Законот на Телема

M

Muranyi

Гостин
На што се должи изобилството на Телемата со старо-египетска симболика?Дали се работи за древно знаење и пракси,кои само биле повторно воспоставени,поточно објавени од страна на Алистер после неговиот контакт со Аиваз?

Дали учењата и праксите во О.Т.О. имаат заедничка основа со тие на Масоните?Да,не сте иницирани масони и можеби е невозможно да знаете,но дали постои веројатност за ова?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.163
Поени од реакции
12.141
@Muranyi ќе добиеш одговор на оваа тема (иако мислам дека е зборувано за тоа како е О.Т.О. и масонеријата врзан - бил врзан и зошто Хадит е преставен со кружен диск со крилја - како египетски симбол).

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.163
Поени од реакции
12.141
Muranyi ... повели мои размисли за твоите прашања:

За О.Т.О. се вели дека е еден од првите СТАРО-Еонски Редови - ништо не е повторно воспоставено - се е како што било. Само со инфузијата на телема во Редот, се доаѓа до точка кога мора да протече знаењето надвор од Редот. Кроули видел дека и сељакот може да е скриен Крал. Човек е, дел од човештвото. Само треба пракса.
Исто така бил и против мистеријата (до точка да не се издадат тајни за кои е даден завет да не бидат кажани).
Но доволно откриено за некој што ќе пронајде во себе причина да има пракса и да работи врз себе си - лесно да се снајде со методите веќе откриени.

О.Т.О. бил создаден или ако сакаш - изменет - за обединување на високите степени на масонеријата (целиот тој хаос на признаени - не признаени масони - да се насочи кон обединување на знаењеата) - но откако е внесена телемата како нов систем на напредување - немаме ништо заедничко со староеонските Редови, освен знаењето од старо-еонските системи - види го Манифестот на О.Т.О. Ние не сме масони... О.Т.О. создава магичари, не масони. ;)

П.С. Сепак мислам дека не е проблем да си масон и телемит in the same time :) Најди нзс ако можеш :D

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Хепта , ајде малку тешка артилерија да употребам, доста пукав со воздушна пушка.

После прави што ти е воља, овој пасус е еден од најаките во вашата секта.
5.Човекот има право да ги убие оние кои му ги ограничуваат овие права.
Значи јас можам да убијам кого сакам ако ми е воља под изговор дека ми ја ограничил мојата воља.

На кој начин сектата го регулира овој закон?

И друго прашање...
Зошто е убиен брат му на Кришнамурти од страна на сектата?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.163
Поени од реакции
12.141
И ете „се помачив“ да средам еден пост во кој се дадени нашите свети книги :)
На некои не им е јасно, а и други верувам дека не знаеле за ова, па ете, подарок од мене за вас... :)
Повелете линк, разгледајте (секој наслов е линк до книгата)....

П.С. Сите книги се преведени на македонски, но само некои се достапни за македонската читачка публика...

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.163
Поени од реакции
12.141
Поголемиот дел од светската популација?
Wanna-be христијани и муслимани - не се бројат :)
Тие не следат 1% од религиозните канони на твојата и исламската религија...
Зборував за „тврдо-корните верници“ заборавени во минатото... кои ги следат законите до последната јота - без одстапки - оние кои велат само да во врска со верата и канонот! :sneaky:

Поголемиот дел од светската популација има секс редовно (со експериментирања и слично) - како инаку ќе опстане човеков психички здрав. Светот се менува - религијата... слабо :) И тоа е добро... (y)

Член од
21 декември 2012
Мислења
924
Поени од реакции
452
Хепта , ајде малку тешка артилерија да употребам, доста пукав со воздушна пушка.

Значи јас можам да убијам кого сакам ако ми е воља под изговор дека ми ја ограничил мојата воља.

И друго прашање...

