Економски факултет (reloaded)

Член од
12 декември 2011
Мислења
175
Поени од реакции
25
статистика до која глава е прв колоквиум?

Чекич

Мајкл Оливер судиски боготац
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.998
Поени од реакции
6.305
колеги претприемништво да не знае некој до која глава/страна е ?

Член од
26 септември 2010
Мислења
29
Поени од реакции
10
колеги претприемништво да не знае некој до која глава/страна е ?
Претприемништво до 135 страна за прв колоквиум, заклучно со бизнис ангелите наспроти формалниот ризичен капитал.

Член од
16 февруари 2011
Мислења
50
Поени од реакции
6
Aко е од нула до 500, тогаш средината е 250, ако е од 500 до 1000, тогаш средната е 750, ако е од нула до 1000, тогаш е 500.
Да ускратам...разликата меѓу двата интервали (пример: 1000-500 = 500), се дели со 2 (500/2=250), и овој број се додава на почетниот интервал (во овој пример: 500 + 250 = 750). Се надевам дека ме сфати :).
Ne e bash taka ! Ako imas na primer od 500 do 1000 gi sobiras , pa gi delis ustvari nesto mu doaga kako prosta aritmeticka sredina : 500+1000 = 1500 : 2 = 750 i posle ako imas od 1000 do 1500 pak isto presmetuvas i cifrata sto ke ja dobies ja dodavas na predhodnata i se taka natamu do kade sto imas intervali , za naredniot koga ke presmetas ke gi dodades drugite dve cifri od predhodnite itn. :D

Член од
18 октомври 2011
Мислења
166
Поени од реакции
78
Колеги, што треба од првата тема од менаџмент на мал бизнис? Многу ми изгледа како непотребна...

Член од
26 септември 2010
Мислења
29
Поени од реакции
10
Колеги, што треба од првата тема од менаџмент на мал бизнис? Многу ми изгледа како непотребна...
Претходните пати нема паднато од првата тема ништо, али обично од неа давал за тоа кои се карактеристиките на малиот бизнис според Комитетот за економски развој на САД, трговија на мало и за тоа што се газели (најверојатно тоа за газелите ќе го имате како case study).

Член од
15 јуни 2009
Мислења
86
Поени од реакции
8
Колеги ќе ве замолам ако се сеќава некој што полагал Анализа на финансиски извештаи да пише до каде треба за прв колоквиум и дали е целиот оптички? Прашувам бидејќи предаде и трета тема а книгата е четири теми од кои четвртата е 15 страни, па дали за вториот има дополнителен материјал. Фала многу.
Ne mi jasno nesto so ovoj predmet. Zemav nekoi skripticki od Zoki ali vo nego ima za osnovni sred. i slicni prasanja, a vo knigata gi nema. Od sto da se uci ? Samo analizite od kniga i onie dopolnitelni listovi sto gi dal profesorot ili i tie prasanja plus od Fotokopirnicata? Malku sum izgubena

Член од
11 март 2011
Мислења
33
Поени од реакции
4
А да ми каже некој, каков е организационо однесување на испит??

Член од
25 септември 2010
Мислења
116
Поени од реакции
41
А да ми каже некој, каков е организационо однесување на испит??
Ова ми го одговори Дракулевски : "Во мајската сесија испитот ќе биде на 40 до 50 прашања од отворен и затворен тип."

Член од
3 февруари 2012
Мислења
120
Поени од реакции
20
Колеги, задолжително ли е пријавувањето англиски 2 за на испит?

СтрумичанецО

infinite harmonies...
Член од
21 март 2006
Мислења
506
Поени од реакции
46
Ne mi jasno nesto so ovoj predmet. Zemav nekoi skripticki od Zoki ali vo nego ima za osnovni sred. i slicni prasanja, a vo knigata gi nema. Od sto da se uci ? Samo analizite od kniga i onie dopolnitelni listovi sto gi dal profesorot ili i tie prasanja plus od Fotokopirnicata? Malku sum izgubena
Вака, скриптата која ја имаме, онаа фотокопија на книгата од '90та година, е цела за прв колоквиум. Исфрлен е материјалот од 132 страна ( пасусот што почнува со "Стопанските организации можат, според значењето ....." до 142 страна, продолжува од (2) Видови споредување. Исфрлен е исто така и методот на пресекување на билансот (177 - 189 стр). Во фотокопирницата на факултет има оставено дополнителен материјал, некојси 30тина страни од книгата Теорија на билансот, таму ги имаш тие прашања за основни средства, латентни резерви, сокриени загуби и слично.
Е сега, од досегашно искуство што имам полагано кај овој професор (корпоративно финансиско известување, државно сметководство, јавен сектор) дава доста прашања од оние додатни материјали или од она што диктира на час. Скоро сите учат од оние комбинациите кои ги има во либро плус додатоците, чисто за претстава прочитај и од учебник поважните делови и дефинициите.

Член од
13 јануари 2012
Мислења
29
Поени од реакции
2
Isklucivo uci od prashanjata od Libro!Istite se pagjaat na kolokvium.

Член од
15 јуни 2009
Мислења
86
Поени од реакции
8
Kolegi ovie dijagrami po Smet. kontrolni sistemi gi ucite... malku ne mi jasno site kockicki i krugcinja treba da se naucat ili ...??? :confused:

Kajgana Shop

На врв Bottom