Жаре бербер (Кој те шиша) или Тони и Део (Опуштено)?

Која емисија е подобра ?

• Опуштено со Тони и Део

Гласови: 161 89,0%
  • Кој те шиша со Жаре Бербер

Гласови: 20 11,0%

• Вкупно гласачи
    181

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
жаре ми е досаден и после тепачката нејќам емисијата да му ја гледам
тони ми е супер како и секогаш:smir:

Член од
21 септември 2008
Мислења
4.021
Поени од реакции
2.513
89,47 % за тони засега... и сеа сеуште верувате дека е точно инфото ? дека сител имала гледаност 12 % а а1 4...

gunner_mkd

>МиСтЕр ТиПсТеР
Член од
12 септември 2009
Мислења
1.483
Поени од реакции
83
89,47 % за тони засега... и сеа сеуште верувате дека е точно инфото ? дека сител имала гледаност 12 % а а1 4...
па брат резултатите се од вчерашните емисии ,и со оглед кои гости каде гостуваа јас мислам дека сигурно се реални

Член од
10 февруари 2010
Мислења
7
Поени од реакции
0
A1 2,2%, не 4%!
...и те молам пиши им на сите маркетинг агенции и адвертајзери во Македонија дека имаш поточни податоци за гледаноста отколку AGB Nielsen Media Research. Безполезно работат они во 28 држави кога ти со анкета на форум можеш да постигнеш поточни резултати.

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.153
Поени од реакции
5.921
A1 2,2%, не 4%!
...и те молам пиши им на сите маркетинг агенции и адвертајзери во Македонија дека имаш поточни податоци за гледаноста отколку AGB Nielsen Media Research. Безполезно работат они во 28 држави кога ти со анкета на форум можеш да постигнеш поточни резултати.
Ајдееее... Се избаци некој "Sitel sent" да сере на форумов... Ај пошто толку знаеш ти. Кажи ми, како ги имаат измерено овие гледаности? Пошто ја како корисник на кабловска никогаш неможат да ми видат што програма гледам. Па дури и за тие што имаат дигитална мислам дека неможе да се види, а да не зборам за тие што се уште на антена (за кои се надевам дека се малце).

G

Giggles

Гостин
Глупи се и 2те емисии...Никоој не гледам, нека ме гледаат они мене :smir:

~BlueBerry~

*I love my dreams*
Член од
8 јануари 2008
Мислења
1.101
Поени од реакции
63
леле ќе се избесам несакајќи кликна на жаре ауууууууу :jaj:

ја сум си за тониииииии :pipi:

Член од
21 септември 2008
Мислења
4.021
Поени од реакции
2.513
Ајдееее... Се избаци некој "Sitel sent" да сере на форумов... Ај пошто толку знаеш ти. Кажи ми, како ги имаат измерено овие гледаности? Пошто ја како корисник на кабловска никогаш неможат да ми видат што програма гледам. Па дури и за тие што имаат дигитална мислам дека неможе да се види, а да не зборам за тие што се уште на антена (за кои се надевам дека се малце).
100 % е СИТЕЛ СЕНТ СЕРАТОР :)
иначе за мерење.. имаат инсталирано во 380 домови апаратчиња што испраќаат информации кој што гледа...и јас имам такво дома.. и нека мерат другпат..сега се реални податоци со оглед на гостите...еве и вчера кај мене дома беше пуштено сител и КОЈ ТЕ ШИША ( мајка ми гледаше , јас зирнав малце ) а никој дома никад го нема гледано шоуто ! така да нереално е...
и сеа ми е криво зашто и ја спаѓам у тие 14% :uvo:

А

Ајсшутер

Гостин
100 % е СИТЕЛ СЕНТ СЕРАТОР :)
иначе за мерење.. имаат инсталирано во 380 домови апаратчиња што испраќаат информации кој што гледа...и јас имам такво дома.. и нека мерат другпат..сега се реални податоци со оглед на гостите...еве и вчера кај мене дома беше пуштено сител и КОЈ ТЕ ШИША ( мајка ми гледаше , јас зирнав малце ) а никој дома никад го нема гледано шоуто ! така да нереално е...
и сеа ми е криво зашто и ја спаѓам у тие 14% :uvo:
Па нека ве стават вас вие подобро ќе измерите или нека дадат на А1 и Шпиц они се познати барем со анкетите за споменици и сл на сајтот им пишува дека се 70% за они обратно ги направиле барем да се сетиле :pos2:

Само погледај ги гостите кај Тони и кај Жаре и ќе ви стане се јасно, па и Тони колку проѕирен е додека беше во Сител се беше таман, сега против Владата цело време пример.. а за гостите види кои беа и речи дека А1 не ги вади од карантин и цело време вицови подобро ќе читам на Кајгана отколку нив. Тони дефинитивно имаше и подобри гости, позадина кога беше во Сител.

Член од
10 февруари 2010
Мислења
7
Поени од реакции
0
Немој да мислиш дека звучиш попаметно ако го вметнеш зборот “сере“ во реченицата.

еве ти линк за да се информираш повеќе:
http://en.wikipedia.org/wiki/People_meter

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.153
Поени од реакции
5.921
иначе за мерење.. имаат инсталирано во 380 домови апаратчиња што испраќаат информации кој што гледа...
Немој да мислиш дека звучиш попаметно ако го вметнеш зборот “сере“ во реченицата.

еве ти линк за да се информираш повеќе:
http://en.wikipedia.org/wiki/People_meter
Како што кажа Slash, има 380 такви апаратчиња за мерење. Македонија има плус, минус 2 ипол милиони жители. Значи само 0.0152 проценти од жителите на Македонија имаат таква ствар. И што мислиш, тоа е доволно за сител да објави победа? :uvo:

k@z@n

RS power
Член од
3 март 2008
Мислења
997
Поени од реакции
53
Опуштено со Тони и Део дефинитивно..:toe:

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Тони и Део наравно
Жаре бербер ми е голем сељак...у иста корпа со легендата Драган Вучиќ

Член од
10 февруари 2010
Мислења
7
Поени од реакции
0
Како што кажа Slash, има 380 такви апаратчиња за мерење. Македонија има плус, минус 2 ипол милиони жители. Значи само 0.0152 проценти од жителите на Македонија имаат таква ствар. И што мислиш, тоа е доволно за сител да објави победа? :uvo:
ако не се репрезентативни 385 пиплметри, односно 1417 луѓе, тогаш колку е репрезентативна форум-анкетава од 50/100 гласови?

За тоа дали примерок од 385 пиплметри се репрезентативен примерок си далеку од стручен за да кажеш.
Во Македонија еден пиплметар е репрезент на 5455 луѓе. За споредба во Италија таа бројка е 11.510, Полска 23.030 итн.

Член од
21 септември 2008
Мислења
4.021
Поени од реакции
2.513
ако не се репрезентативни 385 пиплметри, односно 1417 луѓе, тогаш колку е репрезентативна форум-анкетава од 50/100 гласови?

За тоа дали примерок од 385 пиплметри се репрезентативен примерок си далеку од стручен за да кажеш.
Во Македонија еден пиплметар е репрезент на 5455 луѓе. За споредба во Италија таа бројка е 11.510, Полска 23.030 итн.
a тука кажуваш што попрво би гледал... а на тоа што си затекнал да гледаш.. можеби тогаш си сакал да гледаш .. али обрски некој си имал и не си глеал.. :toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom