Законот на Телема

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.255
Поени од реакции
12.266
Само, што од тебе е ѕвездата и до кога чуварот ќе не чува.
A... what? :facepalm:

А да си ја соединиш твојата ѕвезда со некоја друга ѕвезда под небото на Нуит... нормално со кого ти е волја и како ти е волја... не ти се мешаме...
некако премногу осамен вака низ форумов се тркалаш...

П.С. Ќе напишев објаснување, но мислам дека е бесцелно... :)

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
A... what? :facepalm:

А да си ја соединиш твојата ѕвезда со некоја друга ѕвезда под небото на Нуит... нормално со кого ти е волја и како ти е волја... не ти се мешаме...
некако премногу осамен вака низ форумов се тркалаш...
Не ќе да е вољата и човечките потреби поврзана.
Иначе не сум осамен.....може сум сам ама не сум осамен.
--- надополнето: 1 август 2012 во 04:02 ---
П.С. Ќе напишев објаснување, но мислам дека е бесцелно... :)
од која гледна точка?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.255
Поени од реакции
12.266
Не ќе да е вољата и човечките потреби поврзана.
Иначе не сум осамен.....може сум сам ама не сум осамен.
Па така бре човече, ами како... го погоди ова првото... после толку форумски препокувања со луѓе кои не ги интересира телемата ти кажа нешто како што треба... иако не се интересираш за телемата туку нели, си ладиш јајцата по форумов :)
Те разбирам, жешко е... сам си... :) Да бев девојка и ќе ми се пушташе на пп... :)
Штета што си сам... има време за тоа. Млад си... бркај Ѕвезди по универзумот и да не ти слуша дрндалото за тоа (y)
Ниеден бог нема да се откаже од тебе заради тоа :vozbud:

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Па така бре човече, ами како... го погоди ова првото... после толку форумски препокувања со луѓе кои не ги интересира телемата ти кажа нешто како што треба... иако не се интересираш за телемата туку нели, си ладиш јајцата по форумов :)
Те разбирам, жешко е... сам си... :) Да бев девојка и ќе ми се пушташе на пп... :)
Штета што си сам... има време за тоа. Млад си... бркај Ѕвезди по универзумот и да не ти слуша дрндалото за тоа (y)
Ниеден бог нема да се откаже од тебе заради тоа :vozbud:
Хахахахх не бе, имам клима а и работам нешто па мора да сум буден иначе од поодамна ќе си легнев, треба да станам порано утре :)
Има лепота у тоа што по некад е човек сам, штом можел Господ да одмара што не и јас......не се брзам баш вечноста е голема слушам.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.255
Поени од реакции
12.266
Ете еден извадок и оние што разбираат малку а зборуваат премногу, да има со што да си го трујат умот. Но има и премногу за оние коии знаат што крие овој текст.

„Но отпрвин дојдовме до еден моќен престол од сив гранит, обликуван како најмило маче кое некогаш сте го виделе, и поставен на една напуштена рамница. Беше пладне и Ѓаволот слезе и седна на средината; но мојот Принц од Бајките прошепоти: „Тивко! тоа е голема тајна, но неговото име е Јехешуа, и тој е Спасител на Светот!“. А тоа беше многу забавно бидејќи девојката до мене мислеше дека тоа е Исус Христос, додека еден друг Принц од Бајките (брат на мојот Принц) не' и шепна додека ја бакнуваше: „Тивко, никогаш не кажувај никому, тоа е Сатаната и тој е Спасител на Светот“. “ - Разбудениот Свет

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Ете еден извадок и оние што разбираат малку а зборуваат премногу, да има со што да си го трујат умот. Но има и премногу за оние коии знаат што крие овој текст.

„Но отпрвин дојдовме до еден моќен престол од сив гранит, обликуван како најмило маче кое некогаш сте го виделе, и поставен на една напуштена рамница. Беше пладне и Ѓаволот слезе и седна на средината; но мојот Принц од Бајките прошепоти: „Тивко! тоа е голема тајна, но неговото име е Јехешуа, и тој е Спасител на Светот!“. А тоа беше многу забавно бидејќи девојката до мене мислеше дека тоа е Исус Христос, додека еден друг Принц од Бајките (брат на мојот Принц) не' и шепна додека ја бакнуваше: „Тивко, никогаш не кажувај никому, тоа е Сатаната и тој е Спасител на Светот“. “ - Разбудениот Свет
Me стави у мисла хахахх, дај помогни малку.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.255
Поени од реакции
12.266
Me стави у мисла хахахх, дај помогни малку.
Бидејќи мораме да помагаме дури и на такви ко тебе кои сепак не ги интересира навистина нашата пракса, повели мала помош во форма на линк. :love:
Ова е добредојден линк и за вистинските истражувачи кои ги истражуваат овие „мистерии“...

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.255
Поени од реакции
12.266
А кој рече дека бројноста е за фалење?

Па зарем ние сме христијани и муслимани па да се џиткаме со броеви колку луѓе и кои луѓе се телемити?
Тоа е тајна... само индивидуата сама за себе може да зборува јавно дали е или не иницијант во О.Т.О. или пак не...
Никој друг не смее да открива за друг што е и како е.

Јасно е сега како твоето размислување е премногу погрешно и непотребно на оваа тема?
Оди во христијанство и ислам и таму им се насмевнувај за нивните „компании“ и твоите „секти“, не досадувај овде со својата незаинтересираност и неукост.

93 93/93

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Сите симболи се меѓусебно заменливи, бидејќи секој во себе ја содржи сопствената спротивност. И ова е големата Мистерија на Горните Сефироти кои се над Бездната. Оти под Бездната противречноста е поделба, но над Бездната противречноста е Единство. И не би можело да постои ништо вистинито освен преку противречноста која ја содржи во себе.

Извадок од Визија и глас.

Член од
3 јули 2012
Мислења
162
Поени од реакции
28
Сите симболи се меѓусебно заменливи, бидејќи секој во себе ја содржи сопствената спротивност. И ова е големата Мистерија на Горните Сефироти кои се над Бездната. Оти под Бездната противречноста е поделба, но над Бездната противречноста е Единство. И не би можело да постои ништо вистинито освен преку противречноста која ја содржи во себе.

Извадок од Визија и глас.
Постовите од ова секта се по досадни и од оние на ошо сектата...кај нив барев нешто се разбира, овде човек требе да биде по интелектуалец и од тесла за да ве разбере....
или вие од оваа секте сакате другите да не ве разберат?
Ако е така ...зошто се трудите да пишувате....за да не ве разбере никој?
Или така сакате да привлечете што повеке заинтересирани ... со таинственост...и со покана ...дојди па види?

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Постовите од ова секта се по досадни и од оние на ошо сектата...кај нив барев нешто се разбира, овде човек требе да биде по интелектуалец и од тесла за да ве разбере....
или вие од оваа секте сакате другите да не ве разберат?
Ако е така ...зошто се трудите да пишувате....за да не ве разбере никој?
Или така сакате да привлечете што повеке заинтересирани ... со таинственост...и со покана ...дојди па види?
Кога мене ми е нешто досадно го избегнувам, не го губам времето на него. Ти од една страна велиш дека е досадно, од друга коментираш и учествуваш со тоа во темата за која велиш дека е досадна.
Ако ти е за тепање досада имаш посебен форум, се вика ЧДА оди таму, имаш од вицеви, па се до сеир.
Остави ги овие теми за оние кој не ги сметаат за досадни.

Член од
3 јули 2012
Мислења
162
Поени од реакции
28
Кога мене ми е нешто досадно го избегнувам, не го губам времето на него. Ти од една страна велиш дека е досадно, од друга коментираш и учествуваш со тоа во темата за која велиш дека е досадна.
Ако ти е за тепање досада имаш посебен форум, се вика ЧДА оди таму, имаш од вицеви, па се до сеир.
Остави ги овие теми за оние кој не ги сметаат за досадни.
Прашањето беше друго....не барав совет од тебе....
одговори која ти е целта да пишуваш а никој да не те разбере?

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Прашањето беше друго....не барав совет од тебе....
одговори која ти е целта да пишуваш а никој да не те разбере?
Ако ти неразбираш, незначи дека и никој друг не разбира.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.255
Поени од реакции
12.266
Научи ги зборовите што ги користиш и оди научи нешто поеќе.
Не трчи по форумов како без глава и насекаде да врескаш како при силување: „секта“.

Буквите О.Т.О. се за Ordo Templi Orientis (Ред на Источниот Храм, или Ориентални Темплари), но тие исто така имаат тајно значење за иницијантите.
Редот е интернационален и има постоечки ограноци во сите цивилизирани земји од светот. - Манифестот на О.Т.О.

О.Т.О. е Ред, а ако ти се палиш на секти, марш таму во христијанство или слични религии кои почесто го користат зборот „секта“ како одбрана за своите учења, па си дриблај таму колку сакаш.
Ајде биди добар и послушен барем еднаш, да не морам да те пријавувам постојано каде и да ме следиш со твоите бесмислици и офтопик муабети.

Kajgana Shop

На врв Bottom