А животните? имаат ли и тие душа, нели и тие некој ги “раздвижил“ нивните ткива мускули и коски?
Зајаците одат во рајот а лавовите во пеколот?[/quote
Па аку земиш така се се движи... и земјата и планетите,животните, тука не станува збор за нешто од материјална природа туку за дух и душа нешто што те дели од нив, ти то го имаш а тие не.
Сигурно не те дели од нив само изгледот на човек ти имаш свест а со самото то шо имаш свест ти би требало да си свесен за она што го прајш во животот на пр. за грешките. Тие немаат свест па нема за шо да одговараат пред господ. Многу јасно, ама некои изгледа се водат од животински инстинкт па неможат да ја увидат разликата која постои помегу две сосема различни битија.
Такви закоравени луге како тебе не се ни обидувам да ги премислам твој живот, твој избор, шо сакаш прај со себе, ти си господар на самиот себе (ако воопшто си), може ко ке умриш ке поверуваш во библијата ама тогаш ке биде касно зошто ке биде поминато времето за каење и ке те пречекаат 20 ѓаволишта шо ке ти судат за секое дело, за секој збор и навреда....Не постои задгробен живот, просто и едноставно.
хахахаахахахаххТакви закоравени луге како тебе не се ни обидувам да ги премислам твој живот, твој избор, шо сакаш прај со себе, ти си господар на самиот себе (ако воопшто си), може ко ке умриш ке поверуваш во библијата ама тогаш ке биде касно зошто ке биде поминато времето за каење и ке те пречекаат 20 ѓаволишта шо ке ти судат за секое дело, за секој збор и навреда....
Ах.... Колку е тежок овој привремен живот ,но само за одредени, ке се радувам на нивната награда после гробот...
Да,да,држи вода ова,не дека не,но...хахахаахахахахх
Ај просветли ме за навек, оооооо ти Gothic Lady. hahahahaha Па јас сум Smasher бе море 20 ѓаволчиња hahahah сите ќе ги решам. :pos2: Ме згази од смеење, добра си.
Она чувство дека постои духот прозилегува чисто од мозокот на човекот, од неговата свест, кога ќе се расипе мозокот капут, коњец филма. Беше што беше толку беше.
Совет: Get Real - Живеј сега нема после. Сите останати филмчиња што ги гледат полу умренине се резултат на снемувањето на крв во мозокот, халуцинации, престанок на работа на центрите и сл.
PS: Јас нема да умрам, а најверојатно ни ти, а и скоро сите останати, сите оставаме потомство, животот продолжува преку еволуцијата, но не индивидуалниот живот на секој поединец.
Никој не мора да прифати нешто или одредена работа. Секој ќе си верува во она што му одговара и му се чини најсоодветно. Лично и јас верувам во живот (ако воопшто може така да се нарече) или постоење после смртта но не можам да натерам некој друг да мисли како мене... :wink:Да,да,држи вода ова,не дека не,но...
1.Кај мене у маало една баба умре,беше мртва два дена,после два дена се разбуди (докториве као демек клиничка смрт). Женава кажуваше дека видела рај наваму натаму,ке ми кажеш недостиг на крв во мозокот??? Како и да е...
2.На една комшика и почина мажот. По некое време идеме на гробишта и едно куче трча и зима месо од гробот на мажов. Женава го фака и му го зима месото,му вика "Марш џукело"!!! И добро нема везе,вечерта си отиде дома,и си легнала.... На сон,одма ТАП...маж и. И и вика: "Ееее мори жено,јас си викам мевце ке каснам,ти од уста ми го извади"....
Сеа само не ми викај дека се пореметила од што и починал мажот. Овие работе се имаат десено кај мене у маало,а да не праам муабет за тоа колку други имам слушнато. Јас верувам во духови,во задгробен живот,пошо некои работи кои што не ги гледаш,ама има луѓе што ги виделе,треба да почнеш да прифаќаш дека постојат...
Премногу си наивен, многу многу тешки се некој работи за да ги проголта твоето мазно мозоче. Така да уживај можеби некој ден ќе сфатиш, шо уствари е финтата.Сеа само не ми викај дека се пореметила од што и починал мажот. Овие работе се имаат десено кај мене у маало,а да не праам муабет за тоа колку други имам слушнато. Јас верувам во духови,во задгробен живот,пошо некои работи кои што не ги гледаш,ама има луѓе што ги виделе,треба да почнеш да прифаќаш дека постојат...
Види братче,очигледно дека твоето мало мозоче неможе да свати дека не зборам дека поради тоа верувам јас во задгробен живот туку тоа беше репчика на напишаното. Јас лично не верувам и затоа пишав дека и држи вода теоријата. Ама како и да е има некои работи што се случиваат и што неможам да ги објаснам. Тоа ми беше поентата,а ако не ме свати пак,пиши ми ке ти нацртам.Премногу си наивен, многу многу тешки се некој работи за да ги проголта твоето мазно мозоче. Така да уживај можеби некој ден ќе сфатиш, шо уствари е финтата.
П.С. Не добивам ваков впечаток зошто верваш, туку поради причините за кои верваш.
Добро бе Смугре те сфаќам, само примерот со бабите ти е инфантилно наивен пошто баба како шо ебено лажи ништо на сфето не лажи. Е сеа ти ако верваш на вакви комични испади не очекувај да те окарактеризирам како научник.Види братче,очигледно дека твоето мало мозоче неможе да свати дека не зборам дека поради тоа верувам јас во задгробен живот туку тоа беше репчика на напишаното. Јас лично не верувам и затоа пишав дека и држи вода теоријата. Ама како и да е има некои работи што се случиваат и што неможам да ги објаснам. Тоа ми беше поентата,а ако не ме свати пак,пиши ми ке ти нацртам.