Економски факултет (reloaded)

Член од
25 ноември 2009
Мислења
692
Поени од реакции
191
дали некој од колегите кои имаат за задача по финансиски менаџмент ќе бидат љубезни да кажат дали задачата за медот се однесува за преработка или за производство?фала однапред

Sawyer

Only God can judge me!!!
Член од
26 август 2009
Мислења
723
Поени од реакции
154
Kolegi,dali imate prasanja za vtor kolokvium po AGRARNA POLITIKA??? :D

Член од
4 август 2010
Мислења
11
Поени од реакции
0
Колеги и колешки да ве прашам основи на сметководство вториот колоквиум дали е ист како првиот - со повеќе теорија, а помалку книжење или друкше ќе биде? И уште нешто ако има некој да сподели искуство за стручен труд по основи на економија. Се носат ли на преглед или само се предаваат, на што треба да се обрне внимание .. ? Фала однапред.

Very Nice Girl

Нојс
Член од
25 август 2009
Мислења
1.231
Поени од реакции
160
Не знам, немам идено на предавања, ама кога е веќе ставена на зефир, веројатно е предадена.

Член од
20 септември 2011
Мислења
32
Поени од реакции
31
Колеги и колешки да ве прашам основи на сметководство вториот колоквиум дали е ист како првиот - со повеќе теорија, а помалку книжење или друкше ќе биде? И уште нешто ако има некој да сподели искуство за стручен труд по основи на економија. Се носат ли на преглед или само се предаваат, на што треба да се обрне внимание .. ? Фала однапред.
За основи на сметководство можам да ти кажам дека вториот колоквиум мене лани ми беше мнооооооооогу тешко а и не само на мене и затоа и многу испопаѓавме,Ќе имате прилика да ги запознатет тестовите на Марина:mad:за теорија не се сеќавам баш само знам дека имаше 3 или 4 поврзани задачи за амортизација,тие таблиците ги имаше и никако не искачаа и најјакото нешто беа прашалниците во табелата кај ФИФО и ЛИФО со кој требаше да се пресмета:sick:веруј вториот колоквиум бара многу ученје за да се задоволат критериумите на гореспоменатата асистентка што више несакам да ја спомнувам.:cenzura: а за ЕКОНОМИЈА јас стручниот труд го однесов кај предраг,само пролиста провери дали има фусноти и си пиша нешто таму и ја остави кај другите што му беа.али за секој случај мислам дека колку покасно му го предадеш толку подобро.За колоквиум даваа по 10 бода за стручниот труд а за на испит по 8 али како и да е излегуваше по една оцена плус.ако те интересира уште нешто прашај :)

Член од
18 мај 2011
Мислења
73
Поени од реакции
6
Не, требаат од 8 до 16та, ама незз дали сосе 16та или без... И домашните немам како да ти ги пратам бидејќи немам скенер а од книжарата кај факултетот ги има сите само кажи им одма ќе ти ископираат. Ваљда не ти е тешко да тркнеш до факултет... А имаше домашно до сега за 8ма, 9та и 10та тема.. 12 ја предал ама немаше домашно за неа
Фала колега! А да те прашам сигурно ги има во фотокопирница новите домашни? И има ли одговори во нив? Поздрав

vlatko_95

Чоек
Член од
26 септември 2008
Мислења
260
Поени од реакции
66
Фала колега! А да те прашам сигурно ги има во фотокопирница новите домашни? И има ли одговори во нив? Поздрав
Најсигурно, бидејќи и јас пропуштив доста и ги земав од таму ги има новите, а одговори нема, кога ќе ги земеш пиши ми ЛП, ќе ти ги пишам одговорите ;)

Член од
19 септември 2011
Мислења
14
Поени од реакции
2
Pomladi kolegi i koleski :)
Bidejki sum od postarite studenti t.e. od Proekt 45, utre imam prv kolokvium kaj Drage matematika (kogo na forumite tuka preku komentarite od site vas mozev podobro da go zapoznaam :))
Molbata do site vas mi e da mi posocite na sto da obrnam vnimanie nokeska (posto sega ke ucam :)))) t.e. koi se najlesno sovladlivi temi za da ne predadam prazen list :)
I uste nesto..kako e mozno matematika da se pregleduvaat testovite so citac?
Thanks in advance :)

M

Mario Gómez

Гостин
Маркетинг втор колоквиум? Финти, глупости, на шо да се задржам??

Член од
18 март 2011
Мислења
172
Поени од реакции
30
Дали има некој од постарите колеги што може да ни каже како изгледаат отворените прашања по Финансиски пазари , ако се сеќава на некое прашање ???

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.271
Поени од реакции
8.407
Да не го преместија случајно трговско терминот пошто во исти ден им беше со уште еден предемет?

Член од
28 октомври 2011
Мислења
23
Поени од реакции
10
За основи на сметководство можам да ти кажам дека вториот колоквиум мене лани ми беше мнооооооооогу тешко а и не само на мене и затоа и многу испопаѓавме,Ќе имате прилика да ги запознатет тестовите на Марина:mad:за теорија не се сеќавам баш само знам дека имаше 3 или 4 поврзани задачи за амортизација,тие таблиците ги имаше и никако не искачаа и најјакото нешто беа прашалниците во табелата кај ФИФО и ЛИФО со кој требаше да се пресмета:sick:веруј вториот колоквиум бара многу ученје за да се задоволат критериумите на гореспоменатата асистентка што више несакам да ја спомнувам.:cenzura: а за ЕКОНОМИЈА јас стручниот труд го однесов кај предраг,само пролиста провери дали има фусноти и си пиша нешто таму и ја остави кај другите што му беа.али за секој случај мислам дека колку покасно му го предадеш толку подобро.За колоквиум даваа по 10 бода за стручниот труд а за на испит по 8 али како и да е излегуваше по една оцена плус.ако те интересира уште нешто прашај :)
Зашто мислам дека Љубиша е тој што ги греши одговорите..

Член од
1 ноември 2011
Мислења
23
Поени од реакции
1
Колеги сменет е распоредот за втори колоквиуми. Ја знае ли некој причината? и постои ли веројатност за повторна промена бидејќи сега постојниот содржи низа нелогичности?

Kajgana Shop

На врв Bottom