Цела глава е предадена?Луџе, банкарство од презентации учите? Многу некако има скратено..
За основи на сметководство можам да ти кажам дека вториот колоквиум мене лани ми беше мнооооооооогу тешко а и не само на мене и затоа и многу испопаѓавме,Ќе имате прилика да ги запознатет тестовите на Мариназа теорија не се сеќавам баш само знам дека имаше 3 или 4 поврзани задачи за амортизација,тие таблиците ги имаше и никако не искачаа и најјакото нешто беа прашалниците во табелата кај ФИФО и ЛИФО со кој требаше да се пресметаверуј вториот колоквиум бара многу ученје за да се задоволат критериумите на гореспоменатата асистентка што више несакам да ја спомнувам. а за ЕКОНОМИЈА јас стручниот труд го однесов кај предраг,само пролиста провери дали има фусноти и си пиша нешто таму и ја остави кај другите што му беа.али за секој случај мислам дека колку покасно му го предадеш толку подобро.За колоквиум даваа по 10 бода за стручниот труд а за на испит по 8 али како и да е излегуваше по една оцена плус.ако те интересира уште нешто прашајКолеги и колешки да ве прашам основи на сметководство вториот колоквиум дали е ист како првиот - со повеќе теорија, а помалку книжење или друкше ќе биде? И уште нешто ако има некој да сподели искуство за стручен труд по основи на економија. Се носат ли на преглед или само се предаваат, на што треба да се обрне внимание .. ? Фала однапред.
Фала колега! А да те прашам сигурно ги има во фотокопирница новите домашни? И има ли одговори во нив? ПоздравНе, требаат од 8 до 16та, ама незз дали сосе 16та или без... И домашните немам како да ти ги пратам бидејќи немам скенер а од книжарата кај факултетот ги има сите само кажи им одма ќе ти ископираат. Ваљда не ти е тешко да тркнеш до факултет... А имаше домашно до сега за 8ма, 9та и 10та тема.. 12 ја предал ама немаше домашно за неа
Најсигурно, бидејќи и јас пропуштив доста и ги земав од таму ги има новите, а одговори нема, кога ќе ги земеш пиши ми ЛП, ќе ти ги пишам одговоритеФала колега! А да те прашам сигурно ги има во фотокопирница новите домашни? И има ли одговори во нив? Поздрав
Зашто мислам дека Љубиша е тој што ги греши одговорите..За основи на сметководство можам да ти кажам дека вториот колоквиум мене лани ми беше мнооооооооогу тешко а и не само на мене и затоа и многу испопаѓавме,Ќе имате прилика да ги запознатет тестовите на Мариназа теорија не се сеќавам баш само знам дека имаше 3 или 4 поврзани задачи за амортизација,тие таблиците ги имаше и никако не искачаа и најјакото нешто беа прашалниците во табелата кај ФИФО и ЛИФО со кој требаше да се пресметаверуј вториот колоквиум бара многу ученје за да се задоволат критериумите на гореспоменатата асистентка што више несакам да ја спомнувам. а за ЕКОНОМИЈА јас стручниот труд го однесов кај предраг,само пролиста провери дали има фусноти и си пиша нешто таму и ја остави кај другите што му беа.али за секој случај мислам дека колку покасно му го предадеш толку подобро.За колоквиум даваа по 10 бода за стручниот труд а за на испит по 8 али како и да е излегуваше по една оцена плус.ако те интересира уште нешто прашај