Заби и сѐ во врска со забите

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.205
Поени од реакции
34.441
Batistuta напиша:
Брат, кажи кој е овој пациентов, да не се заебам и јас :)
Перо се вика (и ординацијата исто), а се наоѓа во близина на Драмски, таму, накај карпош.

glufce

French Toast
Член од
15 јануари 2006
Мислења
827
Поени од реакции
8
На забар одам скоро секој месец или преку 2-3 месеци (у последно време) дека носев фиксна протеза па сеа морам да носам обична и одам на контроли. Фала богу имам здрави заби ама таа пустата протеза кај што ми стоеа тие прстените ми расипаа сите 4 заба...

DACY

DON JUAN
Член од
9 февруари 2006
Мислења
282
Поени од реакции
0
kikiki напиша:
Dali nekoj znae kolku cini beleenje na zabi kaj nas?
Malo..ja posleden pat koga besev zabi bese 2004ta..i kostase 750 denari..belenje i cistenje zaben kamen..a vo italja e 150 eura..da ti gi izmie so cetka hahahaa...ako nemas samo kazi mi ziro smetka..za tvoe zdravje nema problem:)

DACY

DON JUAN
Член од
9 февруари 2006
Мислења
282
Поени од реакции
0
ragazza напиша:
To e eden od najgolemite problemi na stomatologijata vo MK nema red na kontroli na redovnost . Kaj mene e razlicno imam 1700 koj se vikat na kontrola najcesto ednas godisno , tuka spaga i rentgen i cistenje zaben kamen . So tie kontroli se odbegnuvaat pogolemi problemi , karies , parodontoza i vospaleni koreni . Isto taka sto pogelem tretman to po skap si e.
Jas licno odam na stomatolog ednas godisno , posle beleenje zabi , poliranje si sreduvam sama a uste malce na kolegata ke mu preostavam toa :)
Plasenjeto e del vo nedoverba se osekas predaden vo tugi race koj gibat vo tvoe telo (malce diasporski opisano) ama vo glavno taka e

Ubavo kazano cara amica..sekoe dobro i nemoj da prstanes so cistenje zaben kamen i poliranje ednas godisno!!!:) ciao

Член од
15 јули 2005
Мислења
972
Поени од реакции
16
DACY напиша:
Malo..ja posleden pat koga besev zabi bese 2004ta..i kostase 750 denari..belenje i cistenje zaben kamen..a vo italja e 150 eura..da ti gi izmie so cetka hahahaa...ako nemas samo kazi mi ziro smetka..za tvoe zdravje nema problem:)

Jas vcera bev kaj zabolekar i toj se zacudi kolku zdravi zabi imam, iako 10 godini se nemam pojaveno na zabolekar. Inaku cisto informativno go postaviv prasanjeto, ne planiram da gi beleam zabite od prosta pricina sto mi e se beli
:icon_lol:
Fala za grizata za moeto zdravje, ne ti treba moja ziro smetka, ako sakas da doniras znaes kade da se obratis, tamu kaj sto imaat potreba od donacii :star:

DACY

DON JUAN
Член од
9 февруари 2006
Мислења
282
Поени од реакции
0
kikiki напиша:
Jas vcera bev kaj zabolekar i toj se zacudi kolku zdravi zabi imam, iako 10 godini se nemam pojaveno na zabolekar. Inaku cisto informativno go postaviv prasanjeto, ne planiram da gi beleam zabite od prosta pricina sto mi e se beli
:icon_lol:
Fala za grizata za moeto zdravje, ne ti treba moja ziro smetka, ako sakas da doniras znaes kade da se obratis, tamu kaj sto imaat potreba od donacii :star:
Milo mi e sto imas taka zdravi zabcinja...a sto se odnesuva do donacijata...ne znaci deka mojata dobrodushnost treba da ja davam na sekogo..na toj nacin ke ostanam za brzo vreme pistol gol..kaj bez pari pa i bez dusha!!!:)

Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.215
Поени од реакции
939
Jas mnogu se plasam od zabar :ija: toj strav se vrodi od mojata prva poseta na zabar, kadesto zabot bese za plombiranje ama zabarot resi da zastedi vreme i trud pa go izvadi cel :ija: Togas imav 9 godini mislam. Od togas imam uste 3-4 pati otideno na zabar no eve veke ima 3 godini kako nemam otideno. Cesto si gi gledam zabite vo ogledalo i mislam deka mi se vo red, ne e potreben zabolekar. Inaku koga bi trebalo da otidam povtorno, sekako bi mi bilo strav.

.....

Човекот...
Член од
5 јануари 2006
Мислења
684
Поени од реакции
12
Само шо се вратив од на забар, имав забобол :)pos:), па докторчето ми го дотера забо и сеа ми јет како нов :)

simonce*

SEXY
Член од
14 декември 2005
Мислења
290
Поени од реакции
3
od zabar mi se temni....zasto pred mesec dena pravev operacija....:icon_mad:

betogrozdanov45

мајстор за гибаници
Член од
26 октомври 2005
Мислења
1.549
Поени од реакции
6
Мајка ми е забарка и никад не сум се плашел од забари. Она коа ме прегледува можам да и се дерам, да викам, да пцујам...е тоа е доброто!

.....

Човекот...
Член од
5 јануари 2006
Мислења
684
Поени од реакции
12
И јас не се плашам од забар, не знам оти велат дека се толку страшни ??

Lolita

Butterfly Kiss
Член од
16 јануари 2006
Мислења
230
Поени од реакции
10
Mene mi e strav od neiskusen zabar, i zabar koj ima stari tupi alatki, e togas ke ima i bolka za zal. :( Sega od mojot nov zabar ama ic ne se plasam, covekot koristi anastezija i raboti kako bubicka. Ne e covecno ako ne upotrebuvat anastezija koga pravat zabi. I ako zabarot ti veli, ama nesmejam da stavam anastezija od tie i tie pricini, laze, odi kaj drug zabar. Negata na zabite e mnogu vazna, i bi trebalo barem sekoj 6 meseci da se odi na kontrola.

Kajgana Shop

На врв Bottom