falamoj sovet uci od kniga,iako polozia i so skripta sepak bolje ti e od kniga vodi se spored skripta no citaj i od kniga metodite,nabrojuvanki,definicii mislam ne tolku,nabrojuvanki mislam najcesto i od 4 ponudeni imas 4 mozni da zaokruzis,toa e toa.
ako moze i na meneКолешке ти пратив по ПП се надевам ќе помогне
Статистика за Бизнис и Економија теорија од каде е најлесно да се учи? Пробав од книга ама многу е измешано со сите формули и графици. Се паѓа ли на колоквиум тоа што го пишуваме на предавања во тетратка?
Презентации и монетарна економија или само јавни финансии имате ? ако има и монетарна ако може пратете ми ги ... благодарамЌе може некој да ми прати материјали по Јавни финансии и Монетарна економија.
Прашања ако имате, презентациите веќе ги имам. Фала
Има колега на Зефир зачлени се, Монетарна економија 2011/2012 ќе си ги симнеш А прашања доколку има некој и јас би сакала да ги добијамПрезентации и монетарна економија или само јавни финансии имате ? ако има и монетарна ако може пратете ми ги ... благодарам
Aко е од нула до 500, тогаш средината е 250, ако е од 500 до 1000, тогаш средната е 750, ако е од нула до 1000, тогаш е 500.Дали некој знае како се пресметува средина на групен интервал по предметот статистика кога групниот интервал на пример е до 500 или 1000 и повеќе. До 500 мислам дека најдов дека е 250, а над 1000 не можев да најдам. Дали 250 е точниот одговор за гр. инт. до 500 и кој е податокот кога се пресметува гр. инт. за над 1000? Благодарам.
Фала ти ДА, инаку забуна прави интервал на пример над 1000 или кога ќе напишат > 500 (долниот лимит е даден=1000 или =500, горниот буквално е бесконечен).Aко е од нула до 500, тогаш средината е 250, ако е од 500 до 1000, тогаш средната е 750, ако е од нула до 1000, тогаш е 500.
Да ускратам...разликата меѓу двата интервали (пример: 1000-500 = 500), се дели со 2 (500/2=250), и овој број се додава на почетниот интервал (во овој пример: 500 + 250 = 750). Се надевам дека ме сфати .
Ах да замисли си и никој да не го избере следна година плус англиски и да нефатиш ништо ќе положиш сигурно коа јас имам 8 англиски кај Марија Маџар а незнам ни што пишува во книгата ни на предања одев ништо тестон ќе го решат во 4 оделение... Така што секоја приказна дека ќе бил на пишување е научна фантстикаНешто прочитав и за да не го прекуцувам го ставам без мак подршка... Ве молам одговорете ми дали е вистина бидејќи, јас си планирав да не се замарам на колоквиуми да одам да видам само, ако не сум задоволна на испит, ама ова....
Denes angliski profesorkata rece deka koj nema da bide zadovolen od ocenkata od kolokvium i saka da go prepolaga na ispit za povisoka togas na tie studenti ke im dade drug ispit,mislam deka ke ima i na pisuvanje(mn potezok i nepreporaclivo) a tie sto ke odat direktno na ispit ke bide isto so zaokruzuvanje kako na kolokvium.i ako ima takvi slucai ke treba da se izvesti profesorkata blagovremeno.vaka bilo i minatite godini ili?