Жените се мажат за моќ, а мажите за убавина....

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Не се согласувам со напишаново. Кога денес би решила да се мажам сигурно пресуден фактор не би ми било сознанието дали е тој доволно моќен или не, туку би се преслушала дали јас утре ќе можам да живеам со тој човек или не. Многу јасно дека ниту една жена не сака паразит за маж туку човек кој ќе работи и ќе заработува, но секој што работи не значи дека е моќен. Според вашиов муабет испаѓа дека жените се мажат само за моќни мажи, а со другиве смртници не, што не е така.

Што се однесува до мажите пак и тука за жал не се согласувам со вас. Можеби мажите повеќе бираат убавина кога станува збор за девојка, но едно е да си фатиш девојка а друго е да земеш жена. Мажите пред се бараат жена што е способна на некој свој начин да се грижи за нивниот дом и нивните деца.
Што ако е убава ако е проста? И зарем сте виделе некоја девојка која е помалку убава или подебелка да остане немажена поради својот изглед? -Не. Најчесто остануваат немажени токму убавите девојки и тоа најчесто поради својата препотентност.

Член од
23 мај 2009
Мислења
958
Поени од реакции
727
Dali toa se pronaogas sebesi nekade vo tekstovite?

Rabotite se tolku prosti i ocigledni samo sto vie zenite kako da nesakate da gi sogledate.
Zosto? Zatoa sto vo naseto drustvo na zenite im e dozvoleno da ja zloupotrebuvaat svojata seksualna mok. Dozvoleno im e slobodno da paradiraat so svojata seksualnost a istovremeno da tvrdat deka se zrtvi. Dozvoleno im e da gi zaveduvaat maskite za da tie gi izvadat svoite paricnici. Dozvoleno im e da koristat seks kako orudie - i da go uskratat - kako sto na niv im odgovara.
Затоа прелагам сурово да се казнуваат ваквите "престапнички":) По твоево испаѓа дека мажите се жртви...посилниот како жртва на послабиот...дал је могуче? Додуша и денес има светли примери на заузадвање на женската сексуалност-и то доста сурови. Според то ти предлагам да смениш место на живеење ако сакаш целосно и во полн сјај да ја доживееш жената скроена според машкото сфаќање за жена!

Член од
26 август 2008
Мислења
2.165
Поени од реакции
58
Dali toa se pronaogas sebesi nekade vo tekstovite?

Rabotite se tolku prosti i ocigledni samo sto vie zenite kako da nesakate da gi sogledate.
Zosto? Zatoa sto vo naseto drustvo na zenite im e dozvoleno da ja zloupotrebuvaat svojata seksualna mok. Dozvoleno im e slobodno da paradiraat so svojata seksualnost a istovremeno da tvrdat deka se zrtvi. Dozvoleno im e da gi zaveduvaat maskite za da tie gi izvadat svoite paricnici. Dozvoleno im e da koristat seks kako orudie - i da go uskratat - kako sto na niv im odgovara.
a zasto mislis deka seto ova ne im e dozvoleno i na mazite?

Член од
14 јули 2008
Мислења
1.449
Поени од реакции
50
..Аууу..секогаш ние испаѓаме најлошите на светов!!!!! За вакви муабети мислим дека докажавте сте бетер него женските.

M

MIL

Гостин
Жените се мажат за моќ - има такви да кој сакаат да им е се топ погодено да има се што ќе посака , а мажите :vozbud: нормално дека сакаат убава цура покрај нив - нај грозно ми е кога ќе видам добро ситуиран Гаргамел со глупава Убавица :drk:

Heartbreaker

The Real ROCKNROLLA
Член од
6 декември 2009
Мислења
276
Поени од реакции
28
Мислам дека причините за стапување во брак и за однесување за време на брак се индивидуални и зависат од карактерот на луѓето, без разлика на тоа дали станува збор за маж или жена. Постојат различни луѓе, различни карактери со различен начин на размислување и различна судбина. Постојат луѓе што се женат/мажат за пари, моќ, но постојат и такви кои се водени од љубов.
Тоа што мене ме привлекува кај девојките се нивната убавина и нивниот начин на размислување(народски речено, нивната интелигенција). Зошто? Затоа што секоја интелигентна девојка знае да го цени тоа што јас(како нејзин дечко) и го пружам и знае да врати со иста мера. Затоа, единствено нешто поради што би се оженил за некоја би била љубовта.

Член од
23 март 2010
Мислења
24
Поени од реакции
1
site sakame da se zenime i mazime od ljubov i za ljubov,samo nekako ova klise kako da se izgubi nekade daleku i tesko da se vrati nazad, za intelegencijata se slozuvam i jas, samo se primenuva pri pristapuvanjeto na nasiot cenet ponezen pol :salut:

M

marsovka

Гостин
Се извинувам вака како марсовец што паѓам на темава збориме за БАЛКАНСКА ЖЕНА или ЗА ЖЕНИ ОПШТО?

