Заведуваш, но не се даваш

Красулка

Replay & Undo
Член од
3 јануари 2009
Мислења
1.508
Поени од реакции
1.157
Колку често ја играте оваа игра и со која цел?Дали се наоѓате во улога на заведувачот или на другата персона која не знае што сакате од неа?
Или пак едноставно го правите за билдање на егото.А може и од некои други причини.Повелете:smir:

Stre3T Danc@

The definition of #BFABB
Член од
10 април 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
146
Девиците во принцип не покажуваат емоции, многупати сум напоменала така да...заведуваМ ваљда. :) И не сум од оние кои се предаваат, односно отворено покажуваат дека се заведени. Или сум, а не го покажувам тоа, или пак, тешко може да ме заведат.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Ја заведувам ама не се давам пошо незнам дали е успешно -.-
Да не се избламирам -.-

А иначе, иам 3 женски у клас шо дудлаат ама од дифолт....ама ептен...

delfybuba

Schatje
Член од
22 октомври 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
93
Ха,мојата омилена старатегија ми беше ова.
Секогаш заведував а кога ке увидев дека е така-стоп,толку.Продолжение нема.
Искрено незнам зошто е било тоа така,тоа е како дел од мојот карактер,едноставно сум таква.
И секогаш ми се вртеа стиховите од една песна-гледај но не допирај-правило...

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Претерувам со ваквото понашање.
Више ваљда у pattern ми е прејдено.

А, разлозите за истото не ми се свиѓаат (патем, очигледни се), па ќе си ги преќутам:pipi:

Член од
16 октомври 2009
Мислења
593
Поени од реакции
28
Па сум се нашол во ситуација да заведам,а исто така и мене ме заведувале ама не сум дал реакција на тоа бидејќи некако несигурно ми делувале.

Член од
4 октомври 2009
Мислења
257
Поени од реакции
13
Ми се десило да заведам да,но никад не сум направила ништо затоа што сум во сериозна врска лесно паѓаат мушки на мој поглед,на моја насмевка и на мој муабети :toe::vozbud:

Член од
13 август 2008
Мислења
1.145
Поени од реакции
893
Хмм зависи од ситуација. За да заведуваш успешно пред се мислам дека треба да имаш јака самодоверба. Порано почесто ми се случуваше тоа да го направам чисто од забава, иако излегуваа доста интересни работи. Преферирам невербално комуницирање. Погледот. т.е контактот со очите е еден од најмоќните, но и за жал најпотценетите "алатки" за заведување. Моќно оружје со две оштрици, затоа треба да се направи разлика помеѓу заведување и нападност, т.е успешно дозирање на погледите. Тоа не се давам ми е малце грубо кажано, дали ќе остане само на тоа или ќе прерасне во нешто др. зависи како понатаму ќе се одвива комуникацијата, онаа вербалната :)

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Заведувам со тоа што неможат да ме заведат...

едит: омфг, звучи ко у завод за невработени да неможат да ме заведат -.-

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Колку често ја играте оваа игра и со која цел?Дали се наоѓате во улога на заведувачот или на другата персона која не знае што сакате од неа?
Или пак едноставно го правите за билдање на егото.А може и од некои други причини.Повелете:smir:
Оф, некогаш ми е криво што не знам да се снајдам во улога на заведувач, што не знам да флертувам, секогаш, ама секогаш МОРА да упропастам нешто, дали со тоа што ќе почнам да филозофирам за смислата на животот или мојата збунетост и срамежливост ќе направат на направам или кажам глупост во обид да бидам вицкаста. А да не зборам дека никад не се ни обидувам да почнам да заведувам, затоа што мене на facebook некогаш ми е срам да правам муабет, не па во живо, па уште да заведувам (ова се однесува нормално на оние што ми се допаѓаат, ако знам и јас што сакам у последно време).
Така да за ова прашање, јас би кажала дека најчесто сум во улогата на другата персона која никогаш не знае кој што сака од неа. Ама како некое проклетство да ме удрило за меѓучовечки комуникации, посебно оние “мушко-женските“, па и на чело да си напише “ми се свиѓаш“ јас нема да приметам. И никад не знам кој што сака од мене...

Така да во сите тие игри каде има заведување, јас сум убедиво лузерот или губитникот или оној кој иде со она олимпиското “не е битно да се победи, битно е да се учествува“. :icon_lol:

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.164
Поени од реакции
25.872
Вакви заебанции не сум правел, нит сум таков нит имам намера да си играм ваков тип на курташак. Или сакам нешто или не. Кога ми приредуваат вакви гачки и ако ги приметам а брзо ги приметувам лесно ги пречкртувам од постоење. Нека си најдат други овци за стрижење и нека не ме контактираат мене, сиктер. Некогаш па тркалото се свртувало и тука моите 5 минути ги искористувам максимално злобно и пакосно. Кога ќе си вратам мило за драго после тоа ако уште има воља од другата страна може да се даде шанса. Генерално не сум човек на кој што некоја би сакала да тера вака. Не ми смета кога некој ме пикира за сеир и за заебанции ама ако е отворено. За подмукли начини, р'жам и касам.

DimceY

Jimmy
Член од
20 ноември 2007
Мислења
5.860
Поени од реакции
5.716
заведуваш, но не се даваш = сакаш да се ебиш, но да не ти влезе...

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
заведуваш, но не се даваш = сакаш да се ебиш, но да не ти влезе...
Не би рекол.
Поише би му дошло као, Сакаш да играш жмурка, али неќеш да жмуриш, сакаш да се криеш...

Kajgana Shop

На врв Bottom