Законот на Телема

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.201
Поени од реакции
12.194
Ете да не биде после дека не сте информирани: официјалната страница на О.Т.О. Македонија, со ново руво, е достапна пак!
Бујрум на читање :)

P.S. Запаметете си ја страницава!

W

Werther

Гостин

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.201
Поени од реакции
12.194
Благодарам, благодарам :)
Ќе биде вметната во блогот со цитати од „Книгата на Законот“ и други свети Телемитски книги. Веќе имам некои бендови таму опишано така :)

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
"Thelema is advanced citizenship in the universe. It puts all responsibility upon the individual self. There is no force at work save yourself and we must strive to come into control of our own power. That is Freedom in its greatest measure."
-Frater Kakoupat

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.201
Поени од реакции
12.194
Бидејќи многупати тука прашувавте за Liber Oz (Правата на Човекот) и постојано се нафаќавте на последниот стих кој гласеше:

Човекот има право да ги убие оние кои му ги ограничуваат овие права.
еве одговорив во малку подолг текст за целата Liber Oz, нормално во кратки црти и цитирајќи неколку книги, секако, како јас гледам на тоа.
Се надевам ќе ви се разјасни нешто и ќе се разбереме конечно, посебно оние што имаа прашања претходно.
Клик тука и читајте!

П.С. Премногу е долг текстот за копирање тука, така да... не смета што е линк нели? :)

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.201
Поени од реакции
12.194

Jugop

The Hobbit
Член од
27 декември 2012
Мислења
295
Поени од реакции
43
Оф-топик си.

On:
„Ако страста и екстазата се напуштат и заменат со интелектуализација и психологизација, Љубовта ќе свене и набргу потоа ќе се исуши.“ - За Волјата и Љубовта
Не сум оф типик. Ако ми одговриш на тоа прашање, ќе можам да пи поставам низа други прашања поврзани за темава...

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Не сум оф типик. Ако ми одговриш на тоа прашање, ќе можам да пи поставам низа други прашања поврзани за темава...
Приватниот живот на било кој телемит е офтопик на темава. Ако прашањето е поврзано со неа, ќе го поставиш и без да мора да знаеш приватни работи за одредени луѓе.

Jugop

The Hobbit
Член од
27 декември 2012
Мислења
295
Поени од реакции
43
Приватниот живот на било кој телемит е офтопик на темава. Ако прашањето е поврзано со неа, ќе го поставиш и без да мора да знаеш приватни работи за одредени луѓе.
Да а? ОК тогаш, извинете.
--- надополнето: 25 октомври 2013 во 23:15 ---
Ostavi toa,vrati se na linkot i ubavo,kako sto nosi redot,tuka sum kako prasuvac i te prasuvam kako pripadnik na toj red,sto prestavuvaat ritualite,kako "pozagrozeni po sexot" mozebi ke ne privlecis.....
Мислам дека во дел од ритуалите и оргиите има хомосексуални односи и слично. Ако грешам нека ме поправи некој.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Мислам дека во дел од ритуалите и оргиите има хомосексуални односи и слично. Ако грешам нека ме поправи некој.
Грешиш. Веќе беше објаснето дека тие ритуали немаат ништо со нас.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Тогаш значи и дека вашиот ред нема врска со ОТО.
Ти го нема зидарски, па дојде овде да тролаш?
Тие ритуали не се на ОТО, објаснето е назад во темата:
А што со линкот, не те разбирам? Објасни... од оваа страна сто пати претходно ми е праќано и сто пати сум давал одговори...Парарелигија... ненормална работа :)
Линкот покажува за Тифониско ОТО или ТОТО и тоа нема врска со О.Т.О. како еден од првите редови кој го прифати новиот Закон, во кој сум инициран :)
И да, таков сум јас ироничен кон вакви препади на лудости и обвинувања од страна на муслимани...

П.С. Не гледај голи жени по сликите - ќе гориш според твојот демон! ;)

П.П.С. Тука си за да си оправдаш гледањето на голи жени по нет! Во името на твојот бог. Признај муслиманину! Сакаш нам да ни накалемиш оргии а ти плачеш по секс... марш таму, безобразен некој :)
Ритуалите на ОТО исто така беа посочени:
Поздрави на сонцето или Liber Resh, Мал истерувачки ритуал на пентаграм, Рубикова звезда, Среден Столб, Гностичка Миса.....и многу други.

Ритуалите во О.Т.О се дел од светите книги на Телема поточно материјал од класа "D".
Изданија од класа D

Jugop

The Hobbit
Член од
27 декември 2012
Мислења
295
Поени од реакции
43
Ти го нема зидарски, па дојде овде да тролаш?
Тие ритуали не се на ОТО, објаснето е назад во темата:

Ритуалите на ОТО исто така беа посочени:
Сериозно сум озбилен. Имате ли сертификат или нешто слично со што ќе докажете дека сте официјалниот ОТО ред? Без тоа може кој сака да си основа ред и да го крсти како сака.
едитирано од модератор
Ако нив заедничко и е тоа што се хомосекцуалци и наркомани, не ги прави двата реда да бидат еден. Незнам дали ме свати, стварно подобро незнам како да ти објаснам што сакам да кажам, кога не одговарате на некои прашања.

Kajgana Shop

На врв Bottom