Член од
23 март 2010
Мислења
24
Поени од реакции
1
kako ke dojde taka se pisuva,nisto posebno i nesfatlivo,sekoj ke se pronajde kaj sto si odgovara :salut:

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Мразам стереотипи,а оваа тема е стереотипна.По оваа логика ако идам не постојат толку боженствено убави и совршени жени како ни моќни мажи.Едноставно постои математичка нееднаквост...жалам по оваа логика многумина ќе останат надвор од брак.
Ај да не навлегувам во машкиот свет пошто припаѓам на другиов пол,ќе зборам од мој женски аспект....ако тргнам по ова еден убав ден ќе седнам и ќе си речам..хммм дали е мојов дечко доволно моќен за да го земам за маж?Башка што е тоа моќен човек,дали е тоа еквалитет на богат човек,абе ај.:nesvest:
Она што по природа секоја жена го бара е заштита,ај да преведам за да не го поврзе ова некој повторно со добро ситуирана заштита.Заштита од женски аспект значи да бидеш посилен од мене,да ми бидеш мојата утеха,мојот најдобар пријател...и секако потребно е да видам дека човекот е доволно способен да создаде вредности.
Кога ќе погледнам неколку чекори понапред во иднина да можам да видам дека си доволно стабилен да можеш да го понесеш товарот на животот,тоа значи дека можеш да издржиш удари и пак да застанеш на нозе,дека нема да фатиш магла со првиот поголем проблем.
Моќта се троши,ете и да зела некоја маж заради моќта,зарем нејзиниот мозок не се подготвил за иднината,зар било кој на светов мисли дека било која состојба е вечна и го има првичниот облик засекогаш.
Кога човекот кој што чекори покрај мене,ќе ме прегрне а јас ќе почувствувам дека сум на најбезбедното место на светот(фигуративно)и дека сум љубена од него,ете тој по мојата психичка и духовна логика треба да ми биде маж.
Сигурно нема да си речам,чекај бе овој што ме гушка,кооолку е моќен уствари???
But that's just me

H

^HITMAN^

Гостин
Зашто пак не би било обратно...? Сведок сум на такви бракови кои се повеќе ги има. Ако е така како што е напишано во насловот на темата, што мислите дека ги спречува мажите да не бараат жена со пари и моќ, или пак жените да не бараат убав маж? Тоа се стереотипи и шовинизми од 19 век. Умираат пополека и таквите глупави мажи. Нормално е да не се гледа според пари и моќ и успешност, но кога веќе се прави тоа, верувајте дека и мажот гледа од таа страна, и тоа во најмала рака подеднакво со жените. Ако постојат жени кои сметаат дека ќе најдат таков маж во денешно време, тогаш се осудени на несреќен живот, затоа што тој маж од висока општествено социо економска класа ке земе жена од пониска класа, на неа ќе гледа со презир и со понижување кога веќе зборите дека луѓето се зимаат заради моќ и убавина а не заради љубов, нормално е дека ќе ја презира и ќе ја понижува при секоја караница која ќе избувне меѓу нив.

KaiTekk

R&B boy
Член од
17 март 2006
Мислења
1.045
Поени од реакции
22
Мислам дека причините за стапување во брак и за однесување за време на брак се индивидуални и зависат од карактерот на луѓето, без разлика на тоа дали станува збор за маж или жена. Постојат различни луѓе, различни карактери со различен начин на размислување и различна судбина. Постојат луѓе што се женат/мажат за пари, моќ, но постојат и такви кои се водени од љубов.
Тоа што мене ме привлекува кај девојките се нивната убавина и нивниот начин на размислување(народски речено, нивната интелигенција). Зошто? Затоа што секоја интелигентна девојка знае да го цени тоа што јас(како нејзин дечко) и го пружам и знае да врати со иста мера. Затоа, единствено нешто поради што би се оженил за некоја би била љубовта.
Дај ми доказ за твоите трудења. Гледам дека ги застапуваш конструктивнистите кои немаат буквално ниту еден доказ за нивните 'се е до карактер' тврдења.

Исто тоа што нас мажите не буни кај жените е нивниот двоен стандард.

Од една страна сакаат маж со висок соц-еко. статус од друга страна сакаат некој што ќе може да им се посвети (материјално и емоционално.)

Веројатно затоа обично жените ги делат мажите на

а) Wimps, nerds...луѓе кои сакаат да се посветат емоционално али немаат статус
б) Jerks, assholes...луѓе кои имаат статус али неќат да се посветат емоционално (со добра причина, колку повеќе им расте статусот толку повеќе жени им стануваат достапни.)

А ние од друга страна сакаме само секс без посветување и такви срања...немаме double standard. Затоа доаѓа до конфликт на интереси. Затоа би испаднало дека бракот е како компромис меѓу двата пола (не е жртва жената како што некои феминисти тврдат.)

Мислам дека доста од вас разбираат како одат работите ама тешко е да ги формулираат.

Да, жените сакаат изглед и се тоа, тоа е плус. Али ако мажот не ги задоволува нивните (минимални) критериуми за социо-економски статус, нема ништо.

Да, мажите сакаат паметна жена и се тоа, тоа е плус. Али ако жената не ги задоволува нивните (минимални) критериуми за изглед, нема ништо.

Зашто пак не би било обратно...? Сведок сум на такви бракови кои се повеќе ги има. Ако е така како што е напишано во насловот на темата, што мислите дека ги спречува мажите да не бараат жена со пари и моќ, или пак жените да не бараат убав маж? Тоа се стереотипи и шовинизми од 19 век. Умираат пополека и таквите глупави мажи. Нормално е да не се гледа според пари и моќ и успешност, но кога веќе се прави тоа, верувајте дека и мажот гледа од таа страна, и тоа во најмала рака подеднакво со жените. Ако постојат жени кои сметаат дека ќе најдат таков маж во денешно време, тогаш се осудени на несреќен живот, затоа што тој маж од висока општествено социо економска класа ке земе жена од пониска класа, на неа ќе гледа со презир и со понижување кога веќе зборите дека луѓето се зимаат заради моќ и убавина а не заради љубов, нормално е дека ќе ја презира и ќе ја понижува при секоја караница која ќе избувне меѓу нив.
Не се стереотипи и шовинизми. Има доста солидни теории за ова, со причини кои датираат од пред 200.000 кога сме биле во примитивни заедници. Мажите бараат изглед, жените статус и тоа нема да се смени во блиска иднина. Не е обратно, всушност кога е обратно обично тие парови имаат доста големо ниво на развод. Луѓето не се земаат заради моќ и убавина само, има double standard кај жените, види го тоа што го пишав горе. Тоа дека ќе ја презира и понижува пак е претпоставка...бидејќи таа бара и емоционална посветеност а понижување НЕ спаѓа во тоа...затоа ако и се случи тоа ќе го напушти колку и да е богат/моќен.

H

^HITMAN^

Гостин
Дај ми доказ за твоите трудења. Гледам дека ги застапуваш конструктивнистите кои немаат буквално ниту еден доказ за нивните 'се е до карактер' тврдења.

Исто тоа што нас мажите не буни кај жените е нивниот двоен стандард.

Од една страна сакаат маж со висок соц-еко. статус од друга страна сакаат некој што ќе може да им се посвети (материјално и емоционално.)

Веројатно затоа обично жените ги делат мажите на

а) Wimps, nerds...луѓе кои сакаат да се посветат емоционално али немаат статус
б) Jerks, assholes...луѓе кои имаат статус али неќат да се посветат емоционално (со добра причина, колку повеќе им расте статусот толку повеќе жени им стануваат достапни.)

А ние од друга страна сакаме само секс без посветување и такви срања...немаме double standard. Затоа доаѓа до конфликт на интереси. Затоа би испаднало дека бракот е како компромис меѓу двата пола (не е жртва жената како што некои феминисти тврдат.)

Мислам дека доста од вас разбираат како одат работите ама тешко е да ги формулираат.

Да, жените сакаат изглед и се тоа, тоа е плус. Али ако мажот не ги задоволува нивните (минимални) критериуми за социо-економски статус, нема ништо.

Да, мажите сакаат паметна жена и се тоа, тоа е плус. Али ако жената не ги задоволува нивните (минимални) критериуми за изглед, нема ништо.

Не се стереотипи и шовинизми. Има доста солидни теории за ова, со причини кои датираат од пред 200.000 кога сме биле во примитивни заедници. Мажите бараат изглед, жените статус и тоа нема да се смени во блиска иднина. Не е обратно, всушност кога е обратно обично тие парови имаат доста големо ниво на развод. Луѓето не се земаат заради моќ и убавина само, има double standard кај жените, види го тоа што го пишав горе. Тоа дека ќе ја презира и понижува пак е претпоставка...бидејќи таа бара и емоционална посветеност а понижување НЕ спаѓа во тоа...затоа ако и се случи тоа ќе го напушти колку и да е богат/моќен.
Теориите не значат ништо затоа што се само теории. Проблемот е тоа што кај мажите постојат толку многу папучари на кои мозокот им е закржлавен колку зрно од грав што веќе ми се повраќа. Верувам дека не сум само јас тој кој што има толкаво его за да неможе да ги проголта тие double standards кај жените или што и да е во таа нивна филозофија дека тие го одбираат мажот а не мажот нив и дека се се врти околу нив, дека тие одлучуваат со кого ке стапат во брак и кога и дали ќе се разведат. Јасно ми е дека женската психа за повеќето мажи е мистерија, но кога ќе поминеш и низ сито и низ решето, многу работи околу жените ќе ти станат појасно а теории има за читање колку сакаш. Така да, ако веќе не се зема предвид љубовта туку моќта парите и убавината, играта станува гнасна. Секога чест на оној кој ќе дојде до ниво да може делумно да ги процени длабоките намери на жените, тешко на тој што ќе остане заспан.

Kajgana Shop

На врв Bottom