хепта пробав да читам книги што ги имаш препорачано ама некако тешко ми идеше (неразбирливи и немање време)
Според некои извори Алистер користел Таоистички знаења.
Алистер не се криел зашто пак тој што го надминал има потреба од криење. Има Непријатели или читајќи го GoD.HateUSaLL се повеќе има смисла неговото тврдење.

Конфучие рекол: има луѓе родени со знаење, има љубопитни кои сакаат да дојдат до знаење, оние кои имале мака па почнале по потрага на знаењето и луѓе кои уво не им чуе за било што. Лично јас бев од 4тите па преминав во 3те сега сум во 2та група . Ама толку многу знаења и тврдења има на интернетов ќе те направат :eek: .

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.134
Поени од реакции
83.770
Епа како стигнал до тие моќи (изгледа е роден со нив). Според ова не го ни читам Гурѓиев ебате учителот штом не успеал ниеден да научи или пренесе знаењата :D .
Болдот веројатно, го крие по големиот дел од вистината. Но, тоа не мора да значи дека учењето му е за фрлање.
Хепта пробав да читам книги што ги имаш препорачано ама некако тешко ми идеше (неразбирливи и немање време)
Кроули, има доста земено од некои далекуисточни традиции, не е чиста кабала во темелите.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.195
Ниту јас не се кријам. Но ова е форум, чита секој... зарем секој сакаш да знае кој си и што си?
Имаме приватни животи, нели. Тие што сметам дека треба да ме познаваат, ме познаваат.

И јас не сум во Илуминати. Да се разбереме :) Ете некој праша токму тоа... јас сум иницијант во О.Т.О. . :) Ништо поеќе ништо помалку.
Во овој документ стои кои знаења ги содржи истиот.

Алистер бил секаде и сешто, аристократ, инициран во многу тајни организации... и тој беше Надворешен Водач на Редот, јас, не сум :) А да не споменувам дека тој е човекот на кој му била диктирана „Книгата на Законот“.

За Кроули може да најдеш и податоци дека бил во илуминати, дека бил во масони, па не бил, сешто има... Ако се демантира секој што пишува - кај ќе биде крајот.

Секој бира дали ќе е познат или не... јас бирам да не бидам толку познат тука. Има многу познати телемити денес, но има и многу тајни кои не сакаат публицитет.
Ако некогаш ги читаш „Исповедите“ на Кроули, ќе знаеш каков човек бил и зошто не криел кој е и што!

Работата е што се бара тајните (какви и да се) да бидат достапни за сите, на овие илуминати за кои се дискутира дали воопшто постојат денес. Не може да биде тоа никогаш. Да се дадат тајните на еден иницијантски ред на профаните не бидува и нема логика ниту цел.
Симболите ви ги дадоа, ете играјте си. Тоа е доволно за да знаете дали заслужувате да ви бидат дадени било какви тајни и знаење. Да знаете дали сте за или не.

П.С. НЕ се неразбирливи книгите, тешки да, и треба време да се има за да се размисли што се чита... лесно се промашуваат поентите и значењата на симболите. И ете ти погрешна идеја за се. Исто и со темава. За илуминатите се знае од документарци, кратки есеи, филмови и тоа е тоа...

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Не сфаќаш* пеер, не биди трето.

Јас пеер многу убаво те сфатив шо мислиш под Тајна. Можеби ти е чудно и не веруеш, али сфаќам шо мислиш под Тајна. Она што мене не ми е јасно, зашто таинственост? Демек неможеш таа состојба на умот да ја пренесеш преку јазик? Демек неможеш да ми го пренесеш твоето знаење за постигнување на Таа состојба на Осознавање? Добро, ако јадеме гносеолошки трици, и немоеш да ми пренесеш Знаење, али за сигурно моеш да ми влијаеш.
И сеа ти, не ми влијаеш, не ми симплифицираш туку ми комплицираш со 'Братче прочитај ја книгава, или цитатов од баба му на Кроули и ќе сфатиш". Брат, да сакав ќе ја набавев цела литература на ОТО, и немаше да те прашувам. Ја те прашувам затоа што ти Знаеш, а јас сакам да се Информирам. И сеа може да ми одговориш, да повторам, како на мало дете, зошто тајност? Зошто кога ќе ти поставам прашање ми враќаш со 'Неможам на тоа да ти одговорам, тоа е тајна." лол.
Зошто таинственост? Па има повеќе од доволно причини за таинственоста.
-На пример дадениот збор кој треба да го отслика карактерот и да биде репер за тоа колку доверлива е една личност која утре треба да ја нарекувам брат или сестра. Не е за џабе муабетот - колку ти вреди зборот, толку вредиш и ти.
-Потоа тука ти се разните фанатици кои се спремни да уништат и убијат било кого доколку решат дека тоа е закана за нив или нивната религија, нација, партија, идеологија. Што се случи со темпларите, ти текнува?
-Исто така, зошто мојот идентитет да биде на дисплеј на јавноста? Мојот приватен живот е мое право, а тоа Редот го почитува и ги заштитува податоците за идентитетот на своите членови. Дали државната администрација е "трето" затоа што личните податоци на граѓаните ги чува во тајност? Дали банките се "трето" кога за кредитната картичка ти даваат пин (шивра, тајна)? Дали твојот мобилен оператор е "трето" затоа што за твојот кориснички број ти доделува пин (шифра, тајна)?

