Живот после смртта

Бушавка

Differentiated by Style
Член од
4 јули 2008
Мислења
746
Поени од реакции
61
Ја живеам за да умрам за ништо друго...и после тоа веке ништо да не чуствувам а не уште еден живот д аме чека таму :pos2:
Па ако живееш за да умреш умри...незнам што чекаш, тоа е барем лесно

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
lugeto koi ne veruvaat vo vecen zivot ne znaci deka ne sakaat da ziveat vecno.Sekoj saka da zivee vecno, pod uslov se da mu bide ok, da bide vitalen, zdrav bez bolki i stradanja.Da ima moznost sekoj bi odbral vecen zivot pod toa mislam vecen zivot vo sovrseni uslovi, zdravo besmrtno telo koe postojano bi se regeneriralo i okolnosti nalik na raj.Znaci poentata mi e deka i onie koi ne veruvaat vo vecen zivot sakaat da ziveat vecno.Sekoj saka da bide vecno mlad, zdrav i bez bolki.

C

Cool Hand Luke

Гостин
Така некаков е описот на рајот во Бенедиктовата книга - 7 дена на апокалипсата, рајот постои токму сега и овде на Земјава како паралелен свет, луѓето имаат вечни астрални тела кои можат да ги уживаат сите материјални задоволства а сепак да не се ни најмалку зависни од нив! И сите стареат максимално до 30 години :) а оние кои умреле постари се подмладуваат до 30 години. И таму нема место за злите :), нив ги чека апокалипсата и судот, дел што не е опишан во книгата бидејќи момент пред да се случи, Бенедикт ги префрла добрите во рајот и таму завршува книгата. :)

k@z@n

RS power
Член од
3 март 2008
Мислења
997
Поени од реакции
53
bi trebalo da ima zivot poslem smrtta inace so ke se pravi otkako ke se pocine.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Абе ајде.......:nenene:
so ma ti mnogu znaes pa toa e reinkarnacija ma, ke bide nekoj drug ko mene i ke vika e koj sum jas, e kaj sum bil pred da se rodam, epa ete kaj sum sbil, sea kaj so sum, i nema da znam deka sum bil ovoj posto ke umram ko i ti sto ke umres ko i site sto se rodile ke umrat i so sea ej vaka zemi citaj od Artur Sopenhauer svetot kako volja i pretstava i toa poglavjeto Za bitieto i nasata nerazrusivost po sebe, i ke ti stane jasno e in fact reinkarnacija, ne e dosaden nego bas znae so ednostavni zborovi da objasni i dokaze.

Бушавка

Differentiated by Style
Член од
4 јули 2008
Мислења
746
Поени од реакции
61
so ma ti mnogu znaes pa toa e reinkarnacija ma, ke bide nekoj drug ko mene i ke vika e koj sum jas, e kaj sum bil pred da se rodam, epa ete kaj sum sbil, sea kaj so sum, i nema da znam deka sum bil ovoj posto ke umram ko i ti sto ke umres ko i site sto se rodile ke umrat i so sea ej vaka zemi citaj od Artur Sopenhauer svetot kako volja i pretstava i toa poglavjeto Za bitieto i nasata nerazrusivost po sebe, i ke ti stane jasno e in fact reinkarnacija, ne e dosaden nego bas znae so ednostavni zborovi da objasni i dokaze.
И што да ти кажам сеа...се изнасмеав...ко и секогаш:pos2:

Бушавка

Differentiated by Style
Член од
4 јули 2008
Мислења
746
Поени од реакции
61
Nihilista и Penja.....ова се ваши зборови????
Ако се ваши, задржете си ги, мене не ми требаат....едноставно не се достојни за коментар.

Член од
6 ноември 2008
Мислења
1.115
Поени од реакции
1.372
Рајот и животот после смрта е измислен за да се намали болката за некој близок ...
мислам дека се глупости тие работи... но сепак... не се вратил некој или пак дознал дали има или нема така да може да зборувате за оваа тема колку сакате за џабе...

Член од
1 ноември 2008
Мислења
170
Поени од реакции
20
[FONT=&quot]“[/FONT][FONT=&quot]Ние доаѓаме на овој свет сами,[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]Ние заминуваме сами[/FONT][FONT=&quot]” –[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]Ова исто така е илузија.[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]Јас ќе ве научам на патот[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]Да не се доаѓа, да не се оди![/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]Ние јадеме, вршиме нужда, спиеме, и се будиме;[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]Ова е нашиот свет.[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]Сè што треба да направиме после тоа[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]Е да умреме.[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]Јас нема да умрам, Јас нема да одам никаде,[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]Јас ќе бидам овде;[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]Но немој да ме прашувате ништо,[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]Нема да ви одговорам.[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]Што и да биде тоа,[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]Тоа е сè дел од светот на илузијата,[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]Дури и самата смрт[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]Не е реална работа.[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]Дали навистина сакате да го знаете патот[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]И во овој и во другиот свет,[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]Прашајте го човекот исполнет со милост и искреност.[/FONT]

Зборови од Оsho
[FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot][/FONT]