Житарици и житни производи

Член од
3 декември 2008
Мислења
816
Поени од реакции
22
Јадам обични шитарици,од Виталиа мислам дека се 0% шеќер...

Stre3T Danc@

The definition of #BFABB
Член од
10 април 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
146
Само тоа јадам :helou: Секогаш јадам чоколадни...највкусни ми се :pipi:

Член од
14 август 2009
Мислења
4
Поени од реакции
0
Значи се е до желба.Јас кога бев малечка неможев да ги помирисам,а пред две-три години кога се удрив на диета ее тогаш највкусни ми беа...И сеуште ги јадам,со млеко,со јогурт или гиг рицкам на суво :).Еве некои вкусови http://vitalia.com.mk/default-mk.asp?ItemID=10A3FC4BD3EB4340BAF9C62BEC295561...Од овие најчесто ги конзумирам Овесните снегулки и Тропикал муслите,некако подиетални ми се.
Btw-Пред извесно време подслушнав на една емисија,мислам дека беше ''Нешто Убаво'' дека нешо не биле здрави ги забраниле за употреба во Хрватска..ама не ја разбрав баш најдобро...??:nesvest:

Член од
17 јули 2008
Мислења
704
Поени од реакции
260
За појадок обавезно житарици,или Несквик на Нестле шо се житариците,или Чоко-Макс на Swiss Lion.

Raza

N00B
Член од
24 август 2009
Мислења
20
Поени од реакции
7
За сите што викаат дека житариците не се вкусни и за сите оние што не пробале ги препорачувам Frosted Flakes ( кај нас Frosties) со ладно млеко обавезно и банана сечкана на кругчина обавезно и тогаш пишете дали ве бендиса .... а за по тврдокорните житарикојади :vozbud: ги препорачувам Rasin Bran страшно добри и квалитетни житарици од Kelogg исто како и Frosted Flakes внатре има и суво грозје и страва се јас сум голем зависник ги јадам многу .... Не велам дека бурек и слично не чини али и житарици поштувам ....... ах ќе заборавев не додавајте шеќер во Frosted затоа што се доволно благи

Raisin Bran http://www2.kelloggs.com/brand/brand.aspx?id=485&terms=bran

Frosted Flakes http://www2.kelloggs.com/brand/brand.aspx?brand=154
Еве тука можете да прочитате повеќе за производиве

Член од
6 јули 2009
Мислења
491
Поени од реакции
16
Ретко јадам житарици. Повеќе зимно време ги конзумирам, оние со мешано овошје што се ми се најубави, вкусен оброк за вечера со јогорут ..

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
229
Колку ги конзумирате и што мислите дали се здрави и детални како што се презентира?

crunchy-nut-cornflakes-214x300.jpg Corn+Flakes.jpg

vs

4248_Vitalis_Schoco_musli.jpg finax_da_musli_2.jpg

T

Tetro

Гостин
Гласав за ни едното ни другото :icon_lol:

Можам и јадам и од двете, ама само како измеѓу пауза додека чекам да биде готово главното јадење, а сум многу гладен у меѓувреме... значи мене ова ми е како предјадење. :)

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Добри се и двете меѓутоа повеќе ги сакам корнфлекс бидејќи со млеко ми се поубави.Го преферирам корнфексот од подравка.

girl_girl

пловам на асфалт
Член од
13 јуни 2010
Мислења
913
Поени од реакции
132
Муслите се ми дефинитивно по убави и по вкусни, особено тие на Виталиа со чоколадо и банана, ама и тие со сушено овошје се убави.

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Ако е чоколаден корнфлекс или некои убави крцкави овесни снегулки, тогаш корнфлекс е мојот избор. А ако муслите се некои онакви* по мој вкус (*без некои чудни тврди семки сончоглед или тикви) бидејќи и нив ги сакам со топло млеко, мислам дека цело време би го јадел само тоа, за енергетска вредност на двата оброци не сум се заинтересирал, иако мислам дека предност имаат муслите кои додатно може да се комбинираат со квасец како хранилив додаток.

Kajgana Shop

На врв Bottom