Економски факултет (reloaded)

Anne.

~
Член од
4 декември 2009
Мислења
4.629
Поени од реакции
10.284
Клик.
Ај да се кладиме не може уште еднаш да изменат... не дека се бунам ако намалат износ пак. :)

Член од
27 февруари 2011
Мислења
297
Поени од реакции
227
Клик.
Ај да се кладиме не може уште еднаш да изменат... не дека се бунам ако намалат износ пак. :)
И сега што? Мислам и јас не се бунам за намалувањево, ама јас веќе имам уплатено, и тоа многу поголема сума од оваа. Леле, гледам ќе биде забавно денес на пријавувањево.

Член од
21 септември 2008
Мислења
1.082
Поени од реакции
588
Клик.
Mислиш дека износот е намален? Јас како што гледам само сумите се раздвоени од претходно. Порано се беше заедно 2550, сега сумата е поделена на два дела до 1800 прв дел и 750 за икса. 1800+750=2550
Ова сигурно го имаат направено оние од маркетингм визуелно да гледаме помали цирфи, а пак да си плаќаме исто, па дури и повеќе ако земеш предвид дека сега ќе платиш провизија на две, наместо на една уплатица.
Поздрав и нареден пат не очекувај ништо позитивно од факултетот. :)

*Smurfette*

He smurfs me, he smurfs me not
Член од
10 јуни 2006
Мислења
538
Поени од реакции
38

Koja e cenata so koja se mnozat kreditite vo kofinansiranje? znam deka mn se zboruvase za toa ama mi treba tocna i sigurna informacija,negde citam 10 negde 6,7:confused:
Подели вк партиципација со 60. Пр Е-Бизнис 400е на година поделено со 60 потребни кредити за една година, добиваш 6.67 . За др смер од 200е годишно добиваш 3.33 ...

Член од
24 август 2011
Мислења
15
Поени од реакции
0
Koja e cenata so koja se mnozat kreditite vo kofinansiranje? znam deka mn se zboruvase za toa ama mi treba tocna i sigurna informacija,negde citam 10 negde 6,7:confused:
se samocitiram da se nadovrzam...sega edna drugarka se vrati od fakultet i mi kaza deka imalo istaknato neso vo vrska so ova,pisuvalo deka ako nekoj plakja nadomestok od 100 evra gi mnozi kreditite so 3,3,ako e so 200 x 4,7 so 300 neznam kolku itn.Prasanjevo mi e kako da znae ona(so kofinansiranje e sega) koj nadomestok treba da go gleda? toa znaci deka nema da gi mnozi so 100(kako nie vo redovna) tuku so toj nadomestok sto treba?
aj neka mi objasni nekoj ubavo ve molam:pipi:

Член од
21 септември 2008
Мислења
1.082
Поени од реакции
588
se samocitiram da se nadovrzam...sega edna drugarka se vrati od fakultet i mi kaza deka imalo istaknato neso vo vrska so ova,pisuvalo deka ako nekoj plakja nadomestok od 100 evra gi mnozi kreditite so 3,3,ako e so 200 x 4,7 so 300 neznam kolku itn.Prasanjevo mi e kako da znae ona(so kofinansiranje e sega) koj nadomestok treba da go gleda? toa znaci deka nema da gi mnozi so 100(kako nie vo redovna) tuku so toj nadomestok sto treba?
aj neka mi objasni nekoj ubavo ve molam:pipi:
Голема филозофија има тука морам да признаам.
Ако е така напишано, таа си знае колку плаќа пратиципација, а штом е со кофинансирање значи 400 или 600, следствено на тоа пола рата 200 или 300.
Ако сега плаќа 200, а има запишано 30 кредити ќе си множи 30*4,7, ако плаќа 300 ќе си множи 30*6,7 (немаш податок колку е, па ова по 6,7 по логика).

Anne.

~
Член од
4 декември 2009
Мислења
4.629
Поени од реакции
10.284
Mислиш дека износот е намален? Јас како што гледам само сумите се раздвоени од претходно. Порано се беше заедно 2550, сега сумата е поделена на два дела до 1800 прв дел и 750 за икса. 1800+750=2550
Ова сигурно го имаат направено оние од маркетингм визуелно да гледаме помали цирфи, а пак да си плаќаме исто, па дури и повеќе ако земеш предвид дека сега ќе платиш провизија на две, наместо на една уплатица.
Поздрав и нареден пат не очекувај ништо позитивно од факултетот. :)
Um... а не се плаќаше 2500 и плус уште една уплатница? Нели за наставна програма и плус за обрвски кон ректорат...
И што му доаѓа тоа икса? :)

Член од
21 септември 2008
Мислења
1.082
Поени од реакции
588
Um... а не се плаќаше 2500 и плус уште една уплатница? Нели за наставна програма и плус за обрвски кон ректорат...
И што му доаѓа тоа икса? :)
Па, според она што беше напишано на огласна беше само 2550, а сега 1800 со 750 тоа ти е едно исто. Ама како и да е.
Тоа ИКСА, го заборам секоја година. И да ти кажам право, поима немам што значи.

