Ipsissimus
P.I.
- Член од
- 23 јули 2010
- Мислења
- 15.582
- Поени од реакции
- 12.949
Еве ти една телемитска песна.Ете да не биде после дека не сте информирани: официјалната страница на О.Т.О. Македонија, со ново руво, е достапна пак!
Бујрум на читање
P.S. Запаметете си ја страницава!
Благодарам, благодарам
Ако сакаш да ми одговориш на едно прашање.
Оф-топик си.
Не сум оф типик. Ако ми одговриш на тоа прашање, ќе можам да пи поставам низа други прашања поврзани за темава...Оф-топик си.
On:
„Ако страста и екстазата се напуштат и заменат со интелектуализација и психологизација, Љубовта ќе свене и набргу потоа ќе се исуши.“ - За Волјата и Љубовта
Приватниот живот на било кој телемит е офтопик на темава. Ако прашањето е поврзано со неа, ќе го поставиш и без да мора да знаеш приватни работи за одредени луѓе.Не сум оф типик. Ако ми одговриш на тоа прашање, ќе можам да пи поставам низа други прашања поврзани за темава...
Да а? ОК тогаш, извинете.Приватниот живот на било кој телемит е офтопик на темава. Ако прашањето е поврзано со неа, ќе го поставиш и без да мора да знаеш приватни работи за одредени луѓе.
Мислам дека во дел од ритуалите и оргиите има хомосексуални односи и слично. Ако грешам нека ме поправи некој.Ostavi toa,vrati se na linkot i ubavo,kako sto nosi redot,tuka sum kako prasuvac i te prasuvam kako pripadnik na toj red,sto prestavuvaat ritualite,kako "pozagrozeni po sexot" mozebi ke ne privlecis.....
Грешиш. Веќе беше објаснето дека тие ритуали немаат ништо со нас.Мислам дека во дел од ритуалите и оргиите има хомосексуални односи и слично. Ако грешам нека ме поправи некој.
Тогаш значи и дека вашиот ред нема врска со ОТО.Грешиш. Веќе беше објаснето дека тие ритуали немаат ништо со нас.
Ти го нема зидарски, па дојде овде да тролаш?Тогаш значи и дека вашиот ред нема врска со ОТО.
Ритуалите на ОТО исто така беа посочени:А што со линкот, не те разбирам? Објасни... од оваа страна сто пати претходно ми е праќано и сто пати сум давал одговори...Парарелигија... ненормална работа
Линкот покажува за Тифониско ОТО или ТОТО и тоа нема врска со О.Т.О. како еден од првите редови кој го прифати новиот Закон, во кој сум инициран
И да, таков сум јас ироничен кон вакви препади на лудости и обвинувања од страна на муслимани...
П.С. Не гледај голи жени по сликите - ќе гориш според твојот демон!
П.П.С. Тука си за да си оправдаш гледањето на голи жени по нет! Во името на твојот бог. Признај муслиманину! Сакаш нам да ни накалемиш оргии а ти плачеш по секс... марш таму, безобразен некој
Поздрави на сонцето или Liber Resh, Мал истерувачки ритуал на пентаграм, Рубикова звезда, Среден Столб, Гностичка Миса.....и многу други.
Ритуалите во О.Т.О се дел од светите книги на Телема поточно материјал од класа "D".
Изданија од класа D
- Liber III vel Jugorum
- Liber V vel Reguli
- 8th Aether Liber CCCCXVIII
- Liber NU
- Liber Graduum Montis Abiegni
- Liber IAO
- The Star Ruby
- Liber Septem Regum Sanctorum, Ritual XXVIII, The Ceremony of the Seven Holy Kings
- The Star Sapphire
- The Mass of the Phœnix
- LIBER LXI VEL CAUSÆ
- Liber Testis Testitudinis vel Ayin Daleth
- Liber כ ף, Αγαπη Αζοθ Sal Philosphorum, The Book of the Unveiling of the Sangraal
- Liber Cadaveris, Ritual CXX, Of passing through the Tuat
- Liber Astarté vel Liber Berylli
- Liber Collegii Sancti
- Liber ק vel Gnosticorum Missa Minor
- Liber Resh vel Helios
- Liber RU vel Spiritus
- Liber A vel Armorum
- Liber Siloam
- Liber HAD
- Liber DCLXXI vel Pyramidos
- Liber DCLXXI vel ThROA
- Liber Samekh Theurgia Goetia Summæ, Congressus cum Dæmone
- Liber Collegii Internii
- Liber IOD
- The Greek Qabalah
Сериозно сум озбилен. Имате ли сертификат или нешто слично со што ќе докажете дека сте официјалниот ОТО ред? Без тоа може кој сака да си основа ред и да го крсти како сака.Ти го нема зидарски, па дојде овде да тролаш?
Тие ритуали не се на ОТО, објаснето е назад во темата:
Ритуалите на ОТО исто така беа посочени: