Заведуваш, но не се даваш

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Ако си љубезен и внимателен кон личноста,дали тоа значи дека ја заведуваш?
Ако поделиш комплимент кој навистина го мислиш,ако поделиш насмевка,убав збор,понудиш момент за кафе?

S

smart ass

Гостин
Ако си љубезен и внимателен кон личноста,,понудиш момент за кафе?
Вообичаено...барем за мене,доброима иисклучоци но тоа е кога сите ја тераме нашала.

дали
Ако поделиш комплимент кој навистина го мислиш,ако поделиш насмевка,убав збор
Немам обичај да делам комплименти,туку факти,и тоа не мора да значи дека ако според мојот субјективен вкус на едната женска и речам еејј шоубаво ти стои фризурата...дека другарка и иако присутна не е убава....секоја женска има своја убавина....дурии тие штоличат на метални грбни прскалици:vozbud:

тоа значи дека ја заведуваш?
Не мора да значи.

Колку често ја играте оваа игра и со која цел?Дали се наоѓате во улога на заведувачот или на другата персона која не знае што сакате од неа?
Или пак едноставно го правите за билдање на егото.А може и од некои други причини.Повелете:smir:
Не билдам его...барем давање комплименти и флертови за мене не претставуваат теретана,билдаат его тинејџерите,нормално поради улавите години,а за повозрасните мислам дека е прикриен комплекс на нижа вредност,па затоа личноста флертот и комплиментите ги користи како одбранбен механизам.

Ми се десило да заведам да,но никад не сум направила ништо затоа што сум во сериозна врска лесно паѓаат мушки на мој поглед,на моја насмевка и на мој муабети :toe::vozbud:
И убавите усни:back:

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.437
Поени од реакции
30.929
ја имам заведувано ненамерно. и ја незнам како некогаш.:toe:

Член од
19 април 2005
Мислења
1.806
Поени од реакции
75
Јас не би да го тапам, ама имате ваква тема, флертување или слично се вика, нека порошкаат модераторите.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Не е темата како заведуваш,како те заведуваат,дали флертуваш,зошто флертуваш.
Поентата барем колку што јас ја сфаќам е заведување без намера за врска,за билдање на его или друга причина која треба да ја пронајдеме низ разговор.Значи од која причина и пуштаме „вода“ на личноста а немаме намера да бидеме со неа?Што задоволуваме со тој потег?Може ли да се каже дека тоа е ненамерно,несвесно или неверувате во такви теории?
Се надевам членовите подобро ќе можат сега да се искажат,што мислат на темава:smir:

ла лока за да не оди во погрешен правец темава,го избришав твоето мислење за заведување:smir:

Член од
14 јуни 2009
Мислења
147
Поени од реакции
21
не флертувам без причина пошто не си се сакам таков

Член од
28 март 2006
Мислења
17.883
Поени од реакции
12.419
Бреј, што све имало по светов.
Не е темата како заведуваш,како те заведуваат,дали флертуваш,зошто флертуваш.
Поентата барем колку што јас ја сфаќам е заведување без намера за врска,за билдање на его или друга причина која треба да ја пронајдеме низ разговор.Значи од која причина и пуштаме „вода“ на личноста а немаме намера да бидеме со неа?Што задоволуваме со тој потег?Може ли да се каже дека тоа е ненамерно,несвесно или неверувате во такви теории?
Интересно арчење вишок енергија. Губење време, заје*ати непријатеља, збирање скалпови...пукање со ќорци...така ми личи ова (ах дефинитивно како старееш така гледаш што помалку без врска да трошиш куршуми :wink:). Има една добра и уз тоа сурова изрека, а за да не ми зимат кусур некои љубовнофилозофскопсихолошкоживотнометафизичкиидеално настроени не би ја пишал овде (ај дел од неа -...цу време пролази). Ние на српски ја учевме, такво беше времето. И така натаму :)

ChaLL3nGeR

Кајгана's APEX PredaTor
Член од
15 април 2009
Мислења
721
Поени од реакции
66
со ова авторот мислам дека сака да каже „Го ставаш кафето на масата, а ние смееме да пробаме само до кајмакот“ :pos2::pos2:

Член од
28 март 2006
Мислења
17.883
Поени од реакции
12.419
со ова авторот мислам дека сака да каже „Го ставаш кафето на масата, а ние смееме да пробаме само до кајмакот“ :pos2::pos2:
И се така додека не испадне дека на крај ќе му остане на крај само талогот...додека некои го мршкаат кафенцето додека е вруќо,ммм :vozbud: :)

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Бреј, што све имало по светов.
Што цел има вакво понашање? Губење време, заје*ати непријатеља, збирање скалпови...пукање со ќорци...така ми личи ова (ах дефинитивно како старееш така гледаш што помалку без врска да трошиш куршуми :wink:). Има една добра и уз тоа сурова изрека, а за да не ми зимат кусур некои љубовнофилозофскопсихолошкоживотнометафизичкиидеално настроени не би ја пишал овде (ај дел од неа -...цу време пролази). Ние на српски ја учевме, такво беше времето. И така натаму :)
Ваквото понашање има за цел исклучиво да добиеш его трип. Збориш со некој, се правиш дека ти се свиѓа, му пушташ водичка, он/она се фаќа, ти продолжуваш, знаеш каде да притиснеш, каде да попуштиш, гледаш како се "пали" на тебе, моментот кога ќе го добиеш его трипот се повлекуваш и одиш дома со уште една безначајна победа над другите и чувство дека си нешто подобар и вештачки си ја пумпаш самодовербата. Точна изрека си дал :) Само што најчесто не се прави од досада, туку за докажување пред себе.
Иначе, он топик: отсекогаш ми било бесцелно тоа, не викам дека не сум го правела (кога бев помлада и поубава:) ) но не гледам никаква цел во манипулација со другите. Да не бидам погрешно разбрана, не мислам ништо лошо за тие што им е мерак да го прават тоа, кој што сака нека прави, ама лесно се препознава кога некој е со таква намера. Или барем јас лесно препознавам :)

HEATHY

BARCA!
Член од
21 јуни 2009
Мислења
1.231
Поени од реакции
154
eve eden citat od film, koj dolgo vreme mi stoese po topici :)

in the game of seduction there is only one rule: NEVER FALL INLOVE !! :smir:

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.160
Поени од реакции
25.858
Ако си љубезен и внимателен кон личноста,дали тоа значи дека ја заведуваш?
Ако поделиш комплимент кој навистина го мислиш,ако поделиш насмевка,убав збор,понудиш момент за кафе?
Има граница меѓу добри манири и глумење лудило, да не се правиме сега на три и пол, се знае на што се мисли.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Има граница меѓу добри манири и глумење лудило, да не се правиме сега на три и пол, се знае на што се мисли.
Може ли другата особа погрешно да ги сфати тие знаци на внимателност?Ти ја викаш на кафе,а она да помисли дека за жена ја бараш :)Имаш искуство за такви ситуации?

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
заведуваш, но не се даваш = сакаш да се ебиш, но да не ти влезе...
Знаев дека ќе те најдам тука :pos::coffee:

Он: Заведувам да, е сега немојте сите да избегате хеххе, ама поретко, обично продолжувам комуникација и не правам класичен сиктер него постепено хеххехехе оф лелеле луѓе што е со темава?

Kajgana Shop

На врв Bottom