Zemi go Marketing na trgovski pretprijatija ovie dr ne se bas lesni,makar so ja ne ti go preporacuvam ni ovoj,ja lani go polagav i go polozivme zosto imavme prasanja,a ne deka e lesen.Ako mozes najdi si drug izborenКолеги ај некој ако знае да ми каже по нешто за предметиве - Маркетинг политика на цени, Маркетинг на услужни дејности и Маркетинг на трговски претпријатија и кој е најлесен за да го земам како изборен? фала
Тешко дека можеш да одиш кај Драган, зошто само е - бизнис си имате посебно кај Калина и за нијанса учите нешто поразлично. Башка на предавања и вежби ќе ве гледа она и веројатно ќе ве запамти горе доле, а имате после и други предмети кај неа. Мислам дека се учи од двете книги, ама тоа може да ти каже некој што е на е - бизнис.Да не знае некој што е разликата помегу СТАТИСТИКА кај драган или славе и кај калина(за е-бизнис)...различни се колоквиумите или..некој викаат дека калина давала потешки колоквиуми а некој обратно.Има некој што знае? и дали ако си кај калина наместо кај неа може ли да се иде кај драган затоа што поубаво објаснува...дали има некоја разлика во предавањата? случајно калина да не кажува нешто плус...и уште нешто од која книга треба да се учи кај калина од статистиката од славе ристески , од нејзината(статистичка анализа) или од двете?.
Интернет маркетинг мора да одиш на вежби, затоа што 30 поени од вкупната оцена ти се од вежби, а и мора да го направиш проектот. Без него не можеш да положиш. Ако паднеш на колоквиум си полагаш испит, ама ова мора да го поминеш.Internet marketing - moze nekoj da kaze sho se deshava ako ne idesh na vezbi ? Si plakash potpis ili ne mozesh da polozish ?
Маркетинг на трговски го предавМитре, интересен е на предаваља, инаку човекот не се замара ни 5% за ништо, колоквиумите ги прават асистентките сигурно. Пушта списоци од време на време и дава вкупно 20 поена од присуство, можеш и стручен труд со презентација за уште 20 поени, и 60 од колоквиумите.Колеги ај некој ако знае да ми каже по нешто за предметиве - Маркетинг политика на цени, Маркетинг на услужни дејности и Маркетинг на трговски претпријатија и кој е најлесен за да го земам како изборен? фала
Да, у либро .Kaj mozam da najdam materijal sto paga na kolokvium? Mislam na skraten materijal po ekonomika. Dali ima vo Mavrovka?
Маркетинг на услужни дејности е најтежок од овие 3 што ги наброи, макар што нормално не е на ниво со предмети од типот на основи на маркетинг/менаџмент, математика и сл. Го предава Снежана (истата од основи на маркетинг, однесување на потрошувачи), предметот е интересен ама бара и учење. Инаку професорката тие што се активни на час или имале топ презентација ги ослободува од полагање колоквиум а и често знае да даде 5 бода гратис, ако е на арните.Колеги ај некој ако знае да ми каже по нешто за предметиве - Маркетинг политика на цени, Маркетинг на услужни дејности и Маркетинг на трговски претпријатија и кој е најлесен за да го земам како изборен? фала
Менаџмент на мал бизнис ти е кај Шуклев, така да не е лесен, на истиот принцип се прашањата како Основи на менаџмент, со тоа што е помалку материјал па полесно се поминува.Aj nekoj neka kaze koj e najtezok od Megunarodna Ekonomija, Menadzment na mal biznis i Menadzment na covecki resursi? na koj treba da obrnime poveke vnimanie, kako da gi ucime ? i koj od ovie ima kejs??
Маркетинг на услужни е 300 странички. Ако се сеќаваш нешто од Основи на маркетинг ќе ти биде од голема помош, има набројуванки и дефиниции во нормална мера и тие ги дава на тестови. Чат пат по некое финта прашање. Го глобала лесен материјал со средно тежок тест. За другите два не знам. Гледам сите различно ти кажавме, ти види што ќе избереш..Колеги ај некој ако знае да ми каже по нешто за предметиве - Маркетинг политика на цени, Маркетинг на услужни дејности и Маркетинг на трговски претпријатија и кој е најлесен за да го земам како изборен? фала