Хептаграм XI
Ἱερὸς Γάμος
- Член од
- 13 февруари 2010
- Мислења
- 12.287
- Поени од реакции
- 12.279
This is the MAN !
Питај го атеистот кој не е телемит и кој тресна глупост, па се сокри.[DOUBLEPOST=1401061358][/DOUBLEPOST]Aufiderzein и од мене, мои чеда Божји.И каква врска има тоа со јогата?
Ако се обидуваш да ги навредуваш соговорниците и ако тролаш по темава, секако ќе бидеш пријавен, па модераторите ќе си имаат работа да одлучуваат.Ќе ме банират ако ме тужиш. А сакаш да ме тужиш? Кој друг тука збори на телема? Сите бан?
Кај си бе Хептаграм.....као Заратустра се враќаш, беш му матерThis is the MAN !
Како ќе се појави потреба, такаКај си бе Хептаграм.....као Заратустра се враќаш, беш му матер
Прашање. Знам дека имате некави ритуали, е сега што прави еден поединец за време траењето на еден ритуал?„Повеќето луѓе ги измамуваат децата намерно, наведувајќи ја нужноста како штит. Една измама ги збунува правилните концепции; мозокот збунет наскоро пронаоѓа конфликтни докази. Контрадикцијата помеѓу посматраните факти и учењето ја револтира нивната праведност.
Децата се сомневаат во Универзумот; интелегенцијата се револтира; годините на болната несигурност ја одмаздуваат оригиналната измама. Децата, исто така се учат да фалсификуваат, корумпираат, негираат или да забораваат факти; забранети за нивно соочување.
Ракувајќи со погрешни оружја, тие се среќаваат со непознати и лажни непријатели.“
- За Едукација на Децата, Препород на Магиката - А.Кроули
Не го разбрав баш прашањето добро...Прашање. Знам дека имате некави ритуали, е сега што прави еден поединец за време траењето на еден ритуал?
Болд. Мислев на нешто така.Не го разбрав баш прашањето добро...
Како мислиш што прави за време на траењето на еден ритуал? Додека го изведува ритуалот, самиот ритуал трае, онака нема ритуал
Нели
Или прашуваш за одреден ритуал како се изведува од поединецот?
Или пак што ефект има еден ритуал врз поединецот додека го изведува?
Различни ритуали (кои се всушност формули) се изведуваат различно...Болд. Мислев на нешто така.
ОК, јасно ми е.Различни ритуали (кои се всушност формули) се изведуваат различно...
Различни движења, различни мириси, различни бои, различни симболи, различни системи - се е различно во зависност од ритуал до ритуал, па дури и од магичар до магичар.
За да биде појасно, еве ако имаш време читни го овој текст за тоа што е ритуал, бидејќи со читање на одреден ритуал како текст во кој се опишува што и како (ете на пример Liber Resh - Поздрав на Сонцето) нема да ти се разјасни многу.
П.С. За некои ритуал е пиењето кафе наутро. Целото подготвување на кафето, седнувањето во фотеља, првиот мирис на кафе измешан со цигара - му дава на тој што го изведува овој ритуал одреден стимул. Ова е онака, површно опишување на еден ритуал. Да биде малкуу појасно.
Јас не би носел крст на кој бил распнат туѓинец за да спаси друг туѓинец !!!ОК, јасно ми е.
Имам подпрашање. Видов на сликите (линкот кој ми го прати со ритуалите) крст. Дали тој за тебе има поинакво значење од неговото значење на христијаните? Односно дали тој е крстот на златна зора?
ОК, јас реков дека тоа ми го привлече вниманието.Јас не би носел крст на кој бил распнат туѓинец за да спаси друг туѓинец !!!
За другите, не знам.
Мислам дека тука крстот е поврзан со четирите сонце-стои преку денот и преку целата година. Нели ритуалот е Обожавање на Сонцето
Не мора да се носи крст, во секој случај... за друго е нацртан тој крст...
Кој е тој крст на „Златна зора“?
Викаш Христијанството е еврејско, што имаме па ние со тоа?Јас не би носел крст на кој бил распнат туѓинец за да спаси друг туѓинец !!!
За другите, не знам.
Да, велам.....
Од многу причини.