Ел Класико: Реал Мадрид - Барселона | 20.04.2011 | 21:00h | Местаља

Кој ќе победи?

• Вкупно гласачи
    149
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
27 септември 2009
Мислења
2.194
Поени од реакции
1.083
За некој од фановите на РМ, овој бод е висок како планина . . . . Во среда после натпреварот сакам да видам дали оваа ,, дигноглавост " ќе биде очигледна или пак по старо, броење на трофеи од педесетите . . .

Eric The King

Why always us!:)
Член од
21 април 2010
Мислења
3.297
Поени од реакции
1.245
Мислам дека ќе си згази Барса :back:

Член од
31 јануари 2011
Мислења
779
Поени од реакции
382
Ќе го даваат купот на некоја од нашиве телевизии?

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
За некој од фановите на РМ, овој бод е висок како планина . . . . Во среда после натпреварот сакам да видам дали оваа ,, дигноглавост " ќе биде очигледна или пак по старо, броење на трофеи од педесетите . . .
За вас децата што навивате од пред 3 сезони и трофеите 2006-2007 ви изгледаат како 50годишни. :)

OMGWTFBBQ

Bone for Tuna
Член од
3 февруари 2007
Мислења
8.802
Поени од реакции
4.420
Ама кога ученикот ќе го декласира во секој поглед учителот и тоа можеби со послаб состав тогаш веќе тој не е само нормален добар ученик.
што не го оспорува фактот дека е плачко

Ekimot

Cule
Член од
4 февруари 2010
Мислења
473
Поени од реакции
502
И ? Се согласуваш со таа изјава ? Ја и до ден денес тврдам дека Венгер е преинтелигентна особа која за жал негува погрешна формула за успех, за која и пишав вчера на форумов ...

п.с. Ова е една од тие '' навидум глупи и нискоинтелигентни изјави '' и на Ферги, само за истите на членот погоре што го цитирав му пишав по ПП.
интелегенцијата и зборувањето на 5 јазика не се за у ист кош, би била поентата на Фергусон. и јас тврдам дека Венгер е интелегентна особа ама зборувањето 5 јазика не е мерило за интелегенција.
Капело е тренер на Англија а е скаран со Англискиот имаше изјави дека може да објасни многу работи на фудбалерите со 100 збора, му се смееа па пред некој ден излезе некаде по нет дека 100 збора се сосем доволно да им објасниш на играчите..
и Гвардиола збори не знам колку јазици:

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.242
Поени од реакции
46.590
интелегенцијата и зборувањето на 5 јазика не се за у ист кош, би била поентата на Фергусон. и јас тврдам дека Венгер е интелегентна особа ама зборувањето 5 јазика не е мерило за интелегенција.
Не е мерило, едно од мерилата е, а ако човек течно и перфектно говори 5 различни европски јазици за него нелогично е да се каже дека има ниска интелигенција само зашто давал изјави по медиуми за кои многумина сметаат дека се арогантни, нелогични, глупи и тн и тн, е тоа дефакто не е мерило за нечија интелигенција ...
Ако одиме по таа логика, и онаа изјава ти што ја даде од Ферги е арогантна, глупа и тотално непотребна, дали и Фергунсон под дифолт сега е глупав човек ? Не.
Затоа и пишав на мојот прв пост на оваа тематика, по ПП му објаснив некои работи на gerard во врска со изјавите кои не се случајно такви какви што се али не сакам да должам многу на таа тема, излагам сеа, ако си За, ќе ти го пастирам истото и тебе по приватна порака зашто не е соодветна темава за оваа дискусија.

И еве, да додадам ко финално од мене на оваа тема, човек со ниска интелигенција не е изводливо од преведувач да дојде до овој статиум од животот, каде заработува 10м евра по сезона, и више, каде е најтрофеен тренер во историјата на 3 различни европски големи клубови, каде се поврзува ко еден од најсериозните кандидати за наследник на Ферги, каде освоил тројна круна и две европски круни по ред со тим ко Порто и тн и тн, да не набројувам низа други достигнувања кои ги има овој човек во животот, и на приватен план такоџе, супер стои.

И едно е тренер, друго е играч, затоа и глупа беше споредбата со, кхм, Пепи Манасков, ретко кој тренер воопшто ( алудирам на оние од големиве тимови кои се успешни ) е нискоинтелигентно створењем, не е можно од една страна да си глуп а од друга успешен ко Фергунсон, Мурињо или Гвардиола, верувам дека ме разбра на што алудирам и целам.

Ekimot

Cule
Член од
4 февруари 2010
Мислења
473
Поени од реакции
502
^ може препрати ми го да не бегаме од темата..

SenoraRamos

Tu voz - nuestro sentimiento!
Член од
20 март 2011
Мислења
191
Поени од реакции
108
Мадриѓани ни сами не знаете што сакате.
Како прво, да ти разјаснам една работа. Терминот „Мадриѓани“ се употребува за жителите на градот Мадрид. Колку што јас знам, овде нема такви, а ни во клубот не се сите фудбалите од Шпанија. Фановите на Реал Мадрид сме „Мадридисти“ (и не Мадристи!).
Второ, објасни те молам како дојде до заклучок дека ни сами незнајме што сакаме. Фала.

овој над мене не` уверува што навивачите на сантијаго навистина сакале? кого лажеш, сам себе?
Фан на Барса е покомпетентен од фан на Мадрид да зборува што навивачите на Бернабеу сакаат? Ти го следиш секој натпревар наш, зачленет си во Ултрас или др. фан група, следиш нон-стоп што се случува во релацијата фан-тренер blanco? Гледам ReleaseYourself веќе ти дал два доказа, јас само да го надополнам:
http://www.facebook.com/Ultras.Burn.For.Mourinho

http://www.xn--elpeista-g3a.com/138-penas-han-refrendado-su-apoyo-al-comunicado-pro-mourinho.html Доволно?

Еве дознавме сега дека на крајот кога излегувале играчите од теренот,значи во тунелот Пепе плукал по играчите на Барса.
Можи да видам извор за информацијата? Ако е Каталонскиот Спорт, ич не се мачи да постираш.

И сте се фатиле сите за тревата. Seriously?! Немој да ми кажете дека и ова е од „Спорт“. Као демек Барса играше на порасната трева, а нашиве ко трчаа пред нив се отвораа нови алеи!? На истата трева играа, for Christ's sake! :tapp:

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
Можи да видам извор за информацијата? Ако е Каталонскиот Спорт, ич не се мачи да постираш.

И сте се фатиле сите за тревата. Seriously?! Немој да ми кажете дека и ова е од „Спорт“. Као демек Барса играше на порасната трева, а нашиве ко трчаа пред нив се отвораа нови алеи!? На истата трева играа, for Christ's sake! :tapp:
Незнам од кој весник е, ама ако каталонски Спорт прави глупости шо да речеме за Ас и нивните фотошоп техники????

И ајде стварно веќе доста пимплате, веќе сите го научивме Мурињо каков е и како игра. Лани со Интер имам пишано дека сфаќам зошто се бранеше ама он си изигра таму на првбата утакмица, а сега шо не му требаше, не му требаше ова, ама на крај краева овака повеќе ни одговара нас, ако нападнеше шо го знам можда и ќе не тепаа, можда некој црвен ќе добиеше никој незнае.
Ама добро разгоревте малку страсти редно беше, за минатото Ел Класико 100 страни се напишаа :)

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.730
Поени од реакции
22.881
Како прво, да ти разјаснам една работа. Терминот „Мадриѓани“ се употребува за жителите на градот Мадрид. Колку што јас знам, овде нема такви, а ни во клубот не се сите фудбалите од Шпанија. Фановите на Реал Мадрид сме „Мадридисти“ (и не Мадристи!).

1. Тоа треба на некои од вашите да им го објасниш. Од цел свет само на Кајгана-форумот, навивачите(дел од нив) на Реал се нарекуваа Мадристи. :uvo: Дали лошо од некаде разбрале, или можеби тие(пак ќе повторам, не сите, дел од нив) самите си го воведоа тој термин, не ми е јасно.
2. Почнувам и јас да ја применувам одлуката на клубот(Барселона) да не коментирам судиски одлуки и слични работи кои се повеќе вон-фудбалски. Се надевам дека ова ќе биде мој последен или еден од последните вакви коментари. Прскалките лани на Камп Ноу се уште ги спомнувате. Верувајте дека тревата на Бернабеу:)pos:) за 2-3 месеца ретко кој ќе ја спомнува. Исто како што многу ретко се спомнува поплавата на Стемфорд Бриџ:)pos:) која Мурињо ја направи.

Дискусијата која цело време се врти во круг, ме потсеќа на еден пост на весникот The Sun. Вака беа опишани фудбалските интернет форуми: 'Мојот тим е подобар од твојот. Не, мојот е подобар. Псс, мојот е најдобар. Не треси, мојот е подобар.'

Член од
9 март 2011
Мислења
1.944
Поени од реакции
905
Сенора рамос,никој со тебе не правеше муабет,а ако го доведе зборот до овде тогаш ок ајде најди цитат од мене каде што имам пишано нешто за тревата,ако некој нешто пиши тогаш сите така пишеле.
А за случката со Пепе ако најдам каде прочитав ќе ти постирам ок....
Јас не можам да разберам зошто никој мене до сега не ми има одговорено за едно нешто,пишав и овде и во фан-клубот на реал:тоа е дека 5-6 страници исполнивте за тоа дека Меси ја шутнал топката намерно на трибините а јас ви пишав за однесувањето на роналдо,како на пример туркањето на пујол заради загубена топка...
Да,фудбалери се и има моменти на нервоза ( ако е овде некој фудбалер ќе ме разбере),и не го оправдувам потегот на Меси или на роналдо,ама кога пишите за некој,пишејте и за другиот....(или на пример многуте пати намерно удирање на Педро од страна на Марсело со лакт и тоа без топка)

И доста правите муабет за Мурињо,можеби е интелигентен,ама дека е број 1 провокатор,плачко или не знам што тоа да.ги спремал фудбалерите да играле со 10 души,па како да не ги спрема кога игра дефанзивно,тоа носи правење на прекршоци и картони....ајт поздрав

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.620
Поени од реакции
14.497
А оноа дека Пепе плукал по играчите на Барса, е врвот на патетичноста на каталонските медиуми, а најбедното е што некои од фановите на Барселона го сватија како да самиот Пепе го изјавил дека тоа го правел. Ко прво, невозможно ми изгледа тоа да го прави, по што околу него има триста луѓе, обезбедувања, делегати, курци-палци, пред толку луѓе да направиш такво нешто незамисливо ми е, ко второ има посебни тунели во Бернабе за двата тима. Ко трето, стварно мислите дека ако Пепе го направил тоа играчите на Барселона туку-така ќе прогледале на тоа, или ќе превземеле нешто, еј да те плука некој, па тоа за мене е полошо од некој бокс да ти мавне.

Кога сум веќе кај овие работи, и Мурињо после натпреварот изјави дека сите асистенти на Барселона излегувале од местото кое е предвидено за нив, вршеле притисок кон четвртиот судија и слично, а кога некој од Реал тоа ќе го направел веднаш биле праќани назад на клупа и биле замолчувани.

A

apidrone

Гостин
Мурињо бил ваков онаков.. А Пеп поарен да не е? Се сеќавате на претходното Ел класико, кога Реал требаше аут да изведе, Пеп прво не му ја даде топката на Роналдо, овој малку го подбутна и се предизвика инцидент, жути картони добија Роналдо, Валдес (и мислам Чави, ама не сум сигурен). Пепчо уопште не беше казнет, а тој го испровоцира инцидентот.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom