Хептаграм XI
Ἱερὸς Γάμος
- Член од
- 13 февруари 2010
- Мислења
- 12.254
- Поени од реакции
- 12.265
И ете пладне. За сите кои сакаат да го изведуваат ритуалот на Liber Resh малку инфо + еве го текстот и на англиски и на македонски (ги има и „знаците“)
Атрибуција е Шин - Оган - Југ. Од астрологијата која куќа е тоа? Ајде ќе оставиме вие сами да откриете...
Ако ја погледнете Liber 777 и патеката Шин или Заб( или ако ја немате, видете на 777.oto-mk.net - избирајќи за патека Заб - Шин - שין ) , колона XIX ќе ви ја даде египетската атрибуција на патеката - во случајот Тум-Еш-Неит (во ритуалот се користи „Ахатор“). Исто така разгледајте ги другите атрибуции (колони) врзани со Шин. Изучувајте ги овие работи добро - ќе ги разберете подобро обожувањата и нема да имате потреба да зборувате напразно, а и да си го трошите времето напразно.
P.S. После секој поздрав, текстот кој што се користи за „обожување“ на видеото е дел од LIBER AL, поглавје III, стих 37 - 38 :
Единство потполно искажано!
Ја обожувам моќта на твојот здив,
Врховен и страшен Богу,
Кој чиниш боговите и смртта
Да треперат пред Тебе:
Јас, јас те обожувам!
Појави се на тронот на Ра!
Отвори ги патеките на Ку!
Осветли ги патеките на Ка!
Патеките на Кабс проаѓаат
Да ме вознемират или смират!
Аум! нека тоа ме исполни!
Светлината е моја; нејзините зраци Ме обземаат:
направив тајна врата Во куќата на Ра и Тум, На Кефра и на Ахатор.
Јас сум твојот Тебанец, О Менту,
Пророкот Анк-аф-на-консу!
Со Бес-на-Маут си удирам гради;
Со мудрата Та-Нех магија своја ткаам.
Покажи ја твојата ѕвездена величественост, О Нуит!
Покани ме во твојата Куќа да битисувам,
О крилеста змијо на светлината, Хадит!
Биди со мене, Ра-Хоор-Куит!
Повелете:
Атрибуција е Шин - Оган - Југ. Од астрологијата која куќа е тоа? Ајде ќе оставиме вие сами да откриете...
Ако ја погледнете Liber 777 и патеката Шин или Заб( или ако ја немате, видете на 777.oto-mk.net - избирајќи за патека Заб - Шин - שין ) , колона XIX ќе ви ја даде египетската атрибуција на патеката - во случајот Тум-Еш-Неит (во ритуалот се користи „Ахатор“). Исто така разгледајте ги другите атрибуции (колони) врзани со Шин. Изучувајте ги овие работи добро - ќе ги разберете подобро обожувањата и нема да имате потреба да зборувате напразно, а и да си го трошите времето напразно.
P.S. После секој поздрав, текстот кој што се користи за „обожување“ на видеото е дел од LIBER AL, поглавје III, стих 37 - 38 :
Единство потполно искажано!
Ја обожувам моќта на твојот здив,
Врховен и страшен Богу,
Кој чиниш боговите и смртта
Да треперат пред Тебе:
Јас, јас те обожувам!
Појави се на тронот на Ра!
Отвори ги патеките на Ку!
Осветли ги патеките на Ка!
Патеките на Кабс проаѓаат
Да ме вознемират или смират!
Аум! нека тоа ме исполни!
Светлината е моја; нејзините зраци Ме обземаат:
направив тајна врата Во куќата на Ра и Тум, На Кефра и на Ахатор.
Јас сум твојот Тебанец, О Менту,
Пророкот Анк-аф-на-консу!
Со Бес-на-Маут си удирам гради;
Со мудрата Та-Нех магија своја ткаам.
Покажи ја твојата ѕвездена величественост, О Нуит!
Покани ме во твојата Куќа да битисувам,
О крилеста змијо на светлината, Хадит!
Биди со мене, Ра-Хоор-Куит!
Повелете: