Жените се мажат за моќ, а мажите за убавина....

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Нема нешто погадно од чувството на сопствената партнерка да не можеш да и пружиш нормален живот, тоа е убиство за машкото его, исто како да не си способен да донесеш храна после лов и знаеш дека фамилијата ќе ти гладува.

Затоа многу мажи се способни да се разделат само да не мораат да ја трпат својата според нив понижувачка положба на во моментот помалку способна единка во врската.
Паразит никој не трпи,но овде станува збор за период кој ќе помине за временски период.
Зарем машкото его може до тој степен да ја замати свеста и да се одлучи на драстичен чекор?Што кога ќе помине периодот,дали погрешил?Дали треба толку да влијае егото врз машкото расудување на ситуацијата?

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
Паразит никој не трпи,но овде станува збор за период кој ќе помине за временски период.
Зарем машкото его може до тој степен да ја замати свеста и да се одлучи на драстичен чекор?Што кога ќе помине периодот,дали погрешил?Дали треба толку да влијае егото врз машкото расудување на ситуацијата?
Дали некој може толку да се разочара што да ја остави партнерката не знам но дека финансиска зависност знае да биде убиствена за машкото достоинство тоа е потврдено.

Секоја зависност финансиска или емоционална на подолг период е погубна за здрава и силна врска.

alek34

Многу искусен форумџија
Член од
23 јуни 2009
Мислења
451
Поени од реакции
25
И мажите и жените сакаат моќни и ситуирани партнери денес не е како порано, мажите не се единствените што се успешни, а позади успешен маж стои успешна жена и обратно, би рекла дека мажите денес се многу пребирливи во однос на изборот на потенцијална сопруга тие сакаат таа да е комплетна личност, значи успешна, добро ситуирана со добра работа и убава, така што убавите и глупи жени излегуваат од избор никој не сака неспешен партнер покрај него поминаа тие времиња на Мерилин Монро и на глупавите плавуши.

не е добро за маж, ако жената наместо да се посвети на семејството и нежноста, пред се и е кариерата.

Член од
26 август 2008
Мислења
2.165
Поени од реакции
58
Дали некој може толку да се разочара што да ја остави партнерката не знам но дека финансиска зависност знае да биде убиствена за машкото достоинство тоа е потврдено.

Секоја зависност финансиска или емоционална на подолг период е погубна за здрава и силна врска.
i kako togas moze da tvrdite deka zenite gi interesira moken maz.
vo denesno vreme za nekoja devojka da bide ubava i neguvana treba da ima dosta pari,denes ubavinata cini mnogu pari.

Член од
29 август 2008
Мислења
255
Поени од реакции
23
:))

Темава е сосем точна т.е. дека жените се мажат за моќ а мажите за убавина. Еве и зошто.
Убавата жена е господар на универзумот. Без обзир на образование или пари, под услов да има бар малку мозок е најмокното суштество на светот. Ние мажите ке направиме се за да ја задоволиме во надеж дека ке ни "даде". E сега проблемот е што таквата убава жена бара....одговорот е секако "моќ". Жените бараат маж кој има моќ, влијание, самодоверба, сигурност, да биде каваљер а не папучар, да биде нескротлив (зошто таков маж е предизвик), да имаат машки говор на телото, да бидат водители а не следбеници, да не се оправдуваат за тоа што се, да биде спонтан, .... и многу, многу друго.

Член од
26 август 2008
Мислења
2.165
Поени од реакции
58
Темава е сосем точна т.е. дека жените се мажат за моќ а мажите за убавина. Еве и зошто.
Убавата жена е господар на универзумот. Без обзир на образование или пари, под услов да има бар малку мозок е најмокното суштество на светот. Ние мажите ке направиме се за да ја задоволиме во надеж дека ке ни "даде". E сега проблемот е што таквата убава жена бара....одговорот е секако "моќ". Жените бараат маж кој има моќ, влијание, самодоверба, сигурност, да биде каваљер а не папучар, да биде нескротлив (зошто таков маж е предизвик), да имаат машки говор на телото, да бидат водители а не следбеници, да не се оправдуваат за тоа што се, да биде спонтан, .... и многу, многу друго.
a mazite sakaat samo zenata da bide ubava,drugo nisto ne gi interesira?i zasto mislis deka ne bi bilo isto i koga bi bilo obraten slucaj od toa sto ti go navede vo postot(ubav maz sda saka so mokna zena(pa Madona e vo vrska so 22 god. maneken,neli?)).