Вероватно се повикуваат на нивниот духовен водач Алистер Кроули, кого пази ваму, некоја енергија и духовна фреквенција го терала да се наркоманизира, бисексуализира, сексуално да ги понижува жените, да се нарече голем звер и магиски да се обиде да ги ликвидира луѓето и сл.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.163
Поени од реакции
12.141
Штом и муслиман прочитал од нет по нешто за Кроули, добро е :D Светот се менува...
Мислам дека сите овие атрибути што ги даде за човекот, си го погрешил името - Мухамед треба да смениш - не Кроули. Знам дека секој втор си го пери задникот со Кроули - ама да се има мерка малку барем :)
Погрешно си разбрал, но добро е :D Па мора малку да има и мистика и тајност за да се градат муабети, ако се разјасниме, за кај сме :)
Инаку:
  • Ете Кроули за жената што вели, клик. Со еден текст два удара по вашите робски религии кои ја угнетуваат жената.
  • Ете и жена-телемит што вели за жената, клик.
Вака барем ќе ја посетувате официјалната страница на О.Т.О. Македонија.
93 93/93

П.С. „Вероватно“ е зафркнат збор кога се користи во одговор... немој :)

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Штом и муслиман прочитал од нет по нешто за Кроули, добро е :D Светот се менува...
И да знаеш! На денешнава гностичка миса присуствуваше девојка која на нареднава иницијација ќе стане минервал, а потекнува од муслиманско семејство. :)

Член од
21 декември 2012
Мислења
924
Поени од реакции
452
Мислам дека сите овие атрибути што ги даде за човекот, си го погрешил името - Мухамед треба да смениш - не Кроули. Знам дека секој втор си го пери задникот со Кроули - ама да се има мерка малку барем :)
Погрешно си разбрал, но добро е :D Па мора малку да има и мистика и тајност за да се градат муабети, ако се разјасниме, за кај сме :)
Инаку:
  • Ете Кроули за жената што вели, клик. Со еден текст два удара по вашите робски религии кои ја угнетуваат жената.
  • Ете и жена-телемит што вели за жената, клик.
Вака барем ќе ја посетувате официјалната страница на О.Т.О. Македонија.

93 93/93

П.С. „Вероватно“ е зафркнат збор кога се користи во одговор... немој :)
Муслиманите отсекогаш читале и осознавале, како поинаку успеале толку векови да владеат со светот, за разлика од твојот бог Кроули, кој ни факултетот не го завршил, и побегнал под дејство на хероин да го слуша Лукавиот како за три дена му ја цитира Телемата во Каиро.;)

Него ја да кликнам на кликот, и да ти кликнам уше една реплика:

Клик први вели, цитирам: Дали жената ја нарековме Курва?Да, Навистина и Амин, Таа тоа и е; сиот воздух трепери и гори додека го викаме, радосно и страстно.

Модерната жена повеќе нема да биде глупава, робинка и жртва; туку жена која слободно ќе се предава за свое сопствено задоволство, без барање противуслуга, ќе ја здобие почитта на своите браќа и отворено ќе ги презира „невините“ (поткупливи сестрички), токму како што машките денес ги презираат „мамините синови“, „мекушите“ и „лигушите“.
Жената треба да научи дека Љубовта е спорт, уметност, религија, ако сакате; Голем Панаѓур!
Постои крик на непознат јазик. Тој одекнува низ Храмот на Универзумот; во еден негов Збор е Смрт и Екстаза и твоето име на честа, о ти која си самата за себе Првосвештеничка, Пророчица, Царица и Божица чие име значи Мајка и Курва!”

