Законот на Телема

Член од
14 август 2006
Мислења
45.279
Поени од реакции
84.395
Но ритуалот не е од Златна Зора...
Па кој рече дека е од Златна Зора? Ја реков од Златна Зора е рашрен на други места.

Многу си симпатичен кога се обидуваш да им ставаш во уста зборови на луѓето, кои зборови воопшто не ги рекле. И не само зборови туку и намери. Често конструираш намери, потоа им ги припишуваш на соговорниците, а на соговорниците тие намери, не им се ни на крај памет.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.255
Поени од реакции
12.266
Немој со толку оправдувања... знаеме кои сме и што сме и каде сме. Та не сме од денес, се читаме одамна... по различни теми. Полека..
Но ок, ајде за да не се тегавиме, и да бидеме поконструктивни, не сум те разбрал добро, ајде да преминеме преку тоа...
И сега одиме на она што те прашав. Ќе одговориш?
Јас ти одговорив ЗОШТО да се зема пример од О.Т.О. ритуалот на пентаграм (и мал и голем и терачки и призивен).
Зошто ти мислиш дека не треба да се гледа од Кроули или О.Т.О?

Што нуди Форчн различно од Кроули?
Си ја проверил подобрената верзија на малиот истерувачки ритуал на пентаграм? Тоа го нема кај никој од наредните автори после Кроули, туку повторуваат едно та исто од Златна Зора...

П.С. И линкот кој што сакам да го прочитате (овој пат е друг)! Малку(т) кабала :vozbud:

alf

Член од
28 јануари 2010
Мислења
1.611
Поени од реакции
1.160
Еве една добра вест!
Излегува Liber 777 на македонски!!!
За сите заинтересирани (па и оние што се хејтери), повелете линк.
Еве и една лоша вест....ќе ја користам за потпалување дрва.
Сите заентересирани кој сакаат да се стоплат кога ќе залади..
повелете.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.255
Поени од реакции
12.266
Еве и една лоша вест....ќе ја користам за потпалување дрва.
Сите заентересирани кој сакаат да се стоплат кога ќе залади..
повелете.
Погрешна книга палиш.
Во „Книгата на Законот“ стои да се уништи Книгата во оган откако ќе се прочита, а не оваа...
НЕ си разбрал добро што да се пали што не...
Штета... но прави како ти е волја :)

П.С. Христијани и муслимани си ги палат едни на други книгите... добар пример ми покажа сега со ова палењето. Браво...

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Погрешна книга палиш.
Во „Книгата на Законот“ стои да се уништи Книгата во оган откако ќе се прочита, а не оваа...

П.С. Христијани и муслимани си ги палат едни на други книгите... добар пример ми покажа сега со ова палењето. Браво...
Страв лозје чува....
Го исплашиле - http://kajgana.com/balkanot-go-ochekuva-polarna-zima ;)

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.255
Поени од реакции
12.266
Страв лозје чува....
Го исплашиле - http://kajgana.com/balkanot-go-ochekuva-polarna-zima ;)
Па ако со книги се грее alf, за кај е? :)
Книги не треба ни на сон да помисли да пали...
Знаеме што направија разгневените рисјани со Александриската библиотека... А таму, во Мисир, секогаш е жешко... И пак запалија оган хранет со книги!:eek:

Но гневот е зол внатрешен оган... се одржува со палење и беснеење...
Liber 777 е добра енциклопедија... подобро е да ја студира човек отколку да ја искористи еднократно ;)

alf

Член од
28 јануари 2010
Мислења
1.611
Поени од реакции
1.160
Погрешна книга палиш.

Човекот е книга напишана од внатре и од надвор,таа има наслов-име,внатре се запишани закони,правила,верувања,сеќавања,убави и лоши работи.
Од таа книга треба да изгорат сите букви,зборови и реченици додека вашиот ум не стане како туку што родено бебе..бела и празна книга.

Во таква состојба човек станува еден вид посредник помеѓу еден непознат свет и овој овде.
Од таа книга извираат зборови,но истите не може да ги запишете во таа со празни страни,затоа како олеснување истите се изговараат,а други ги запишуваат или самите ги запишувате.

Исто како кога човек има физиолошка потреба да се олесни-испразни.Па откако се испразни, пушти вода.

Тоа кое сега го промовираш како добра вест за некоја книга која сведочи за нечие духовно олеснување треба да се фрли во огин или пушти по вода.
Тоа можеби преставува за тебе некаква духовна храна или своевиден патоказ кон некаква духовност,па може ќе се почуствуваш гладен ако истата некој ти ја земе(уништи),а кога на човек ќе му се одземе храната што се случува?

Сите такви книги во огин,пушти ги по вода.

Знаеш каде завршува секој измет.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.255
Поени од реакции
12.266
Инаку, сеуште немам информации колку и каде ќе може да се набави Liber 777(за истата може да побарате на мојот блог, има многу извадоци од оваа книга).
Но секој заинтересиран ќе добие наскоро информација како, каде, колку итн итн...

Имајте убав сабат момци и девојки. Убаво време е надвор... :)

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.255
Поени од реакции
12.266
Еве еден од многуте бендови кои се инспирирани од философијата на телемата... Малку постар бенд, но одлични се.
Во иднина ќе побарам и други бендови па ќе споделам :)
Уживајте.​

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Crowley was born Edward Alexander Crowley in 1875. He was born into a rich family, an heir to Crowley Ale. His family belonged to a strict church called The Plymouth Brethren. Crowley was very close to his father, who was a minister for the sect. At age 10, young Aleister's world was shattered when his father died. It seems Crowley's later homosexuality was born out of the need of a father figure, in the classic Freudian idea.
Без намера да кенкам.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.255
Поени од реакции
12.266
Малку си кењал на темава и ме заморуваше мене на почетокот, па сега за ова ли :) Се е во ред.

Се што е инспирирано од философијата на телема е доказ до каде оди „невидливата“ рака на Редот :)
Кога нешто ќе допре и се прикаже преку уметноста: толку е! :sneaky:

Дури и една омраза да се роди со тој допир кај човекот, таа ќе го издиктира патот на човекот кој што дошол во контакт со нашите патишта.
До човекот е, не е до Редот и философијата.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Малку си кењал на темава и ме заморуваше мене на почетокот, па сега за ова ли :) Се е во ред.

Се што е инспирирано од философијата на телема е доказ до каде оди „невидливата“ рака на Редот :)
Кога нешто ќе допре и се прикаже преку уметноста: толку е! :sneaky:

Дури и една омраза да се роди со тој допир кај човекот, таа ќе го издиктира патот на човекот кој што дошол во контакт со нашите патишта.
До човекот е, не е до Редот и философијата.
Не ме е јасно кј сам ќенкал де?

Kajgana Shop

На врв Bottom