Жито Лукс стана срање!

IvicaPunK

Старо нов член
Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.084
Поени од реакции
85
Се согласувам.. Жито Лукс стана живо срање... Се е катастрофа, особено лебот.. Јадам тазе леб за доручек, а веќе за вечера јадам камен!!
 

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
229
леле да се сеќавам на старито Жито Лукс какви погачици имаше па пирошки со сирење ма немаше никаде ни еден Специјал и Вегера нема такви да направи, а сега нема ништо од тоа се е без везе незнам што стана со Жито Лукс навистина беа добри!
 
Член од
29 јули 2005
Мислења
2.973
Поени од реакции
178
леле да се сеќавам на старито Жито Лукс какви погачици имаше па пирошки со сирење ма немаше никаде ни еден Специјал и Вегера нема такви да направи, а сега нема ништо од тоа се е без везе незнам што стана со Жито Лукс навистина беа добри!
Па од кога грците го купија Жито Лукс фирмата оди само во надолна линија.
 

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
229
Па од кога грците го купија Жито Лукс фирмата оди само во надолна линија.
истото и јас го помислив ама ја викам да не ги окривувам Грците но вистина така е!
 

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Едно време ги јадев кроасаните со шунка и кашкавал и со сирење. Пред 4-5 месеци пробав Пица Бурек, толку беше тиња, сув, бајат..што никад више нема да ми текне да јадам таму...
 
Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.034
Што да прават и тие... Се намножи конкуренција, немаат шанси со Вегера, Специјал и уште куп други млечни ресторани. Пред неколку дена сакав да купам нешто од Жито Лукс, женава ми кажа:„Ако е за децата немој, од вчера се...“
Тажно...
 

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Се додека не стане познато е добро. Кога ИМЕТО на бурекџилницата (или како и да ја наречам) ќе стане познато, сите ги расипуваат производите. Во Специјал фурната цел живот јадев пастермајлии и беа преубави, ама последниве неколку месеци штедат на материјал и помали се од порани. Порано кога ќе купев полна беше месо, а сега трчи, трчи оп едно мевце... па пак трчи па уште едно мевце. Ама тоа е. Од Жито Лукс порано го јадев тој ролатот со вишни ама сега ставаат две вишнички во цел ролат, а порано течеше од сите страни кога ќе гризнев. Ама јебига.
:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:
 

Medea

Облинеса
Член од
25 април 2007
Мислења
2.973
Поени од реакции
3.269
Ха... Жито Лукс во глава ми е репер за конфекциско производство, цени од типот: 19, 11, 8... Итн. Меѓутоа квалитетот порано беше некако, маалски, приземен, штознам, веројатно таков, социјалистички!

Сега е грчко ѓубре, сите печива се смрзнати, па испечени. Единствено еден кроасан со копар и сирење ми е вкусен, сето останато е некако... Невкусно.
 

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Им преостанува уште да почнат да продаваат кроасани филувани со пуканки.

Јас не знам која им е пазарната политика на жито лукс ама од моја гледан тоќка изгледа самоубиствена.
Значи пак си остануваат најдобрите печива кај локалните бурекџии кои имаат подолгогодишна традиција и во името на квалитетот не го укрупнуваат својот бизнис.
Не сум купил нешто од жито лукс најмалку 10 години, специјал кај стара телевизија точно е дека почнуваат малку да стануваат стиснати на материјал, ама затоа до сега мојот локален бурекџија не ме изневерил, кој бил во лептокарија или учел во средните во близина знае дека бурекџијата на ќошот на задниот ред згради кон карев не паднале на квалитет, ѓеврекот им е феноменален, преклопена пица за 20 денари тамански, балга кифла полна со крем за 15 денари, ма тоа има за 30 денари да не можеш да дојадеш.
Еј! Луѓето се генијални! Секој или секој втор ден не испуштам прилика да каснам било шо од кај нив! У карев учам, близу ми се, за 50 денари се праиш тупан! Ем убаво јогуртче ем преклопена пица ПУНА со саламче, кашкавалче и кечап, и кроасан со виршла, ууууууубав кроасан, со 50 денари 16 годишен момак коа е гладен се најадува!
Бурекот им е одличен, и со сирење и со месо, баничките исто, а за кифлата со крем, да не зборам. Најдобра инвестиција за оние шо се мераклии по благо, за 15 денари јадеш кифла ПОЛНА со крем и + крем одозгора и шеќер во прав..
Навистина не штедат на материал а цените им се зачудувачки ниски.
Затоа пак дневно им проаѓаат најмалце 500 души, и како да не се у ќар?
 
Член од
24 јули 2008
Мислења
75
Поени од реакции
3
Јас еднаш купив од Жито лукс кроасан со копар, јогуртче мало и ролат со вишни и кога ми рече таа тетката 75 денари?:raz: Па кај мене у маало имаш четврт бурек и јогурт за 52 ден што ќе се најадеш.:uvo:
А да не зборам за лебот, тоа како да јадеш слама обложена со тврда кора. КАТАСТРОФА

Единствено што ми се свиѓа е диеталниот леб.:kesa:
 
Член од
6 јули 2009
Мислења
491
Поени од реакции
16
Додека бев средно задолжително јадев од Жито Лукс, Блиску ми беше, внатре во школото имавме продавница па немаше потреба да трчам по сендвичарите. И тогаш не имм беше нешто спешл храната али сега се бетер. Пред некој месец купив кифла со џем, на таа теткицата и викам тазе ли се, да да вика дури со сигурност го кажува тоа буквално те убедува.. арно заб не скршив, тврдо камен, ко три дена да стоела па ја подгрејуваат во микро. Ужас. Само млечните кифли ги признавам таму, ништо друго, тие ми се најубави.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom