Економски факултет (reloaded)

Член од
2 септември 2014
Мислења
7
Поени од реакции
1
Да го
Не е тежок, 60% од оценката е од колоквиум/испит, другите 40% од вежби на кои мораш да идеш.
Книгата и полагањето се на англиски, језда отворените прашања можеш да ги одговориш и на македонски ако сакаш. За колоквиумите баш и не се сеќавам, а на испитот имаше 15 прашања на заокружување со многукратен одговор (беше дадено и кое прашање колку точни одговори има) и 4 или 6 отворени прашања ама поопшти прашања се, мислам дека може и од презентациите да се научи. Во јуни и август мислам дека прилично попуштија при оценување. Мене интересен ми беше, ако ги имаш тие демографија полесните досега земено, земи го е-биз :)
Да го имам земено демографија. Фала многу :)

Член од
26 март 2014
Мислења
29
Поени од реакции
1
Договорите за склучување пракса може некој да ми каже кај треба да се однесат и дали одма ги враќаат или треба да се чека?

Член од
17 јануари 2012
Мислења
534
Поени од реакции
1.359
Ако се наоѓа некој што продава менаџмент 8мо издание, неподвлекуван, нека ми пише.

Член од
2 август 2013
Мислења
8
Поени од реакции
2
Да замолам ако некој ги знае одговорите на кејсовите менаџмент 8мо издание, да биде љубезен да ги напише.:( или да ми ги прати во порака. Фала

Последно уредено:
Член од
27 април 2011
Мислења
2.308
Поени од реакции
3.064
Колеги да ве прашам што ми фали за упис на семестар правев поголема пауза па сум заборавил...сега за сега имам:

1. Образец за запишување семестар
2. Уплатница за партиципација
3. Уплатница за книжевен фонд
4. Уплатница за Икса

Е сега бев денес за некои други работи на факултет и гледам некои ги враќаа пошто немале некојси лист за упис или така нешто...треба тоа и од кај да го зеам ако треба ?

Фала однапред

Член од
26 мај 2014
Мислења
29
Поени од реакции
18
Колеги да ве прашам што ми фали за упис на семестар правев поголема пауза па сум заборавил...сега за сега имам:

1. Образец за запишување семестар
2. Уплатница за партиципација
3. Уплатница за книжевен фонд
4. Уплатница за Икса

Е сега бев денес за некои други работи на факултет и гледам некои ги враќаа пошто немале некојси лист за упис или така нешто...треба тоа и од кај да го зеам ако треба ?

Фала однапред
5.Уплатница за административна такса
6.Потврда за пракса
Јас ова го имам :)

Член од
27 април 2011
Мислења
2.308
Поени од реакции
3.064
Да не знае некој каде можам да го најдам Љубиша Јаневски по сметководство или па Зорица Божиновска ? :)

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.713
Поени од реакции
43.734
Дај кажете како поминавте на Основи на Менаџмент, Финансиски пазари и институции и Финанскиско сметководство бре.. :P Каков е материјалот, какви се колквиумите/испитите, кратат ли професорите нешто, пуштаат ли за 2 поени или на условно..ово оно.. :D Знам едно време се жалевте од Шуклев, демек сите смерови ги ставал во ист термин или така нешто и немало место... Сеа сме на 2 групи по 2 смера поделени, или нема веза пак ќе си намести други термини и ќе не опне сите 4 смера заедно? :D

Член од
21 септември 2013
Мислења
12
Поени од реакции
0
kolegi da spoedelite nekoj iskustva vo vrska so finansiski pazari i institucii ? sto se pagja,kakvi se kolokviumite sto da ocekuvame, kako e na ispit ... i da postavete nekoj matrijali ako imate ne bi bilo loso :) fala vi

Член од
10 јуни 2013
Мислења
176
Поени од реакции
232
Продавам книги за прва година
  • Збирка и таблица математика 2012 година
  • Економија учебник и испитни прашања
  • Сметководство учебник, збирка и испитни прашања
  • Економика на претпријатие учебник
  • Статистика учебник, збирка и формули
  • Организациско однесување учебник
  • Деловна етика учебник
За книгите контактирајте ја мојата колешка Марија, еве го нејзиниот фејсбук:
https://www.facebook.com/www.rebelde.rbd[DOUBLEPOST=1410518508][/DOUBLEPOST]
Основи на е-бизнис искуства? :)
Предметот е прелесен се учи за најмногу 2 дена , првиот колоквиум имаше помалку материјал за учење,вториот малце повеќе, доколку знаеш англиски предметот ќе ти биде мн лесен, немора да се иде на предаванја, но на вежби мора,за жал :(