Што се однесува до болдот, јас можам да ти препорачам книги, но како што ти кажа и Хептаграм, книгите можат да ти дадат знаење, но не и разбирање. Ако тоа го сметаш за надменост или суета, можам само да ти кажам дека тотално погрешно си ме разбрал.
Тоа е едноставно разработена практика која функционира со илјадници години, а нешто кое функционира, глупаво е да се менува.
--- надополнето: 5 јануари 2014 во 00:21 ---
Ти и уште еден член тука погоре сте илуминати ? Ги знаете тајните на светот иможете да манипулирате со луѓето преку знаење ? :cuc: Ај да ве видам бутнете ја владава или Мијалков ?

:tapp:
Банкарите, политичките моќници и олигарсите немаат врска со баварските Илуминати! Тие одамна не постојат, инкорпорирана е нивната идеологија денес во други Редови, во еден од нив сум член и јас.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Започна поробувањето на луѓето!

·
АЛАРМАНТНО : Чипувањето на новороденчињата во Европа тргнува од месец мај 2014 . ?!

Чиповите во телата на новороденчињата ќе се вградуваат, како што се наведува, заради се` поголемиот број изгубени деца, па чипот би требало да помогне во нивното пронаоѓање, но, и заради полесно купување и продавање и пренесување на податоците!

Ако може да `и се верува на италијанската интернет страница CorrierediRoma.it, но и според некои германски и француски извори, оваа година Европа, но и останатиот свет ќе се соочат со исполнувањето на најстрашното Библиско пророштво .

Станува збор за „жигот на ѕверот“ пророчено во книгата на Откровението , а според кое луѓето ќе бидат присилени да го вградат во своето тело. Токму ова го најави порталот како факт за мај оваа година.

Иако за чипувањето на луѓето и порано е пишувано и се претпоставувало така, општо е познато дека во Америка веќе со години чиповите се тестираат на одредени групи на луѓе, (психијатриски болни, затвореници...) и други луѓе кои доброволно се согласиле да примат чип во своето тело.

Неговото масовно имплементирање, иако најавено и одобрено уште од пред неколку години, секогаш е попречувано или се одвивало во тајност со образложение дека тоа е само - вакцина!

Оваа страница го најавува чипувањето на новороденчињата овој пат на просторите на Европа и тоа заедно со вакцината која што новороденото дете ја прима првиот ден по раѓањето во болницата.

Можеби и тоа е причината за законски задолжителното вакцинирање во Хрватска, зашто наскоро ќе се воведе и чипување, па нема смисла да се дотерува тој закон дополнително!

Застрашувачки е тоа што оваа страница има потполно афирмативен став кон чипот и го претставува као добар полициски помагач.

Чиповите во телата на новородените деца ќе се вградуваат, како што наведуваат, заради се` поголемиот број изгубени деца, а чипот би требало да помогне во нивното пронаоѓање, но и заради полесно купувње и продавање и пренос на податоци.

Микрочиповите, кои ќе се вградуваат под кожата на секое родено бебе, всушност, се мали технички картички (како зрно роза) на кои ќе бидат испишани, ама баш сите податоци за детето, но и со поставен
ГПС уред кој што ќе мора да се полни секоја втора година во болница и покрај кого ќе бидат инсталирани ГПС системи.

Овој микрочип директно е поврзан со сателит, така што оној кој го носи никако не ќе може да побегне во сопствената приватност - никогаш!

Ќе се вградува во сите јавни болници и на сите бебиња во ЕУ и тоа потполно бесплатно , но ако родителите го сакаат тоа.
Но, како да им се верува дека потајно нема да им се вградуваат и на оние бебиња чии што родители тоа не го сакаат?

Ќе се имплементираат на подрачјето на десниот лакт под кожата .
Но, според оваа страница, но и другите информативни медиуми , микрочипувањето е веќе одамна започнато.

