Законот на Телема

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Ќе те пријавам за нелогично однесување, Море!! :)
:pos: New partizans movement ;)

Šta je sekta OTO

Osnivač današnjeg OTO bio je bogati austrijski industrijalac Karl Kelner, koji je navodno bio i mason visokog reda. Osnovni cilj rituala ove sekte je postizanje stanja svesti koji omogućava stapanje s kosmičkom inteligencijom. Svaki ritual ima pripremnu fazu, fazu čišćenja, ritual zaveta, misu i pričešće. Pojedini autori navode da se rituali završavaju korišćenjem opojnih supstanci i orgijama, a ovako ponašanje podsticao je i sam Alister Krouli, najčuveniji satanista. Od svakog člana traži se da uvede i prijatelje.
Аман бе шо се напна толку ти деновиве. Се што ќе чуеш и прочиташ е вистина? Ај погледај како пишува во црвениот болд. Кои се тие “поједини“ да не се поједени :). Рекла казала муабети.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Šta je sekta OTO

Osnivač današnjeg OTO bio je bogati austrijski industrijalac Karl Kelner, koji je navodno bio i mason visokog reda. Osnovni cilj rituala ove sekte je postizanje stanja svesti koji omogućava stapanje s kosmičkom inteligencijom. Svaki ritual ima pripremnu fazu, fazu čišćenja, ritual zaveta, misu i pričešće. Pojedini autori navode da se rituali završavaju korišćenjem opojnih supstanci i orgijama, a ovako ponašanje podsticao je i sam Alister Krouli, najčuveniji satanista. Od svakog člana traži se da uvede i prijatelje.

Точно ли е ова ? Посебно болдот?

Дали во фазат на чистење се практикува сексуално општење како у погорниот пример?

Точно ли е тоа за користење на опојни супстанци и оргии?

Дали има притисок да иницирате некој пријател?
Добро бре човек, што ти стана тебе? Арен ли си?? Алоооооо!
Колку пати досега беше кажано што значи мотото на Редот - "Прави што ти е Волја и тоа нека биде цел закон!"? Како може да има притисок врз иницијантите да иницирале пријател?! Што трескаш глупости! Еве ти ме знаеш лично! Кога јас сум направил било што слично?? Кому сум направил притисок да биде инициран? Колку луѓе од форумов ме познаваат лично? Ете најди еден единствен што бил присилен или врз кого било извршено притисок да биде зачленет! Мизерно е ова од твоја страна! Нека ти служи на чест!

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Добро бре човек, што ти стана тебе? Арен ли си?? Алоооооо!
Колку пати досега беше кажано што значи мотото на Редот - "Прави што ти е Волја и тоа нека биде цел закон!"? Како може да има притисок врз иницијантите да иницирале пријател?! Што трескаш глупости! Еве ти ме знаеш лично! Кога јас сум направил било што слично?? Кому сум направил притисок да биде инициран? Колку луѓе од форумов ме познаваат лично? Ете најди еден единствен што бил присилен или врз кого било извршено притисок да биде зачленет! Мизерно е ова од твоја страна! Нека ти служи на чест!

Арен сум, фала на прашање.

Не ми ејасно зашто се возбудуваш. Обични прашања, на кои треба д аим аобични одговори.

Кој рече дека ти си сторил нешто?

Само побарав коментар на горенапишаното на српски јазик.

Ако не сакаш, не одговарај.

Ако сакаш да не поставувам прашања веќе, слободно кажи - ДОналд не поставувај веќе прашања. И јас ќе го испочитувам тоа, оти глеам многу на срце ги земаш работиве.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Арен сум, фала на прашање.

Не ми ејасно зашто се возбудуваш. Обични прашања, на кои треба д аим аобични одговори.

Кој рече дека ти си сторил нешто?

Само побарав коментар на горенапишаното на српски јазик.

Ако не сакаш, не одговарај.

Ако сакаш да не поставувам прашања веќе, слободно кажи - ДОналд не поставувај веќе прашања. И јас ќе го испочитувам тоа, оти глеам многу на срце ги земаш работиве.
Е да и тоа што викаш, нема што да се возбудувам, што има лошо во тоа што си праша дали сум дел од секта во која членовите трчаат голи по манастири, кршат нозе на тинејџери и приморани се да ги зачленат пријателите. Тоа што лично ме познаваш, само допринесува во нормалноста на прашањето.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Ете ИПСИ го избришав цитатот од српскиот сајт, кој те вознемири многу. Не го посакувам тоа, да некој се вознемирува до толкав степен од некои работи. А богами и не го разбирам. За мене е вчудоневидувачки, но тоа е.

И не ти поставувам веќе прашања. Терај си животот и телемата:)

Јас повеќе не дискутирам тука.

Сочувство батка.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.163
Поени од реакции
12.142
:pos: New partizans movement ;)
Е за ова дабл лајк :) Кај го извади ехехехе...

Брееј што муабети... кај сте бре телемити, анти-телемити, пријатели на Редот и вие жители на 10 000 светови...
Добри...?

Muranyi прашуваш дали ритуалот на иницијација во О.Т.О. може да вклучува и сексуално општење со иницијантот... Ти што мислиш? И зошто според тебе би имало такво нешто? По која логика и која е потребата од тоа? :) Некои прашања се... надвор од колосек за сите пари :LOL:
И ова е одговорено од мене мислам.. наназад ама одамна ќе да е...

Werther , прво Минервал, потоа тријади и меѓу-степени... без брзање, рековме дека брзање е лошо :)

П.С. И дишете, пранајама и асана ;)

M

Muranyi

Гостин
Хептаграм XI,мора да си ме помешал со некој,бидејќи немаме разговарано за иницијацијата во вашиот Ред и дали има секс притоа или не.

Прашувам зашто имаше еден лик пред некое време,спомена иницијација,секс,дефлорација,но постовите инстантно му беа избришани.Инаку,не знам по која логика или дали би имало потреба од тоа.Знам дека сексот доста си го цените,нели?:)

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Е за ова дабл лајк :) Кај го извади ехехехе...
Ништо брат не е случајно. Случајните случки случајно се случуваат? Кој знае.

prijava;
nelogicno (*) odnesuvanje od strana na
*отпосле сменето во nedolicno.

А пошто е нов член.... new partizan

Еве ти за дабл лајк. :P

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.163
Поени од реакции
12.142
Ах, секој сешто зборува :)
Убаво е тоа така... многу зборување, од сите е добро :)
Ти не го цениш сексот? :eek:
Ние... може јас да го ценам премногу, но има телемити кои кон сексот се однесуваат како и ти, или некој друг што не го тангира сексот многу... Телема бре човек :)

Како беше она:
“Сексот не е се во Животот, како и храната;
но, се додека луѓето не ги задоволат овие природни гладови,
бескорисно е да се очекува од нив да мислат на други работи!”
― Алистер Кроули

Со ова не се сложуваат ниту христијаните ниту муслиманите :) Ама кој ги слуша нив? :)

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Прашувам зашто имаше еден лик пред некое време,спомена иницијација,секс,дефлорација,но постовите инстантно му беа избришани.Инаку,не знам по која логика или дали би имало потреба од тоа.Знам дека сексот доста си го цените,нели?:)
Тој лик не е иницијант во Редот а постовите му беа избришани затоа што почна да изнесува лични работи за одредени личности.

M

Muranyi

Гостин
Да,позната ми е таа мисла на Алистер и секако се согласувам со него,најмногу што можам.
Останатото ти е потполно субјективна утка и нема врска со темава:)

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.163
Поени од реакции
12.142
Да,позната ми е таа мисла на Алистер и секако се согласувам со него,најмногу што можам.
Останатото ти е потполно субјективна утка и нема врска со темава:)
Колку можеш, толку :)
Сите тука на оваа тема сме утка во врска со темава, ама ајде :LOL:
Јас од култура се тегнеам да давам некакви одговори тука... :) Нели Хепта, телемит ау ау :)
Да се врти муабет :)
И да, бидејќи како што велиш: субјективно е ова или она, ќе мора да имаш искуство нели?
Како што си зборувам јас... и си зборувам и си зборувам и си збор... и си з... и си... :)
За џабе :pos:

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Исто како што постојат теми за прашања до христијаните и муслиманите, мислам дека оваа тема ќе биде доста дискутирана, затоа што на форумов има доста активни членови од истата, кои ја пропагираат скоро на сите теми. За да нема тролање по други теми, еве овде може да се поставуваат прашања до активистите и симпатизерите на истата.

Еве го моето прво прашање:
Дали во телемата има „Света книга“, кој ја напишал и кога?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.163
Поени од реакции
12.142
Што е тоа телема ?
Цела тема имаш за ова. Тука!

exlexmk , Никола - оваа тема е иста како и темата за телема што постои тука, за Книгата на Законот. Може да ја споите, да не трчаме натаму наваму...
А и пак ќе треба да се пишуваат исти работи, или да ставаме линкови до темата што е отворена за телема претходно... Одлучете вие...

Kajgana Shop

На врв Bottom