ЗЕМЈОТРЕС!

Член од
7 август 2011
Мислења
4.941
Поени од реакции
15.043
мене на втори спрат само екранот ми се затресе.
Некој пиша па ај и ја да пишам шо се случуваше дома :)
Jaс: Мамоо земјотрес :)
Мајка ми : Добро

M

Moon Child

Гостин
Во Башино село бил епицентарот. Инаку да, јас прв пат во животот осетив земјотрес, јако здрма, од сон ме крена креветов ми се тресеше, а баба била во двор и го сетила:eek: брррр језиво:confused:

Pravnice

The Don
Член од
15 ноември 2007
Мислења
2.462
Поени од реакции
1.433
Кај мене на 10ти спрат и те како се осети. Штом мене, што ни топ не ме буди, ме разбуди земјотресов стварно бил јак.
Наречете ме луд, ама мене ми се допаѓа чувството на земјотрес, баш е јако:)

Член од
7 август 2011
Мислења
4.941
Поени од реакции
15.043
Кај мене на 10ти спрат и те како се осети. Штом мене, што ни топ не ме буди, ме разбуди земјотресов стварно бил јак.
и мене исто :)

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.492
Поени од реакции
87.397
и мене исто :)
Вие двајца сте за само во Јапонија :D

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Баба фати да пишти, и се врати Скопје изгледа. :)
Ова е еден многу добар момент комши, тие од твојата зграда по пижами излегоа, имаше една женичка, си ја земала пудлата во раце и на кломпи пред зграда.
Like a boss.
Нема лабаво комши, колку можеш ќе се спасиш :icon_lol:

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.813
Досега имам осетено преку 50тина земјотреси(бидејќи живеам на 5ти спрат)....ама вакво чудо во животов не сум осетил.....па додуша цела финта е што епицентарот бил на нецели 2км од мене.

п.с добро е што не ми се деси беља со аквариумот,инаку многу бедови ќе ме испукаа уште рано сабајле...затоа сеа ќе го обсервирам секој милиметар,за да не случајно некаде ми јави пукнатина.(повик до сите кои имаат аквариуми да си проверат,оти силиконот попушта)

п.п.с А папагалчето уште у 10h го изнеле на тараса....а баш ќе си каснам од м**ињата од мака,бидејќи ќе крештеше и сигурно ќе го слушнев ако стоеше у соба....а овака пак не сум сигурен дали има испуштано предупредување некое време пред земјотресот.(оти пред 2-3 години кога беа земјотресите во Валандово,рибите во аквариумот цела недела одбиваа храна и се криеја во ќошињата)

M

Moon Child

Гостин
Досега имам осетено преку 50тина земјотреси(бидејќи живеам на 5ти спрат)....ама вакво чудо во животов не сум осетил.....па додуша цела финта е што епицентарот бил на нецели 2км од мене.

п.с добро е што не ми се деси беља со аквариумот,инаку многу бедови ќе ме испукаа уште рано сабајле.
2 км? Јас разбрав дека во Башино село бил епицентарот...

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
2 км? Јас разбрав дека во Башино село бил епицентарот...
Епа рачунај..од башино село до Велес,он некаде кај општина ако живее..3-4 километри мислам дека се...

A

Alexander Nevsky

Гостин
Малце се осети,јас па за чудо интересно ми е кога дрма земјторес.:LOL:

vmx

Член од
25 април 2005
Мислења
5.633
Поени од реакции
201
Сите земјотрес осетиле само ја спијам ко топ :pos:

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.813
Епа рачунај..од башино село до Велес,он некаде кај општина ако живее..3-4 километри мислам дека се...
Сеа измерив на google earth-од кај мене е 3km,а од центар(од градскиот саат) 4km.

Е сеа видете која е разликата во осетеноста на земјотресот ако земете во предвид дека е почуствуван и во Скопје,а се 50km од епицентарот :)

Kajgana Shop

На врв Bottom