Да се чипуваат заради сопствена „сигурност“ на подрачјето на Европа сега можат и возрасните и децата кои тоа го сакаат. Но, од мај оваа година, секое бебе ќе биде изложена на можност на чипување, но и заплашувањето на родителите кои заради таа лажна „сигурност“, која што ја претставуваат како причина за чипот, навистина би можеле масовно да се согласуваат на ова монструозно етикетирање на човечкото суштество.

Што друго да се каже , освен - Започна!

Чипувањето на луѓето, знак е дека Библиските последни времиња се во полн ек и дека против тие знаци потребно е да се бориме со сета сила. Имено, колку тоа нам страшно да ни звучи, факт е дека чипувањето на луѓето е врв на злото од кое сите се плашат , а кое едноставно кога - тогаш, мораше да се појави.

Моќта, контролата и потполната власт над човекот веќе подолго време се многу видливи во нашето општество , а чипувањето на идните генерации е потполно остварување на тој зол план усмерен против човекот.
Секако, и чипот е претставен како мерка на сигурност , зашто тој би требало да го спречи киднапирањето на децата, но и бегствата на затворениците!

Еднакво како и сите закони кои се изгласани во последните години во целиот свет, а кои се претставени како заштита на човекот од човекот. Тоа е потполна лага !

Тие, (елитите) се оние заради кои децата масовно исчезнуваат, кои вршат „дил“ со органи , кои се занимаваат со педофилија и со ритуални злоставувања на децата и кои сега ги поставуваат овие закони со цел да се зароби целото човештво .

Еднаш, кога ќе го дозволите чипот во своето тело, треба да знаете , тоа тело веќе не е ваше, зашто не можете да бидете сигурни дека некој не управува со вашите движења, со вашите мисли и дела.

ЧИПОТ е врвот на одземањето на човековата слобода и тоа е најужасното од се`.

Родени сме од Бога слободни и секој оној кој што ќе се обиде таа слобода да ни ја одземе, да знаеме , не е од Него (од Бога)

11. И видов друг ѕвер како излегува од земјата. Тој имаше два рога како кај јагне и зборуваше како змев.
12. И со сета власт на првиот ѕвер тој дејствуваше пред него и ја тераше целата земја и жителите нејзини да му се поклонат на првиот ѕвер, чија смртна рана се беше исцелила;
13. и правеше големи чуда, па дури и оган да симнува од небото на земјата пред луѓето.
14. И ги мамеше жителите земни со чудата, што му беа дадени да ги врши пред ѕверот, велејќи им на жителите земни да му направат лик на ѕверот, кој што имаше рана од меч и остана жив.
15. И му се даде да вложи дух во ликот на ѕверот, та да прозборува тој и да
направи да бидат убиени оние, кои нема да му се поклонат на ѕверовиот образ.

16. И ќе направи на сите – мали и големи, богати и сиромаси, слободни и робови – да им се стави белег на десната рака или на челата нивни,

17. та никој да не може ни да купува, ниту да продава, освен оние, што го имаат тој белег, или името на ѕверот, или бројот на името негово.

18. Тука е мудроста. Кој има ум, нека го пресмета бројот на ѕверот, бидејќи е број на човек, и бројот му е шестотини шеесет и шест.
(Откровение по Јован , (глава 13, 11,- 18).
http://preminportal.com.mk/content/view/13657/71/

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.946
Поени од реакции
12.546

·
АЛАРМАНТНО : Чипувањето на новороденчињата во Европа тргнува од месец мај 2014 . ?!

Станува збор за „жигот на ѕверот“ ...

1532160_1437215996509326_989027228_n.jpg

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
--- надополнето: 28 јануари 2014 во 11:13 ---

Член од
7 април 2013
Мислења
206
Поени од реакции
329

Алистер не се криел зашто пак тој што го надминал има потреба од криење. Има Непријатели или читајќи го GoD.HateUSaLL се повеќе има смисла неговото тврдење.

Конфучие рекол: има луѓе родени со знаење, има љубопитни кои сакаат да дојдат до знаење, оние кои имале мака па почнале по потрага на знаењето и луѓе кои уво не им чуе за било што. Лично јас бев од 4тите па преминав во 3те сега сум во 2та група . Ама толку многу знаења и тврдења има на интернетов ќе те направат :eek: .
Konfucie isto taka kazal deka znacite i simbolite se tie sto go vladeat svetot, a ne pravilata i zakonite. Samo nemoj da se zalazuvas deka preku internetot ke dojdes do nekakvi znaenja, mozebi ke osoznaes nesto, no toa ke bide sosema parcijalno i marginalno, sto ke predizvika uste poveke da ti se ispomesaat rabotite i ke sfatis deka zaludno si go trosel vremeto. Da mozese tukutaka da se dojde do toj vid na znaenja, nemase da postojat drustva so tajni, kako sto se na primer masonite, iluminatite(koi poveke ne postojat), nemase da postoi O.T.O. itn.

