Етнички смени

Член од
25 јануари 2009
Мислења
58
Поени од реакции
4
на кого, на нас, на србија, на црна гора, на атина или на сите

не можат против сите

а картава е само за рапери и хип хопери
ОВА Е УШТЕ ЕДЕН ОД НИВНИТЕ СОНОВИ КОИ САМО НА НЕПИСМЕНИ БЕСЌИЧМЕЊАЦИ МОЖЕ ДА ИМ ИСТЕКНАТ ЗА ДА ГО ЛАЖАТ СВОЈОТ НЕПИСМЕН НАРОД ДЕМЕК СЕ БОРАТ ЗА НЕШТО А У СТВАРИ САМО ЗА ПОЛИТИЧКИ ФОТЕЉИ СТАНУВА ЗБОР,САМО НЕ МИ Е ЈАСНО ТОЛКУ ЛИ Е НЕПИСМЕН АЛБАНСКИОТ НАРОД ДА НЕ МОЖЕ ДА СФАТИ ДЕКА СИТЕ МАНИПУЛИРААТ СО НЕГО.ГОЛЕМА АЛБАНИЈА НЕМА ДА ИМА НИКТ МОЖЕ И АЛБАНИЈА ДА НЕМА АКО ПРОДОЛЖАТ СО ОВАА ТЕРОРИСТИЧКА ПОИТИКА

Amnaesiac

Paranoid Android
Член од
9 декември 2008
Мислења
1.818
Поени од реакции
43
Абре не знам албански ама на картата нешто пишува историска и етничка Албанија... дај некој од албанците нека ме упати кај да прочитам тоа кога имало мнозинство на албанци во.... прилеп ај...
не сум албанец ама ќе се потрудам, на картата пишува денешна состојба на административните граници и реална состојба историско-албанско етничка

или етничко албанска

е не знам што е trojeve а ме мрзи да барам во речник пошто е во датив, подоцна ќе наврати rymz и ќе ме надополни т.е. поправи

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Од ова нема да остане ни само албанија кога на власт во србија ке дојде СРС 1 сиптар во србија нема да има косово ке гори
срс неможе да дојде на власт оти никогаш нема да можат да направат сами мнозинство, а другите партии не ги сакаат за коалиција

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
634
а што курето ве заболе за србија кога тука ви тепаат сонародници- македонци и земјата ви ја делат

Член од
25 јануари 2009
Мислења
58
Поени од реакции
4
срс неможе да дојде на власт оти никогаш нема да можат да направат сами мнозинство, а другите партии не ги сакаат за коалиција
Токму поради тоа се подели СРС за на следните избори да можат да прават коалиција шешељ и николич тоа е сега се филм демек се нејќат а уствари доколку на следните избори заедно имаат повеке од 50% сиурно ке одат во коалиција 1000000% а тогаш и коштуница ке сака да прави коалиција со СРС оти он само на власт сака да биде па со кој и да е

а што курето ве заболе за србија кога тука ви тепаат сонародници- македонци и земјата ви ја делат
Кој ќе ја дели Македонија дели ?Па знаат ли тие дека со земја ке ги срамниме овојпат 1% нема да останат . Доколку тие бидат иницијатори на било каков конфликт не само во македонија туку и на балканот

M

marsovka

Гостин
Токму поради тоа се подели СРС за на следните избори да можат да прават коалиција шешељ и николич тоа е сега се филм демек се нејќат а уствари доколку на следните избори заедно имаат повеке од 50% сиурно ке одат во коалиција 1000000% а тогаш и коштуница ке сака да прави коалиција со СРС оти он само на власт сака да биде па со кој и да е

Кој ќе ја дели Македонија дели ?Па знаат ли тие дека со земја ке ги срамниме овојпат 1% нема да останат .
Муко моја уште хитлер е жив :tv:

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
А мислите дека денес го нема тоа? Сигурно го има, но таквите приказни се досадни за народот и не привлекуваат внимание. Подобро е нешто што ќе ја подгрее веќе преголемата омраза, која се јавува најчесто кај посматрачите од страна. Да, кај тие кои гледаат на тв и ќе седнат да коментираат според тоа.
Prosto ja obozavam devojkava.
Bez nepotrebni i sterilni jazicni akrobacii, na mnogu prost, ednostaven i jasen nacin, sekogas znae da gagja direktno vo centarot. :toe::toe::back:

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
не е точно
срс се повеќе и повеќе губат на гласовите кај граѓаните
ни србите не сакаат поитика која ќе ги врати назад 10 години и тие сакаат да одат напред
а ако беше како што ти кажуваш па сега ко имаа 35% никој не ги сакаше за коалиција нема да ги сакаат ни понатаму

K

KomitaMKD

Гостин
Dobra storija na naslovna imase vo densniot broj na nova makedonija me mrzi sega da baram link.vo nego pisuva deka iako makedoncite i albancite ucat vo mesani smeni sepak tie se podeleni.i navistina taka e.vo struga dodeka ucev vo niko nestor nie si bevme na edna strana tie na druga a imavme isti vlezovi.nemase nikakov kontakt.nie si se druzevme megu sebe tie se druzat megu niv.i pokraj ucenjeto vo isti smeni imase podelba.treba da se poraboti na nekoi proekti kade sto ke treba da se zblizat srednoskolcite i da naucat da se druzat.

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Dobra storija na naslovna imase vo densniot broj na nova makedonija me mrzi sega da baram link.vo nego pisuva deka iako makedoncite i albancite ucat vo mesani smeni sepak tie se podeleni.i navistina taka e.vo struga dodeka ucev vo niko nestor nie si bevme na edna strana tie na druga a imavme isti vlezovi.nemase nikakov kontakt.nie si se druzevme megu sebe tie se druzat megu niv.i pokraj ucenjeto vo isti smeni imase podelba.treba da se poraboti na nekoi proekti kade sto ke treba da se zblizat srednoskolcite i da naucat da se druzat.

Apsolutno se soglasuvam, zaednickite smeni neznacat druzenje...
Mora da se najde model kade sto decata ke ucat vo isti klasovi...
Samo taka ke mozat da se druzat i samo taka ke se podigne doverbata, vaka odvoeni se mnogu lesen plen na onie na koi im odgovara nacionalna netrpelivost...
EVe bi sakal da slusnam dali nekoj ima ideja kako bi mozele decata da ucat zaedno...
Iskreno sramota e i navredlivo sto mladite Albanci se pomalce znaat MAkedonski, a toa po avtomatizam znaci podelba...

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
634
2.Откако паралелките се формирани Наставникот Родителите се координираат со партијата и локалните шерифи за понатамошните активности/акции се со цел истиснување на Македонскиот елемент од населбата.

3.Поголема група на ученици Албанци се насочува да испровоцира или директно нападне помала група на ученици Македонци.Ова резултира со поголема или помала тепачка, групирања на двата табора, закани, демонстрирање на ладно оружје за време на одморите или на автобуските станици.Истиот или наредниот ден учениците Албанци добиваат засилување од десетина години постари криминални елемнти кој се логистика на целата акција.Откако случајот ескалира, на крајот се вмешува и Албанската партија која е на власт.

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
2.Откако паралелките се формирани Наставникот Родителите се координираат со партијата и локалните шерифи за понатамошните активности/акции се со цел истиснување на Македонскиот елемент од населбата.

3.Поголема група на ученици Албанци се насочува да испровоцира или директно нападне помала група на ученици Македонци.Ова резултира со поголема или помала тепачка, групирања на двата табора, закани, демонстрирање на ладно оружје за време на одморите или на автобуските станици.Истиот или наредниот ден учениците Албанци добиваат засилување од десетина години постари криминални елемнти кој се логистика на целата акција.Откако случајот ескалира, на крајот се вмешува и Албанската партија која е на власт.

Se e toa v`red , megutoa eve od Struga ni stigaat signali deka Albancite sakaat da ucat zaedno mislam deka sega e moment ako se tolku za sozivot da se sedne na masa i da se razgovara za mozni modeli na posetuvanje na zaednicka nastava...
Vaka so BEGANJE ili so bliz reakcii na ministerot ne se resava nisto...
Albancite si gi ostvaruvaat celite , a nie se povlekuvame, ostavajki pritoa prostor duri i krivci da bideme vo ocite na Javnosta...
Zatoa vikam, ako sakat sozivot, druzenje, bujrum neka sednat na masa i neka se dogovorat, ama zaedno da ucat ne kako sega,
dve iminja na skolo, razlicni vlezovi, razlicni klasovi, razlici jazici, kuso neka e takvo "ZAEDNICKO UCENJE"...

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Интересна работа е што во Скопје уште од пред 3-4 год. функционираат етнички смени.Олку голема галама никој не креваше тогаш.
Во Охрид функционираат етнички смени уште од времето ко учев 5-8 одд. во уч.Братство Единство-Лескајца.Не ставија едино 6 одд.заедно во смена со Албанци,па од ко видоја шо се дешават второ полугодие ги вратија етничките смени.
Со сила ништо не бидвит.:toe:

Страшната работа во Струга е што учениците-Македонци бараат етнички смени,а Албанците паметно почнаа да глумат соживот и да велат дека се против тие етнички смени.

И уште еднаш повторвам.Тие деца веќе се етнички поделени со самото тоа што учат на македонски и албански.Крај.

Kajgana Shop

На врв Bottom