Ке бидам реален и ке гледам добро да ме сватите.
За утакмицава у никој случај неможам да кажам дека има фаворит. Заеби кладилница и коефициенти, фаворит нема. Кога ке помислам на тимот и на сезонава, гледајки ја од почеток до крај се си мислам дека ке ги тепаме со 2 разлика. Ама коа ке се сетам како немаме среќа во последниве утакмици, како играат подобро Барса и си ги искористуваат укажаните шанси, како важен фактор се судиите, како Реал знае да прими безвезни голови... се ми иде на тоа дека е можно и да изгубиме.
До нашиве фанови, викам да не летаат, да не се уверени у толку лесна победа, нијанси можат да одлучат. Последните две утакмици мислам дека реално е сите да признаат дека Реал беше подобар, но Барса се немаше доволно спремено за утакмицата. Не беа во ритам, а победија како што доликува на голем тим. Со малку шанси, но искористени максимално. За разлика од Реал кој напаѓаше двете утакмици, играше храбро и без многу тактизирање, но ете немаше доволно среќа. Се надевам дека ке победиме и дека конечно ке се вратиме таму каде што припаѓаме.
Почна еуфорија да ме фаќа уште одамна, нешто у стомак се ми се превртува. Дефинитивно не е лесно да си фан на еден од овие два клуба, посебно пред нивна меѓусебна средба. Нека победи подобриот, нека нема судиски грешки, нека нема инциденти(иако тоа не е можно), нека нема Холивуд(иако и тоа не е можно), туку нека има фудбал за око.
Типувам на 2:2 / 2:1.