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Премногу мкоќ не чини ќе изгори човек до основа, а инаку така е полтичките системи и вековите се менуваат, а поговорката сеуште е на сила :toe:.

Член од
23 мај 2009
Мислења
958
Поени од реакции
727
Абе ај, мажите се демек у потрага по убавината во светот (толку племенито и сентиментално), а жените се во потрега по моќ (крвопии жедни за моќ)...Вистина е дека денес се е изместено, не се знае кој носи а кој меси. Женењето за "моќна" жена, која има кариера-може да се гледа и како феминизирање на мажите. Самите мажи почнуваат да играат женска улога-бараат моќен ослон во жената (со додавка дека истата не само што треба да носи, туку мора исто така посветено и да меси и плус да биде нежна-а овој стереотип е особено важен за еден маж)...Значи денес една жена да "пројде" кај еден маж мора да работи (и да има кариера, но не смее да е подобро платена бидејќи тоа е фрустрирачко за една сентиментална природа), мора да се грижи за него и децата (кои мора да се створат во 1-2 година од бракот), при тоа "женските" работи да останат женски-перење, пеглање, чистење и други релаксирачки дејствија. И на крај од денот една жена мора да си легне со желба и "креветски" да го задоволи својот маж желен за нежност и убавина...Не викам дека ова важи генерално, луѓе има секавкви, и точно е дека е тешко сам да носиш товар во животот-особено егзистенцијален, но ми пречи ваквото сфаќање за жената (за кое, ако сме праведни, можеби и самата е виновна)?

Член од
29 август 2008
Мислења
255
Поени од реакции
23
a mazite sakaat samo zenata da bide ubava,drugo nisto ne gi interesira?i zasto mislis deka ne bi bilo isto i koga bi bilo obraten slucaj od toa sto ti go navede vo postot(ubav maz sda saka so mokna zena(pa Madona e vo vrska so 22 god. maneken,neli?)).
Извини ама не те разбрав сосема. Имам само едно прашање до тебе...
Женет си?

Член од
29 август 2008
Мислења
255
Поени од реакции
23
Абе ај, мажите се демек у потрага по убавината во светот (толку племенито и сентиментално), а жените се во потрега по моќ (крвопии жедни за моќ)...Вистина е дека денес се е изместено, не се знае кој носи а кој меси. Женењето за "моќна" жена, која има кариера-може да се гледа и како феминизирање на мажите. Самите мажи почнуваат да играат женска улога-бараат моќен ослон во жената (со додавка дека истата не само што треба да носи, туку мора исто така посветено и да меси и плус да биде нежна-а овој стереотип е особено важен за еден маж)...Значи денес една жена да "пројде" кај еден маж мора да работи (и да има кариера, но не смее да е подобро платена бидејќи тоа е фрустрирачко за една сентиментална природа), мора да се грижи за него и децата (кои мора да се створат во 1-2 година од бракот), при тоа "женските" работи да останат женски-перење, пеглање, чистење и други релаксирачки дејствија. И на крај од денот една жена мора да си легне со желба и "креветски" да го задоволи својот маж желен за нежност и убавина...Не викам дека ова важи генерално, луѓе има секавкви, и точно е дека е тешко сам да носиш товар во животот-особено егзистенцијален, но ми пречи ваквото сфаќање за жената (за кое, ако сме праведни, можеби и самата е виновна)?

Типично феминистичко мислење!!

Па види битно е многу! Прво не е исто да си беќар и сопруг!
Кога си беќар можеш да животариш на товар на девојката, ама кога ке станеш сопруг се очекува многу повеќе од тебе. Тоа што некој манекен се фатил со некоја стара богаташка не значи и дека вечно ке остане со нејзе (додека да ги задоволи нејзините потреби за добар секс). Она што се бара од мажот јас веќе го споменав погоре а ако ти не разбираш како треба да изгледа еден маж онда не ми преостанува ништо друго освен да заклучам дека си папучар.

