мислев општо во запазување на статички норми а не дека сме понапредни и ајнштајни за нивА кој ги има градено тие згради???
Турци. Ништо чудно ако се ставиле амортизери купени од алиекспресА кој ги има градено тие згради???
...гледај во својот двор,Турци. Ништо чудно ако се ставиле амортизери купени од алиекспрес
a sto e ako ne ego koa na sekoja tema izigravas expert i "samo ti si vo pravo, se znaes" a vrska nemas?...ааааа така ли егото било кривецот, а ти као имаш врска, извини вака да не си по струка сеизмолог, онака да знам со кого имам работа, па да го намалам малку егото,
...,,теорија на заговор" што пишуваш , јас таков израз не применив, што е тоа, дај кратко објсни ми?
aaaaa toa li bilo link (po moznost za haarp pointeresno e neli?Види, ова се вика ЛИНК и ако кликнеш на него ќе видиш извор на информации.
...а ти демек знаеш со кого имаш работа и која сум јас?a vrska nemas?
pojma nemas koja sum
i so kogo imas rabota?
smesna si
ne vregam jas, ama ne izvrtuvaj, expert bese za korona i vakcinite, expert i tuka izigravas em za seizmolog, arhitekt,geolog itn.. nevozmozno e znaes? pa bil gates i dr bogatasi da doniraat nekoj milion? zs da doniraat ? edinstveno turcija e vinovna stom dozvolila tolku slabi gradbi i taa treba da si obesteti graganite i nikoj drug! a bogatasite i bilo koj drug samo ako mu se saka...а ти демек знаеш со кого имаш работа и која сум јас?
...човече, не се замарај со мене, пиши твое мислење, ако ме цитираш немој да вреѓаш дали имам врска или немам, дали сум смешна имам его немам его, пиши на тема и придонесувај со твое мислење за насловот на темава.
Најлошото е слепо следење на догми. Заради такви типови како тебе инквизицијата владеела толку долго колку што владеела. И не вади муабети дека тие што викаат дека е ова заговор се луѓе без сожалување за жртвите. Откаде го изведе тој доста многу логичен заклучок, од што си страшно логичен.Јас со моето пишување не се фалам. А и не изигравам некој експерт, и не тропам глупости од типот на "се користат вештачки машини" за да се помрдне тлото (5km+ длабоко во земјата, ако не и повеќе), или од типот на дошле Американците со брод и фукнале неколку торпеда па се затресла земјата...
Само да те потсетам пошто заборави да пишеш дека си нов член,денес се зачлени ама одамна го пратиш,го читаш форумовОва со Земјотресов во Турција малце ме натера да размислам, ако не дај боже земјотрес од ваква скала се случи кај нас, мислам дека ќе не го срамни градот со земја со оглед дека градежната мафија кај нас е нешто налик нивната.
ooooo pa uste i si smenila odgovorot...а ти демек знаеш со кого имаш работа и која сум јас?
...женска со проблематични стопала, не се замарај со мене, пиши твое мислење, ако ме цитираш немој да вреѓаш дали имам врска или немам, дали сум смешна имам его немам его, пиши на тема и придонесувај со твое мислење за насловот на темава, да знаев дека си ваква, немаше да ти одговорам во дежурна ординација, пошто „врска немам“, а ти само „од некаде имаш прочитано“,но не си ти крива.
Веќе постирав тоа
.....да...харп....(ВИДЕО) Земјотресот во Турција откри зграда без темели
Од Кахраманмарас, кој речиси е срамнет со земја по разорните земјотреси што во понеделникот ја погодија Турција, до јавноста дојдоа неверојатни слики кои го покажуваат невештото и непрофесионалното работење на градежниците во источниот регион на земјата. Добивај вести на вибер На видеото што го...a1on.mk
Како мислиш дека вреди да се живее иако има спора и болна смрт?Агонија за самата жртва и фамилијата,тоа ли вреди?Не за џабе рекле подобро ужасен крај,него ужас без крај....човекот е должен и мора да се бори додека дише, нема тука што да се предаде „ако има спора и болна смрт“ се додека е жив, мора да има во себе надеж!
Не учам ни јас од клипчиња.ja ne ucam od wikipedija i yt klipcinja , izvini
Кога болката е преголема, а ангелот на смртта никако да дојде, тогаш доаѓа момент кога буквално се молиш на Бога да ти ги скрати маките. Но бидејќи ни Тој не те сослушува веднаш, се молиш на тој што те негува да ти ги скрати маките. Премногу е страшно тоа чувство, за да може некој да го разбере кој не негувал свој близок, и тоа во буквална смисла на зборот НЕГУВАЊЕ. Не да го оставиш во болница па таму да го пумпаат со морфиум, туку дома со денови да му ги гледаш искривените гримаси од болка, да го подигаш и носиш во ВЦ. Да имав храброст ќе „ПОМОГНЕВ“, ама не сум јас тој кој смее да се меша во Божја работа.Како мислиш дека вреди да се живее иако има спора и болна смрт?Агонија за самата жртва и фамилијата,тоа ли вреди?Не за џабе рекле подобро ужасен крај,него ужас без крај.
А зашто не би издржале кога се пуштени столбови одоздоле? Да се надградени навстарите пеким амма овака е по стандард...гледај во својот двор,
Прегледај го приврзокот 367259
надградби по два спрата со се бетонски плочи, доградби странични врзани на основните столбови, во становите рушени зидови да од еднособен направат двособен онака визуелна варка во еден простор без зидови, а дополнително приземјето сите станови претворени во комерцијални простори со рушење на сите зидови оставајќи само столбови, а испод ниво уште да има подземни гаражи празен простор без ништо стабилно, што мислиш ќе се одржи таква градба што како крт влегол човекот со амин на општинските архитекти (урбанисти) без никакви задржани критериуми и протоколи.
Прегледај го приврзокот 367260
Прегледај го приврзокот 367261
Прегледај го приврзокот 367262Прегледај го приврзокот 367263 Прегледај го приврзокот 367264
...на што личат овие преправени стамбени објекти кај нас и колку би издржале потрес?
Прегледај го приврзокот 367265
Прегледај го приврзокот 367266