Елвис Бајрам си ја ставил оградата од главната улица, во дворот

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Предизборни обвинувања во Шуто Оризари
Коментари (0)

12.03.2009 17:34

Жителите на Шуто Оризари го обвинуваат кандидатот за градоначалник Елвис Бајрам за насилство и самоволие.

Велат своите билборди ги заварувал на јавни огради, сечел канделабри, ја извадил оградата од главната улица во Шуто Оризари и ја ставил во дворот на својата семејна куќа.

„На Амди бајрам синот што се кандидира за градоначалник, оградата си ја поставил кај себе лично дома во дворот.

Каде што треба да додава он зема. Мислам дека не требало вака“, вели граѓани на Шуто Оризари.

На снимките кои ги добивме од жителите се гледаат извадени канделабри зад штабот на Елвис Бајрам. Проверивме во неговата куќа таму навистина има ограда со исти шари како онаа на улицата. Таткото на Елвис и негов шеф на изборниот штаб Амди Бајрам вели тоа не е истата ограда. Тврди оградата кај неговиот син е извадена од негов објект срушен во 2003. година, а заеднички им се само истите шари.

„Може да одите кај Елвис, можда обликот е исти, но дебелината на оваа ограда не е иста. Таа е потенка, помал облик и не е ваква. И други стубови и друго се е. Значи јас ова го демантирам. Ова се глупости. Ова се монтирани работи“, рече Амди Бајрам.

Елвис Бајрам е кандидат на партијата Сојуз на Ромите, чиј претседател е Амди Бајрам.

Извор А1

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Абе бог да чува...ама на каков начин дале изјава, литературно, убаво срочено:tv:

H

HITCH

Гостин
Еј мора да има виедо за ова ајде барај те молам ова мора да се види :pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Еј мора да има виедо за ова ајде барај те молам ова мора да се види :pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:
Јас гледав на А1...
Имаше многу повеќе од што пише овде...
Амбди Бајрам беше закон кога објаснуваше дека оградата не е иста...
Па после и жителите на Шутка ги прашуваа...
Како и да е ако не најдеме нешто гледај Вести на А1...

ZULU

ПЛЕМЕНСКИ ВОДАЧ
Член од
17 февруари 2009
Мислења
19
Поени од реакции
1
Немојте така за АМДИ БАЈРАМ и за син му па ако не се нафатеше Иванов за претседател ќе мораше АМДИ да го кандитираме ние од ВМРО.

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
аууууууууу... :pos::pos::pos::pos:
Давајте видео :vozbud:

Сепак, повеќе украдоа ВМРО и СДС отколку син му на Амди... за една ограда и вие какви сте... :pos:

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
аууууууууу... :pos::pos::pos::pos:
Давајте видео :vozbud:

Сепак, повеќе украдоа ВМРО и СДС отколку син му на Амди... за една ограда и вие какви сте... :pos:

Од улицата , незнам што им е таму тоа, директно во ДВОРОТ...

Мене само не ми е јасно постои ли полиција во Шутка или е систем на самоуправување и самоконтрола...

Член од
10 март 2009
Мислења
1.300
Поени од реакции
1.161
Обликот е ист ама не е таа ограда. ццццццц :pos2::pos2::pos2:

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Амбди Бајрам е вистинско „ОСВЕЖУВАЊЕ„ на Македонската политичка сцена...

Вели цела ситуација е МОНТИРАНА...

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Цефчињата се потесни,не биле исти бе.:pos2:

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Цефчињата се потесни,не биле исти бе.:pos2:

Исто и тие држачите од страна...
Абе монтиран е процесот...Јас на Амбди се му верувам...

Член од
28 јануари 2005
Мислења
2.163
Поени од реакции
18
E jadna moja Makedonijo sto dozivea. Lokalni apasi so osmo oddelenie da si gi mestat decata za gradonacalnici so amin od vlasta.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Temava bas i ne e za politika.

Kajgana Shop

На врв Bottom