Член од
24 август 2011
Мислења
15
Поени од реакции
0
Голема филозофија има тука морам да признаам.
Ако е така напишано, таа си знае колку плаќа пратиципација, а штом е со кофинансирање значи 400 или 600, следствено на тоа пола рата 200 или 300.
Ако сега плаќа 200, а има запишано 30 кредити ќе си множи 30*4,7, ако плаќа 300 ќе си множи 30*6,7 (немаш податок колку е, па ова по 6,7 по логика).
Ti blagodaram za priznanieto,mnogu mi znaci;) I jas go sfakam toa taka no sakav da vidam dali sum vo pravo,nea ja buni sto tamu imalo od 100 do 1000 evra nadomestok

Член од
21 септември 2008
Мислења
1.082
Поени од реакции
588
Ti blagodaram za priznanieto,mnogu mi znaci;) I jas go sfakam toa taka no sakav da vidam dali sum vo pravo,nea ja buni sto tamu imalo od 100 do 1000 evra nadomestok
Па, тие до 1000 се надоместоци и за постарите програми на студирање и сигурно за постдипломците.

Anne.

~
Член од
4 декември 2009
Мислења
4.629
Поени од реакции
10.284
Па, според она што беше напишано на огласна беше само 2550, а сега 1800 со 750 тоа ти е едно исто. Ама како и да е.
Тоа ИКСА, го заборам секоја година. И да ти кажам право, поима немам што значи.
Јасна ми е мене оваа математика, него ако добро памтам помалце од лани плаќаме... мислам лани имаше 2 уплатници од +2к и 750ден... а годинава помалце излегува.

едит: еве за лани како беше, уште не им е сменето тука.

едит 2: ИКСА е обврски кон ректорат.

едит 3: онака... интересно ми беше, до 3 да идам.:D

Член од
21 септември 2008
Мислења
1.082
Поени од реакции
588
Јасна ми е мене оваа математика, него ако добро памтам помалце од лани плаќаме... мислам лани имаше 2 уплатници од +2к и 750ден... а годинава помалце излегува.

едит: еве за лани како беше, уште не им е сменето тука.

едит 2: ИКСА е обврски кон ректорат.

едит 3: онака... интересно ми беше, до 3 да идам.:D
Добро е значи напредуваме. Едно 700ден помалку сега, ама после дупло ќе ни ги земат ќе си измислат они некои картички, чипови. :D

Член од
13 март 2011
Мислења
19
Поени од реакции
1
Математика дали има резултати од дополнителна?

Член од
16 октомври 2010
Мислења
72
Поени од реакции
9
Клик.
Не им е лесно ни на нив...

Сега на две уплатници треба да се уплаќа...една за дополнителни трошоци, и една за ИКСА, така? Пошто на известувањево е „ОСВЕНПАРТИЦИПАЦИЈАТА ЗА СТУДИРАЊЕТО, УПЛАЌААТ ЗА НАСТАВНИ ПРОГРАМИ, ВОДИЧ, ТЕТРАТКИ, ШИФРАРНИЦИ, НАДОМЕСТ НА ШТЕТИ, КНИЖЕН ФОНД, ИНТЕРНЕТ ЦЕНТАР, СТУДЕНТСКИ ПАРЛАМЕНТ, ИКСА НА УКИМ, И ТОА:

СТУДЕНТИТЕ ЗАПИШАНИ ВО УЧЕБНАТА 2010/2011 КЕ ПЛАЌААТ НАДОМЕСТ ОД 800,00 ДЕН

СТУДЕНТИТЕ ЗАПИШАНИ ПРЕД УЧЕБНАТА 2010/2011...

Па после имаш...„ЗА ИКСА на УКИМ – 750,00 ДЕН

Изгубена сум искрено...

И колку таксени марки треба да се уплатат при упис?

Kajgana Shop

На врв Bottom