Хептаграм XI
Ἱερὸς Γάμος
- Член од
- 13 февруари 2010
- Мислења
- 12.255
- Поени од реакции
- 12.266
Уживај, не ме заморувај и не се заморувај. Многу работи не ти се јасни, ова ти е најмалку што треба да се заморуваш.Не ме е јасно кј сам ќенкал де?
Уживај, не ме заморувај и не се заморувај. Многу работи не ти се јасни, ова ти е најмалку што треба да се заморуваш.Не ме е јасно кј сам ќенкал де?
Како се вика филмот?Иако сум голем обожавател на Ајрон Мејден,ова не сум го знаел.........
http://www.imdb.com/title/tt0974536/Како се вика филмот?Иако сум голем обожавател на Ајрон Мејден,ова не сум го знаел.
Не сум го знаел филмов...
Човекот е книга напишана од внатре и од надвор,таа има наслов-име,внатре се запишани закони,правила,верувања,сеќавања,убави и лоши работи.
Од таа книга треба да изгорат сите букви,зборови и реченици додека вашиот ум не стане како туку што родено бебе..бела и празна книга.
Во таква состојба човек станува еден вид посредник помеѓу еден непознат свет и овој овде.
Од таа книга извираат зборови,но истите не може да ги запишете во таа со празни страни,затоа како олеснување истите се изговараат,а други ги запишуваат или самите ги запишувате.
Исто како кога човек има физиолошка потреба да се олесни-испразни.Па откако се испразни, пушти вода.
Тоа кое сега го промовираш како добра вест за некоја книга која сведочи за нечие духовно олеснување треба да се фрли во огин или пушти по вода.
Тоа можеби преставува за тебе некаква духовна храна или своевиден патоказ кон некаква духовност,па може ќе се почуствуваш гладен ако истата некој ти ја земе(уништи),а кога на човек ќе му се одземе храната што се случува?
Сите такви книги во огин,пушти ги по вода.
Знаеш каде завршува секој измет.
Тоа се записи од овој свет.Прегледај го приврзокот 52285
човекот е книга
Следниот пат,наместо пенкала ,ќе ни давате јажиња или сами да си носиме?Благодарност до сите што дојдоа денес на предавањето за Телема, Магика и Кабала...
Се надевам научивте нешто + и потикнавме кај вас многу прашања кои ќе сакате да си ги одговорите со учење и пракса....
Се гледаме во некоја наредна прилика.
93 93/93
Ти како и обично и тема грешиш кај што пишуваш, а сега како што гледам си го погрешил и предавањето.Следниот пат,наместо пенкала ,ќе ни давате јажиња или сами да си носиме?
Не ми е јасно зошто некој би потрошил три часа за нешто кое го смета за "празен плод"......Podelivte prazno drvo,od drugata strana so azbuka.
Aj shto podelivte prazno drvo,ama ne kazavte shto e plodot od toa drvo.
Sledniot pat viknete nekoja rok grupa,svitkajte po eden dzoing i vuala.Duhovno ke doprete do bozenstvoto.
Nitu prazni drva,penkala,777 .