па брат резултатите се од вчерашните емисии ,и со оглед кои гости каде гостуваа јас мислам дека сигурно се реални89,47 % за тони засега... и сеа сеуште верувате дека е точно инфото ? дека сител имала гледаност 12 % а а1 4...
A1 2,2%, не 4%!89,47 % за тони засега... и сеа сеуште верувате дека е точно инфото ? дека сител имала гледаност 12 % а а1 4...
Ајдееее... Се избаци некој "Sitel sent" да сере на форумов... Ај пошто толку знаеш ти. Кажи ми, како ги имаат измерено овие гледаности? Пошто ја како корисник на кабловска никогаш неможат да ми видат што програма гледам. Па дури и за тие што имаат дигитална мислам дека неможе да се види, а да не зборам за тие што се уште на антена (за кои се надевам дека се малце).A1 2,2%, не 4%!
...и те молам пиши им на сите маркетинг агенции и адвертајзери во Македонија дека имаш поточни податоци за гледаноста отколку AGB Nielsen Media Research. Безполезно работат они во 28 држави кога ти со анкета на форум можеш да постигнеш поточни резултати.
100 % е СИТЕЛ СЕНТ СЕРАТОРАјдееее... Се избаци некој "Sitel sent" да сере на форумов... Ај пошто толку знаеш ти. Кажи ми, како ги имаат измерено овие гледаности? Пошто ја како корисник на кабловска никогаш неможат да ми видат што програма гледам. Па дури и за тие што имаат дигитална мислам дека неможе да се види, а да не зборам за тие што се уште на антена (за кои се надевам дека се малце).
Ајдееее... Се избаци некој "Sitel sent" да сере на форумов... Ај пошто толку знаеш ти. Кажи ми, како ги имаат измерено овие гледаности? Пошто ја како корисник на кабловска никогаш неможат да ми видат што програма гледам. Па дури и за тие што имаат дигитална мислам дека неможе да се види, а да не зборам за тие што се уште на антена (за кои се надевам дека се малце).
Па нека ве стават вас вие подобро ќе измерите или нека дадат на А1 и Шпиц они се познати барем со анкетите за споменици и сл на сајтот им пишува дека се 70% за они обратно ги направиле барем да се сетиле :pos2:100 % е СИТЕЛ СЕНТ СЕРАТОР
иначе за мерење.. имаат инсталирано во 380 домови апаратчиња што испраќаат информации кој што гледа...и јас имам такво дома.. и нека мерат другпат..сега се реални податоци со оглед на гостите...еве и вчера кај мене дома беше пуштено сител и КОЈ ТЕ ШИША ( мајка ми гледаше , јас зирнав малце ) а никој дома никад го нема гледано шоуто ! така да нереално е...
и сеа ми е криво зашто и ја спаѓам у тие 14% :uvo:
Немој да мислиш дека звучиш попаметно ако го вметнеш зборот “сере“ во реченицата.Ајдееее... Се избаци некој "Sitel sent" да сере на форумов... Ај пошто толку знаеш ти. Кажи ми, како ги имаат измерено овие гледаности? Пошто ја како корисник на кабловска никогаш неможат да ми видат што програма гледам. Па дури и за тие што имаат дигитална мислам дека неможе да се види, а да не зборам за тие што се уште на антена (за кои се надевам дека се малце).
иначе за мерење.. имаат инсталирано во 380 домови апаратчиња што испраќаат информации кој што гледа...
Како што кажа Slash, има 380 такви апаратчиња за мерење. Македонија има плус, минус 2 ипол милиони жители. Значи само 0.0152 проценти од жителите на Македонија имаат таква ствар. И што мислиш, тоа е доволно за сител да објави победа? :uvo:Немој да мислиш дека звучиш попаметно ако го вметнеш зборот “сере“ во реченицата.
еве ти линк за да се информираш повеќе:
http://en.wikipedia.org/wiki/People_meter
ако не се репрезентативни 385 пиплметри, односно 1417 луѓе, тогаш колку е репрезентативна форум-анкетава од 50/100 гласови?Како што кажа Slash, има 380 такви апаратчиња за мерење. Македонија има плус, минус 2 ипол милиони жители. Значи само 0.0152 проценти од жителите на Македонија имаат таква ствар. И што мислиш, тоа е доволно за сител да објави победа? :uvo:
a тука кажуваш што попрво би гледал... а на тоа што си затекнал да гледаш.. можеби тогаш си сакал да гледаш .. али обрски некој си имал и не си глеал..ако не се репрезентативни 385 пиплметри, односно 1417 луѓе, тогаш колку е репрезентативна форум-анкетава од 50/100 гласови?
За тоа дали примерок од 385 пиплметри се репрезентативен примерок си далеку од стручен за да кажеш.
Во Македонија еден пиплметар е репрезент на 5455 луѓе. За споредба во Италија таа бројка е 11.510, Полска 23.030 итн.