- Член од
- 29 март 2013
- Мислења
- 266
- Поени од реакции
- 238
Ах па не знаев дека текстот е за да знамЕте ти текстот и ИНФОРМАТИВНО ќе знаеш![]()
ИНФОРМАТИВНО.
Фала што ми кажа.

Ах па не знаев дека текстот е за да знамЕте ти текстот и ИНФОРМАТИВНО ќе знаеш![]()
Не си знаела?Ах па не знаев дека текстот е за да знам
ИНФОРМАТИВНО.
Фала што ми кажа.![]()
А што значи информативно?Не си знаела?
Е па ете сега знаеш... секој текст што ќе го најдеш (ритуали) е информативно...![]()
Ок, сега се присобери и ако имаш прашања во врска со темава или ти да напишеш нешто за Телема, О.Т.О. и слично, повели...
7Ок, сега се присобери и ако имаш прашања во врска со темава или ти да напишеш нешто за Телема, О.Т.О. и слично, повели...
Ако немаш, да не одиме во офтопици и глупирање...
93 93/93
Прави што ти е волја и тоа нека биде целиот Закон
Извадок од Второто Поглавје на „Книгата на Законот“:
34. Но вие, о мој народе, дигнете се и разбудете се!
35. Ритуалите нека бидат изведувани правилно со радост и убавина!
36. Постојат ритуали на елементите и прослави на сезоните.
37. Прослава за првата ноќ на Пророкот и неговата Невеста.
38. Прослава за трите дена на пишувањето на Книгата на Законот.
39. Прослава за Тахути и детето на Пророкот – тајна, О Пророку!
40. Прослава за Врвниот Ритуал, и прослава за Еквинокс на Боговите.
41. Прослава за оган и прослава за вода; прослава за живот и уште поголема прослава за смрт!
42. Прослава секој ден во вашите срца во радоста на мојата наслада!
43. Прослава секоја ноќ за Ну, и задоволство на крајниот занес!
44. Навистина! празнувајте! радувајте се! нема страв од сега натаму. Разложувањето, и вечната екстаза се во бакнежите на Ну.
45. Смртта е за пците.
ЗА многу години денешниот празник, Луѓе на Земјата, на кои не ви е дадено да управувате со Земјата!
Денес е ден од далечната 1903 година, кој што водеше кон диктирање на „Книгата на Законот“ (1904 година)!
Роуз е Скерлетната Жена преку која дојде Информацијата, каде и кога и кој!Да, Жена!
За повеќе инфо - видете во „Еквинокс на Боговите“ или The Equinox Vol. III No. III!
И сега - бидете среќни и исполнети со Живот - празнувајте во вашите срца, бидејќи Тој е дарител на Живот, а неговото спознавање, спознавање на смртта!
Љубов е законот, љубов под волја
Што знаеш ти за Роуз всушност и пишувањето на Книгата на Законот?
Што знаеш ти за Роуз всушност и пишувањето на Книгата на Законот?
Ајде оди побарај на нетСе надевам ќе најдеш некој добар текст од некој Телемит!
Па дојди сподели!
Да не се мачам јас!
93 93/93
Кој рече да нема коментари лоши на форумов?
Болдот ти е излишенКој рече да нема коментари лоши на форумов?
Да, тие што сакаат да станат иницјанти со нив се заморуваме, со другите - која е логиката? Даваме доволно од наша страна, дај нешто и вие... Ако не ти е ќеф Телемата, што се заморуваш всушност и да пишуваш тука?
Затоа и добиваш одговор - оди заморувај се и читни!
Не троши време залудно!
И да, секој што сака да коментира, мора да троши време за проучување на Редот, Телемата, праксите... како сакаш твоите забелешки да се валидни и да бидат третирани со сериозност?
Не заебавај
Се читаме![]()
Нема везе па нема везе. Ако нема везе, терај си магаренцето...
Нема везе па нема везе. Ако нема везе, терај си магаренцето...
Што ме мене интересира за мнозинството и како ти гледаш на Телемата, кога не си ништо поминал од сето тоа што тука толку многу е зборувано?
Што ме мене интерсира за таквите ко тебе кои не истражуваат а зборуваат и ми велат како ова или она е исто со она другото?
Реков дека твоите и слични забелешки ние не ги гледаме сериозно... немаат моќност...
Ние бараме луѓе кои имаат време да истражуваат, тие што немаат, мир со нив
Што си запнал сега со коментирање?Диши
![]()
Прв болд. Непостојат "непријатни коментари", постојат само коментари засновани на стереотипи (како оние дека О.Т.О е секта во која членовите трчале голи по манастири и кршеле нозе на тинејџери. Или оние дека телемитите пиеле крв од мачки и имале оргии на гробишта) кои се кажани во одредена насока, најчесто провокативна и злонамернa.Со ова само го потврдуваш претходното кажано, дека не поднесувате непријатни коментари за вашата телема.
Си отворил тема на јавен форум и биди спремен да добиеш и вакви мислења.
Ако ти не можеш да иницираш љубопитност и желба за истражување кај одреден соговорник, а со таа цел нели се твоите написи тука, тогаш тоа е твој неуспех "учителе"![]()