Жито Лукс стана срање!

betogrozdanov45

мајстор за гибаници
Член од
26 октомври 2005
Мислења
1.549
Поени од реакции
6
жито лукс има најбоље бурек со сирење. точка.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.214
Поени од реакции
34.477
betogrozdanov45 напиша:
Ова да не требаше да иде во форумот за хумор? :pos:
Прво, бурекот не им е бурек. Не се тоа кори, туку некое готово срање (како лиснатото тесто) што само го ставаат во печка да се потпече и го сервираат. Второ, тоа внатре не е сирење, не е ни урда... Туку некоја жолто-бела солена супстанца. Од бурек нема ни „Б“.

Добар бурек има во Деко и Вегера, во Ваташа и некои други маалски пекари и бурекџилници. Во Жито лукс има храна која би ја јадел како последна опција за преживување. Не претерувам, така е.

Toreador

Spectacular Apocalypse
Член од
24 јуни 2005
Мислења
3.374
Поени од реакции
48
Acid напиша:
Ова да не требаше да иде во форумот за хумор? :pos:
Не бе, мајка му или некоја вујна работи тамо па затоа :pos: :pos:

пер...жито лух нема појма од праење храна. хранава е толку...фабричка. Пирошките се прича о себи. Надуена кора со ронки од нешто што личи на се освен месо. А да не зборам за смешните цени...катастрофа...ко бев копиљ со душа чекав да седнеме у жито лух тамо кај гтц, а сеа бегам настрана, а ако имам крст со мене и него го вадам. Тоа, или фрлам клетви кон вработените старки кои ме гледаат со тие нападни очи.

SCORPIO__20

Your sex is on fire
Член од
1 февруари 2007
Мислења
4.380
Поени од реакции
71
dobar burek furna cair
mljam mljam :) a moze i simitka :) so jogurt4e
kvalitetot na belite peciva vo zito luks e drasticno opadnat

Batistuta

..пак од скриен број...
Член од
16 февруари 2005
Мислења
1.945
Поени од реакции
50
Срање невидено... одамна не сум купил ништо од таму :)
Али убаво вика Acid, ај шо е срање ама поскупо е у споредба со други боље пекари :pos:
Btw си требал до пазарче да тркнеш, за 35 денара со 5 кебапи и помфрит :pos:

Член од
20 ноември 2005
Мислења
614
Поени од реакции
64
hahaha na vremeto gi drvev od zito luks ....tie glufcine cokoladni :) top bea

Ѕвер

Перфекционист
Член од
4 јануари 2006
Мислења
2.223
Поени од реакции
28
Па како да не биде јадењето во Жито Лукс срање кога газдите се Грци - цигани...што сакате повеќе?Од кога премина од државна во приватна грчко-циганско-цинцарска сопствност квалитетот на производите им падна.Кујзнае тој гркот шо курци тура у пецивата, мајке му га спотакнем ненормална!

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Јас не знам која им е пазарната политика на жито лукс ама од моја гледан тоќка изгледа самоубиствена.
Значи пак си остануваат најдобрите печива кај локалните бурекџии кои имаат подолгогодишна традиција и во името на квалитетот не го укрупнуваат својот бизнис.
Не сум купил нешто од жито лукс најмалку 10 години, специјал кај стара телевизија точно е дека почнуваат малку да стануваат стиснати на материјал, ама затоа до сега мојот локален бурекџија не ме изневерил, кој бил во лептокарија или учел во средните во близина знае дека бурекџијата на ќошот на задниот ред згради кон карев не паднале на квалитет, ѓеврекот им е феноменален, преклопена пица за 20 денари тамански, балга кифла полна со крем за 15 денари, ма тоа има за 30 денари да не можеш да дојадеш.

Член од
2 април 2006
Мислења
2.842
Поени од реакции
31
И ја се согласувам за тоа дека Жито Лукс е срање. Порано коа бев мал мерак ми беше да јадам пирошка со сирење и спанаќ од таму, ама сега квалитетот е никаков. У последно време неам купено, а претходно некад моите купуваа ама пирошките беа со многу малку ”зајре” внатре и плус беа бајати. А можам да кажам дека специјал и Вегера се далеку подобри, мада како што кажаа некои претходно и специјал почнаа да ми штедат на материлај. Све цигани станаа бе пекариве у пичку матер. :pos:

betogrozdanov45 напиша:
Полош бурек неам пробано во живот. Кога подобро ќе размислам тоа не е ни бурек. А недај боже бајат да го јадеш, каков што најчесто е :pov:

Еве ја можам да кажам у Белучи (кај Борис) има добар бурек, више коа спомнавме маалски бурекџилници.

Billa Bong

I love Basketball
Член од
14 август 2006
Мислења
6.590
Поени од реакции
11
Macedonian напиша:
И ја се согласувам за тоа дека Жито Лукс е срање. Порано коа бев мал мерак ми беше да јадам пирошка со сирење и спанаќ од таму, ама сега квалитетот е никаков. У последно време неам купено, а претходно некад моите купуваа ама пирошките беа со многу малку ”зајре” внатре и плус беа бајати. А можам да кажам дека специјал и Вегера се далеку подобри, мада како што кажаа некои претходно и специјал почнаа да ми штедат на материлај. Све цигани станаа бе пекариве у пичку матер. :pos:

Полош бурек неам пробано во живот. Кога подобро ќе размислам тоа не е ни бурек. А недај боже бајат да го јадеш, каков што најчесто е :pov:

Еве ја можам да кажам у Белучи (кај Борис) има добар бурек, више коа спомнавме маалски бурекџилници.
Ne da e najneubav burekot ednas nemale urda pa so sirenje i posle zito luks bile dobri abe odi begaj:baeh:

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.121
Поени од реакции
25.536
Жито Лукс kicks ass. It's own. Не сум јадел таму кој знае од кога и со причина. А кога сме веќе тука и во Златен клас забушаваат во последно време. Вегера ми е фаворит.

јахутерминал

impressed by gay people
Член од
26 јануари 2007
Мислења
778
Поени од реакции
7
Абе јас имам отидено повеќе пати во Жито Лукс кога одам во Скопје, поточно во тоа Жито Лукс кое е стационирано во ГТЦ. Имам јадено и ништо досега сомнително не сум приметил.

Скулгрл

Queen of the superficial::..
Член од
17 јануари 2006
Мислења
5.059
Поени од реакции
69
Јас сум им вечно благодарна на Жито Лукс,бидејќи на времето,благодарение на нивните исклучително меки ѓевреци си го изедов и расклатениот млечен заб.:pos:

јахутерминал

impressed by gay people
Член од
26 јануари 2007
Мислења
778
Поени од реакции
7
Скулгрл напиша:
Јас сум им вечно благодарна на Жито Лукс,бидејќи на времето,благодарение на нивните исклучително меки ѓевреци си го изедов и расклатениот млечен заб.:pos:
Јас имам јадено во Златно пиле или златни класја, многу е закон, се е пресно и топло.

Член од
29 јули 2005
Мислења
2.973
Поени од реакции
178
јахутерминал напиша:
Абе јас имам отидено повеќе пати во Жито Лукс кога одам во Скопје, поточно во тоа Жито Лукс кое е стационирано во ГТЦ. Имам јадено и ништо досега сомнително не сум приметил.
Тоа веќе не е Жито Лукс.(ако збориме за истото)-карши нино, чичко стоилко.

Kajgana Shop

На врв Bottom