- Член од
- 29 март 2013
- Мислења
- 266
- Поени од реакции
- 238
Ах па не знаев дека текстот е за да знамЕте ти текстот и ИНФОРМАТИВНО ќе знаеш
ИНФОРМАТИВНО.
Фала што ми кажа.
Ах па не знаев дека текстот е за да знамЕте ти текстот и ИНФОРМАТИВНО ќе знаеш
Не си знаела?Ах па не знаев дека текстот е за да знам
ИНФОРМАТИВНО.
Фала што ми кажа.
А што значи информативно?Не си знаела?
Е па ете сега знаеш... секој текст што ќе го најдеш (ритуали) е информативно...
Ок, сега се присобери и ако имаш прашања во врска со темава или ти да напишеш нешто за Телема, О.Т.О. и слично, повели...
7Ок, сега се присобери и ако имаш прашања во врска со темава или ти да напишеш нешто за Телема, О.Т.О. и слично, повели...
Ако немаш, да не одиме во офтопици и глупирање...
93 93/93
Прави што ти е волја и тоа нека биде целиот Закон
Извадок од Второто Поглавје на „Книгата на Законот“:
34. Но вие, о мој народе, дигнете се и разбудете се!
35. Ритуалите нека бидат изведувани правилно со радост и убавина!
36. Постојат ритуали на елементите и прослави на сезоните.
37. Прослава за првата ноќ на Пророкот и неговата Невеста.
38. Прослава за трите дена на пишувањето на Книгата на Законот.
39. Прослава за Тахути и детето на Пророкот – тајна, О Пророку!
40. Прослава за Врвниот Ритуал, и прослава за Еквинокс на Боговите.
41. Прослава за оган и прослава за вода; прослава за живот и уште поголема прослава за смрт!
42. Прослава секој ден во вашите срца во радоста на мојата наслада!
43. Прослава секоја ноќ за Ну, и задоволство на крајниот занес!
44. Навистина! празнувајте! радувајте се! нема страв од сега натаму. Разложувањето, и вечната екстаза се во бакнежите на Ну.
45. Смртта е за пците.
ЗА многу години денешниот празник, Луѓе на Земјата, на кои не ви е дадено да управувате со Земјата!
Денес е ден од далечната 1903 година, кој што водеше кон диктирање на „Книгата на Законот“ (1904 година)!
Роуз е Скерлетната Жена преку која дојде Информацијата, каде и кога и кој! Да, Жена!
За повеќе инфо - видете во „Еквинокс на Боговите“ или The Equinox Vol. III No. III!
И сега - бидете среќни и исполнети со Живот - празнувајте во вашите срца, бидејќи Тој е дарител на Живот, а неговото спознавање, спознавање на смртта!
Љубов е законот, љубов под волја
Што знаеш ти за Роуз всушност и пишувањето на Книгата на Законот?
Што знаеш ти за Роуз всушност и пишувањето на Книгата на Законот?
Ајде оди побарај на нет Се надевам ќе најдеш некој добар текст од некој Телемит!
Па дојди сподели!
Да не се мачам јас!
93 93/93
Кој рече да нема коментари лоши на форумов?
Болдот ти е излишен бидејќи го користиш само кога тебе ти одговара.Кој рече да нема коментари лоши на форумов?
Да, тие што сакаат да станат иницјанти со нив се заморуваме, со другите - која е логиката? Даваме доволно од наша страна, дај нешто и вие... Ако не ти е ќеф Телемата, што се заморуваш всушност и да пишуваш тука?
Затоа и добиваш одговор - оди заморувај се и читни!
Не троши време залудно!
И да, секој што сака да коментира, мора да троши време за проучување на Редот, Телемата, праксите... како сакаш твоите забелешки да се валидни и да бидат третирани со сериозност?
Не заебавај
Се читаме
Нема везе па нема везе. Ако нема везе, терај си магаренцето...
Нема везе па нема везе. Ако нема везе, терај си магаренцето...
Што ме мене интересира за мнозинството и како ти гледаш на Телемата, кога не си ништо поминал од сето тоа што тука толку многу е зборувано?
Што ме мене интерсира за таквите ко тебе кои не истражуваат а зборуваат и ми велат како ова или она е исто со она другото?
Реков дека твоите и слични забелешки ние не ги гледаме сериозно... немаат моќност...
Ние бараме луѓе кои имаат време да истражуваат, тие што немаат, мир со нив
Што си запнал сега со коментирање? Диши
Прв болд. Непостојат "непријатни коментари", постојат само коментари засновани на стереотипи (како оние дека О.Т.О е секта во која членовите трчале голи по манастири и кршеле нозе на тинејџери. Или оние дека телемитите пиеле крв од мачки и имале оргии на гробишта) кои се кажани во одредена насока, најчесто провокативна и злонамернa.Со ова само го потврдуваш претходното кажано, дека не поднесувате непријатни коментари за вашата телема.
Си отворил тема на јавен форум и биди спремен да добиеш и вакви мислења.
Ако ти не можеш да иницираш љубопитност и желба за истражување кај одреден соговорник, а со таа цел нели се твоите написи тука, тогаш тоа е твој неуспех "учителе"