Економски факултет (reloaded)

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
Колеги ве молам итно некој ако може да ме посоветува...

Имам уште неколку дена за упис и ги доставив сите документи али ги прекинав студиите во 2012 и сега ги продолжувам и немам пракса...како можам да се снајдам нешто да направам за да земам потврда за пракса.

Имам врски во неколку од овие фирмиве дали можам нешто да направам со тоа.

А исто на крај краева дали може да се плати некој вид на казна ако немаш пракса реализирано.

Ве молам за одговор
Ако имаш врски по фирми шо има факултетот склучено договор нека ти напишат дека си бил на пракса, печат и потпис од одговорно лице и толку.
Во меѓувреме на студентски можеш да им речиш дека праксата ти е во тек и дека покасно ќе им ја однесиш.

Член од
27 април 2011
Мислења
2.308
Поени од реакции
3.064
Ако имаш врски по фирми шо има факултетот склучено договор нека ти напишат дека си бил на пракса, печат и потпис од одговорно лице и толку.
Во меѓувреме на студентски можеш да им речиш дека праксата ти е во тек и дека покасно ќе им ја однесиш.
A тоа ментори упатници итн немора ?

Дали може вака да биде на меморандум на една од тие фирми секако со печат и потпис од одговорно лице

Јас, дулупотпишаниот управител на фирмата ______, изјавувам под целосна морална одговорност, дека лицето ______________,со ЕМБГ._________, посетуваше пракса во нашето претпријатие во период од _ до__....

итн.

Или па мора листот да се земе од факс али како што ми кажаа упатницата и потврдата биле на еден лист така да тоа ќе биде заебанција за мене.

Фала на одговорот
позз

Член од
2 јануари 2014
Мислења
5
Поени од реакции
0
Дали некој знае нешто за општествено богатство и национални сметки?
Како се полага, колкав материјал и сл?
Благодарам однапред. :)

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
A тоа ментори упатници итн немора ?

Дали може вака да биде на меморандум на една од тие фирми секако со печат и потпис од одговорно лице

Јас, дулупотпишаниот управител на фирмата ______, изјавувам под целосна морална одговорност, дека лицето ______________,со ЕМБГ._________, посетуваше пракса во нашето претпријатие во период од _ до__....

итн.

Или па мора листот да се земе од факс али како што ми кажаа упатницата и потврдата биле на еден лист така да тоа ќе биде заебанција за мене.

Фала на одговорот
позз
Упатницата е за во фирмата ако ти ја побараат таму, не ти треба упатницата да ја носиш на факултет.
Јас однесов само потврдата од таму каде шо бев на пракса, таму тие на посебен лист ми испечатија, немаше врска со упатницата,а упатницата им ја оставив таму кај шо бев на пракса :)

Член од
27 април 2011
Мислења
2.308
Поени од реакции
3.064
Упатницата е за во фирмата ако ти ја побараат таму, не ти треба упатницата да ја носиш на факултет.
Јас однесов само потврдата од таму каде шо бев на пракса, таму тие на посебен лист ми испечатија, немаше врска со упатницата,а упатницата им ја оставив таму кај шо бев на пракса :)
Ок фала...значи упатница нема везе што немам само потврда да однесам на факс или па ако неможам сега потврда да однесам да им кажам дека праксата ми е во тек така :) ?

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
Да, ама нишо чудно и за тоа да ти побараат потврда дека праксата ти е во тек,ама не верувам :)

Член од
26 март 2014
Мислења
29
Поени од реакции
1
Кажете нешто за:
Деловна етика-Митре Стојанов (во пензија е, кој сега е на овој предмет?)
Аграрна политика - Сашо Ќосев

Аграрна политика ја го имав некаде е книгата мислам 300страни на заокружување беше колоквиумот а мислам дека имаше и некое прашање на пишување за кои даваше поени ако пишуваш нешто поврзано со тоа што бара немора да е како во книга.јас продавам и книга копија со обележани прашања што се паѓале.А Деловна етика одамна го имав сега незнам како е[DOUBLEPOST=1410805348][/DOUBLEPOST]
Ок фала...значи упатница нема везе што немам само потврда да однесам на факс или па ако неможам сега потврда да однесам да им кажам дека праксата ми е во тек така :) ?
Кој што нема пракса ке му дадат изјава да пополни дека праксата му е во тек :)

Последно уредено:

Красулка

Replay & Undo
Член од
3 јануари 2009
Мислења
1.508
Поени од реакции
1.157
Некој случајно да не е запишан на смерот Стратегиски менаџмент на човечки ресурси, втор циклус на студии? Секое инфо е добредојдено:giggle:

Член од
16 септември 2014
Мислења
3
Поени од реакции
0
Дали Основи на економија- Таки Фити бара оригинал книга на колоквиум?

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Dali nekoj prodava zbirka I tablica matematika izdanie 2012 ili 2013 I koja e cenata?
Имаш на групава на ФБ нон стоп некој објавува дека продава https://www.facebook.com/groups/126908590813357/

Него, може некој да ми каже стратегиски менаџмент лани на колоквиум дали имаше отворени прашања, денеска Дракул кажа дека ќе биде пола оптички пола отворени, па да не е само лага да даде целосно отворени прашања? Оти испитите во јуни и август се есејки, ама за ова некако не ми се верува..

Morkov

MorkovMan
Член од
17 септември 2014
Мислења
101
Поени од реакции
17
Као се мења изборен предмет? Шо све ми треба, шо да се напраи и колку се плаќа?

Kajgana Shop

На врв Bottom