Последно уредено:
Член од
13 јули 2010
Мислења
1.373
Поени од реакции
1.596
Дај кажете како поминавте на Основи на Менаџмент, Финансиски пазари и институции и Финанскиско сметководство бре.. :P Каков е материјалот, какви се колквиумите/испитите, кратат ли професорите нешто, пуштаат ли за 2 поени или на условно..ово оно.. :D Знам едно време се жалевте од Шуклев, демек сите смерови ги ставал во ист термин или така нешто и немало место... Сеа сме на 2 групи по 2 смера поделени, или нема веза пак ќе си намести други термини и ќе не опне сите 4 смера заедно? :D
Шта да ти причам :D
Шуки, стара песма, треба сите цртички на памет да ги знаеш, и уште од почеток да седнеш да ги учиш, зашто ако пред полагање недела дена учиш све има да си се измеша. За предавање, последниве години пушта одреден број списоци, на кои ако те има добиваш потпис, ако не те има си плаќаш 500че. Накратко, седни учи :D

ФПИ е супер предмет, интересен, Михаил е топ професор, предавањата исто , само доколку му се ставени многу рано, знае и да ти се приспие. Не бара редовност, пушта со условно неколку поени кои би требал да ги надоместиш на 2 колоквиум. Лесен материјал, со логика се учи, не треба на памет, и задачи што би требало да ви се паднат на колоквиум ги решавате на последниот час пред полагање.Исто така кај него е специфично што секогаш на 2 колоквиум имаш две-три отворени прашања, на кои треба свое мислење да дадеш.

Финансиско сметководство, господин Љубиша, не ти треба одење на предавања, пошто сигурно ама сигурно ништо нема да научиш. На вежби би требало да одиш, ма да и тоа зависи кој ги држи вежбите. Претежно книжења има , ма да мислам дека и овој предмет не е тежок.

Според тежина:
1.Менаџмент
2.Ф.С
3.ФПИ
4.Изборен

Поздрав:)

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.713
Поени од реакции
43.734
Шта да ти причам :D
Шуки, стара песма, треба сите цртички на памет да ги знаеш, и уште од почеток да седнеш да ги учиш, зашто ако пред полагање недела дена учиш све има да си се измеша. За предавање, последниве години пушта одреден број списоци, на кои ако те има добиваш потпис, ако не те има си плаќаш 500че. Накратко, седни учи :D

ФПИ е супер предмет, интересен, Михаил е топ професор, предавањата исто , само доколку му се ставени многу рано, знае и да ти се приспие. Не бара редовност, пушта со условно неколку поени кои би требал да ги надоместиш на 2 колоквиум. Лесен материјал, со логика се учи, не треба на памет, и задачи што би требало да ви се паднат на колоквиум ги решавате на последниот час пред полагање.Исто така кај него е специфично што секогаш на 2 колоквиум имаш две-три отворени прашања, на кои треба свое мислење да дадеш.

Финансиско сметководство, господин Љубиша, не ти треба одење на предавања, пошто сигурно ама сигурно ништо нема да научиш. На вежби би требало да одиш, ма да и тоа зависи кој ги држи вежбите. Претежно книжења има , ма да мислам дека и овој предмет не е тежок.

Според тежина:
1.Менаџмент
2.Ф.С
3.ФПИ
4.Изборен

Поздрав:)
Фала другар. :P

Значи само Шуклев бара редовност, ќе видам како е на почеток, ако ми се спие многу од сабајле ќе си платам 500че.. :D За Љубиша јасно ми е од лани. :D

Член од
27 април 2011
Мислења
2.308
Поени од реакции
3.064
Луѓе дај кажете нешто за Меѓународен Маркетинг како дали е тежок и дали згрешив што го избрав за изборен овој семестар :)?

Член од
15 септември 2014
Мислења
25
Поени од реакции
3
Ќе може ли некој да ми каже нешто околу следните предмети:
-Основи на менаџмент
-Финансиско сметководство
-Финансиски институции и пазари
-Демографија

Дали е лесно, голем ли материјалот, дали лесно се поминува, што бараат професорите на полагање...било што знаете. Фала.

Near

Рандом лик од соседството
Член од
26 март 2009
Мислења
4.288
Поени од реакции
6.998
2 пати прашав,никој не ми одговори,сеа со фонт 50-ка ќе ви пишам :D :D

ДАЈТЕ МИ СОВЕТ ЗА СЛЕДНИВЕ ПРЕДМЕТИ..

-ОСНОВИ НА МЕНАЏМЕНТ(ДОБРО ТОА ВИДОВ НАД МЕНЕ НЕКОЈ ПОСТ)

-ФИНАНСИСКИ МЕНАЏМЕНТ

-ОСНОВИ НА МАРКЕТИНГ

цели книги треба да се учат,како на испит/колоквиум...и математика иам годинава,па секако нешто за јануар ќе оставам за испит...ваш совет?? :D (знам дека сум досаден,јбг...)

Kajgana Shop

На врв Bottom