Стварно јак удар! Се думам дали да ти ја позајмам твојата во името на законот од твојата света книга која вели: " Прави што тие волја и тоа нека биде целиот закон!";) Не се нервирај, таа не мора да бара да и платам за калабалакот, ако се согласи секако, бидејќи вашата верас јасно има дефинирано дека таа: слободно ќе се предава за свое сопствено задоволство, без барање противуслуга

Клик втори, вели, цитирам: “Искрено да кажам единствена причина заради која му се придружив на О.Т.О., после петгодишно самостојно Телемитство, беа динамичните жени кои ги видов во Кампот Скерлетна Жена во тоа време, имено Sor Continuity и Sor. Lilith. Бев способна да го најдам одговорот кој другите не можеа да ми го објаснат со зборови преку моето дружење со многу неверојатни жени и мажи од нашата Оаза. Бев зајакната како жена, смртна и божествена, со доблеста на поддршката, љубовта, охрабрувањето, одличниот секс и магичките ритуали кои ги споделував со моите браќа.

Фиууууууу! Човече, пред вас е можноста да ги соберете во вашата секта сите курви поради болдираните зборови, во јакиот исповед на госпоѓа Емануела ( само незнам кој дел беше).:tapp::tapp::tapp:
--- надополнето: 22 април 2013 во 00:15 ---

И друго прашање...
И мене ме заголица одговорот на ова прашање!

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.163
Поени од реакции
12.141
Муслиманите отсекогаш читале и осознавале, како поинаку успеале толку векови да владеат со светот, за разлика од твојот бог Кроули, кој ни факултетот не го завршил, и побегнал под дејство на хероин да го слуша Лукавиот како за три дена му ја цитира Телемата во Каиро.;)

Фиууууууу! Човече, пред вас е можноста да ги соберете во вашата секта сите курви поради болдираните зборови, во јакиот исповед на госпоѓа Емануела ( само незнам кој дел беше).:tapp::tapp:
Гледам колку муслиманите проучуваат и осознаваат... видов по форумов - по нивниот исламски центар :) Ај ако сакате зголемете го осознавањето „пута“ 100?
И ти со секта како другар ти Ѓурѓич? Ај за него знам дека ме мрази и дека не разбира многу - ама ти? Очекував поеќе... :(
Што ќе собереме - наше си е - што сме собрале - не знаете :)
Подобро жената да биде курва по нејзина волја отколку тепана ко стока од некој муслиманин! :mad: Чие одобрување за тоа го бара од Алах - ќе го решиме и тоа во вековите што идат :love:
Мажот со 4 жени не е крува - но жената со поеќе мажи Е?
Ма ајде бре одете поправете си го писмото, јалово е.

Ќе мора да одиш тука и да видиш дека О.Т.О. е Ред, а не секта ...
Тоа секти - користете го за вашите непријатели кои се одцепиле од вашата догма - мене не ме заморувајте.

П.С. Поставувај прашања (темата е за тоа) - да ми ти дадам одговори онака - телемитски. Со споредба со твојата религија.

П.П.С. Прашања што немаат врска нема да бидат одговарани. Прво научете од што умрел братот на оној ЦРНИОТ :) Дознајте со кој се дружеле,... не прашувајте глупости.

БАРАМЕ ПАМЕТНИ ПРАШАЊА ОД ПАМЕТНИ ЛУЃЕ. Инаку ете ви ја темата мистерии и таму забегувајте колку сакате.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.163
Поени од реакции
12.141
Член од
21 декември 2012
Мислења
924
Поени од реакции
452
Не се нервирај де до толку, иако ти мстапнав на дамар.:D

Значи, за првото разграничивме: -за разлика од религиите каде што како и мажот и жената си има свои дозволи и забрани во секој аспект од животот, кај вашиот ред таа сходно на законот може да прави се што и е волја, вклучувајќи и секс со кого ќе посака, а посебно истото е препорачано со членовите на вашиот ред ( опс, браќата),каде таа доживува посебна екстаза.

За третиот клик, ти кликнав прашање на другата тема, а овде ќе ти поставам уште едно - две во контекст на погорното:

- Дали имате посебни денови каде се собирате заеднички со вашите сестри (членки на редот) и по ваша волја удирате заеднички секс? Дали постои таква можност или истата е исклучена во вашиот ред?

П.С. Очекувам саглам одговори на овие саглам прашања.

Kajgana Shop

На врв Bottom