Член од
26 август 2008
Мислења
2.165
Поени од реакции
58
a be vo pravo si e ona do nekade,pa kako moze mazite da se glupi i da gi interesira samo ubavina(a vo drugi temi se tvrdi bas sprotivnoto),a od druga strana pa zenite se nesposobni za se osven da bidat ubavi(a da potsetam deka vo denesno vreme ubavinata cini mnooooooogu pari i vreme i makotrpna rabota).i ne postioi maz sto ke odolee na preubava zena(se razbira da ne e preterano glupa i nesposobna),ama i ne postoi zena sto ke odolee na preubav maz(se razbira da ne e preterano glupav i nesposoben),i toa bez razlika dali i dvata pola ke go priznaat toa ili ne.nikoj (bez razlika na pol) ne e imun na mokta na ubavinata.

Па види битно е многу! Прво не е исто да си беќар и сопруг!
Кога си беќар можеш да животариш на товар на девојката, ама кога ке станеш сопруг се очекува многу повеќе од тебе. Тоа што некој манекен се фатил со некоја стара богаташка не значи и дека вечно ке остане со нејзе (додека да ги задоволи нејзините потреби за добар секс). Она што се бара од мажот јас веќе го споменав погоре а ако ти не разбираш како треба да изгледа еден маж онда не ми преостанува ништо друго освен да заклучам дека си папучар.
koja e razlikata koga se raboti za manekenka.
a i naku jas sum daleku od papucar,papucar e toj sto e molzen i koristen od nekoja koja za toa mu ja dava cesta da bide so nego,pa i zdravje eko zasluzi i da dobie i nekoj seks.
i ne jas,ti ne razbiras kako treba da izgleda eden maz,eden moderen maz,21 vek sme,ne sme vo tursko,nitu pak vo Irak,iran i sl.

Член од
29 август 2008
Мислења
255
Поени од реакции
23
По некое си непишано правило обично мажот со карактеристиките што ги опишав е и богат маж, а знаеме дека богатството е моќ, знаење, сила, ....па дури и убавина. Јас само како пример ке наведам како една Драгана Миркович изгледаше пред да стане богата а како изгледа денес. Значи моќта и ботаството прават и убавина.

koja e razlikata koga se raboti za manekenka.
a i naku jas sum daleku od papucar,papucar e toj sto e molzen i koristen od nekoja koja za toa mu ja dava cesta da bide so nego,pa i zdravje eko zasluzi i da dobie i nekoj seks.
i ne jas,ti ne razbiras kako treba da izgleda eden maz,eden moderen maz,21 vek sme,ne sme vo tursko,nitu pak vo Irak,iran i sl.

хахахахахахаха.....
Правата вистина е во тоа што кога мажот гледа убава жена размислува само за две работи а то се како таа изгледа гола и како да се биде со нејзе во кревет.
Кај жените таа реакција е бизарна од аспект на тоа што тие нема веднаш да отидат со вас во кревет. Кај жените повеќе влијаат психолошки аспекти т.е. женските сексуални фантазии се фокусираат повеќе на емоциите отколку на графички детаљи на сексот.

Член од
26 август 2008
Мислења
2.165
Поени од реакции
58
По некое си непишано правило обично мажот со карактеристиките што ги опишав е и богат маж, а знаеме дека богатството е моќ, знаење, сила, ....па дури и убавина. Јас само како пример ке наведам како една Драгана Миркович изгледаше пред да стане богата а како изгледа денес. Значи моќта и ботаството прават и убавина.
e pa ete gledas deka i mazite sakaat mok.:smir:

Член од
29 август 2008
Мислења
255
Поени од реакции
23
Добро по се изгледа дека не се разбираме. Претпоставив дека си беќар и дека ке се жениш со некоја си моќна богаташка еве нека биде тоа Драгана Миркович.
Господине драг што мислиш колку време ке бидеш со нејзе само ако бидеш убав и згоден а не богат и моќен? Верувам не повеќе од една година.

Kajgana Shop

На врв Bottom