@bucio, dali ti sakas da kazes deka iluminatite se krijat vo senka, vladeejki go svetot ama od pusta dosada i zelba za luftiranje na penisot pred svetot, falejki se na toj nacin, gi potkupuvaat ili pak gi regrutiraat muzicarite vo svoite redovi rabotejki za nivnata kauza samo za da bi se potsmevale? Dokolku navistina postojat nekakvi tajni rituali, a postojat, zarem mislis deka oni toa bi go prikazale pred cel svet, t.e. pred 7 milijardi profani?

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
@bucio, dali ti sakas da kazes deka iluminatite se krijat vo senka, vladeejki go svetot ama od pusta dosada i zelba za luftiranje na penisot pred svetot, falejki se na toj nacin, gi potkupuvaat ili pak gi regrutiraat muzicarite vo svoite redovi rabotejki za nivnata kauza samo za da bi se potsmevale? Dokolku navistina postojat nekakvi tajni rituali, a postojat, zarem mislis deka oni toa bi go prikazale pred cel svet, t.e. pred 7 milijardi profani?

Не е од досада него такви се правилата на игра. Со цел магискиот ритуал да ја исполни својата цел мора да биде прикажан јавно и да биде виден од огромна бројка на луѓе со цел да се влијае врз нивната перцепција. И нормално тие луѓе да не бидат свесни за тоа, затоа што доколку се свесни дека присуствуваат на сатанистички ритуал кој што може да влијае врз нивната свест, тогаш тој ритуал не може подсвесно да влијае.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Не е од досада него такви се правилата на игра. Со цел магискиот ритуал да ја исполни својата цел мора да биде прикажан јавно и да биде виден од огромна бројка на луѓе со цел да се влијае врз нивната перцепција. И нормално тие луѓе да не бидат свесни за тоа, затоа што доколку се свесни дека присуствуваат на сатанистички ритуал кој што може да влијае врз нивната свест, тогаш тој ритуал не може подсвесно да влијае.
И која е таа цел, претпоставувам дека ти ќе можеш јасно и концизно да ја објасниш? Бидејќи според твоиве ставови добивам чуство дека си експерт во магиски ритуали.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
И која е таа цел, претпоставувам дека ти ќе можеш јасно и концизно да ја објасниш? Бидејќи според твоиве ставови добивам чуство дека си експерт во магиски ритуали.
Кој јас поим немам не знам што пишувам тука :icon_lol:.

Ајде Џорџ Карлин место мене ќе објасни еден мал дел зошто се ритуалите:

Вистината за американскиот е таа мора човек да биде заспан за да верува во него.
Ритуалите што се прикажуваат на телевизија се алатка за ставање на луѓето во хипнотички транс, кој ги заспива со верба во американскиот сон.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Кој јас поим немам не знам што пишувам тука :icon_lol:.

Ајде Џорџ Карлин место мене ќе објасни еден мал дел зошто се ритуалите:

Вистината за американскиот е таа мора човек да биде заспан за да верува во него.
Ритуалите што се прикажуваат на телевизија се алатка за ставање на луѓето во хипнотички транс, кој ги заспива со верба во американскиот сон.
Ама што мешаш баби и жаби цело време? Каква врска има Американскиот сон и ова што го зборува Чарли, со магиски ритуали? Што е магиски ритуал? Знаеш да го дефинираш?

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Ама што мешаш баби и жаби цело време? Каква врска има Американскиот сон и ова што го зборува Чарли, со магиски ритуали? Што е магиски ритуал? Знаеш да го дефинираш?
Има врска која ти очигледно не можеш да ја најдеш.

И каква дефиниција сакаш од Википедиа?

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Има врска која ти очигледно не можеш да ја најдеш.
Признавам, ете јас сум иницијант и практикувам магиски ритуали секојдневно, но не најдов никаква врска со нив, Американскиот сон и говорот на Чарли. Повели просветли ме! Која е врската?
И каква дефиниција сакаш од Википедиа?
Онаа која вклучува музички спотови.

Член од
7 април 2013
Мислења
206
Поени од реакции
329
Koja e celta na magiskiot ritual? Kako taa cel se postignuva kaj lugeto koi nemaat dopir so internetot ili televizijata ili pak ne se konzumenti na muzikata na Keti Peri, Lady Gaga i Jay Z? Zosto samo na ogranicena brojka na populacija se obiduvaat da im ja smenat percepcijata? Koja percepcija, na opstiot svetogled ili se raboti za nesto drugo?

Ima mnogu prasanja koi baraat odgovor za da mozes da prodolzis ponatamu da pisuvas. Ova tvoeto se samo teorii, spekulacii i nisto poveke.

Kajgana Shop

На врв Bottom