Економски факултет (стара тема)

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
26 декември 2009
Мислења
43
Поени од реакции
1
Решенија статистика од глава 1-5 се поставени на сајтот.Проверете и симнете.
Фала за информацијата, али кај мене не сака да ја отворе страната не знам што е проблемот :toe:... Кај вас се е ок?

Член од
2 јуни 2008
Мислења
101
Поени од реакции
0
Кога има поголеми екстреми, што е негативна карактеристика на аритметичката средина, може да се дојде до неадекватна средина од масата членови. Со медијаната се доаѓа до точен централен член, бидејќи на неа немаат ефект екстремите... Something like that... :raz:

Не треба ни тие од 105та страна, за тоа во Македонија како се одвивало економиката или што и да беше, така рече асистентот
Економика не треба и од 68-73, и тоа делче го кажуваа дека не треба заедно со тоа од 110-134. Мислам дека беше за големина на претпријатието нешто, само бројки, некои податоци безвеза... А за тоа за Македонија, тоа е од 104-110 стр. На почетокот професорката кажуваше дека од 104-134 нема да биде, на скорешниве предавања кажала од 110-134. Па сега... како си сакате. Ја нема да го учам. :toe:

Член од
26 јануари 2008
Мислења
17
Поени од реакции
0
Ajde ako moze nekoj kolega od e-bzinis neka kaze sto moze da dade kalina od zadaci ?
i kolki bi mozele da bidat ?
Fala mnogu
Па, најверојатно 3 задачи ќе бидат. Една сигурно со наоѓање а. средина, медијана, модус, интерквартилна разлика, варијанса, коефициент на варијанса... (Глава 3 од Статистичка анализа); една од Случајна променлива (Глава 5 од Статистичка анализа); третата незнам.

Од прилика, слични ќе бидат со тие од слајдовите. Како што разбрав од Глава 4 (Основи на веројатноста) нема да има задача, туку само теорија. :wink:

Член од
16 февруари 2010
Мислења
54
Поени од реакции
2
А какви прашања паѓаат од прилика ? и за какви кратенки станува збор ? :S
Сто се паднало:
I=log2n (42str.)
Неконкурентна стока-дефиниција стр.43
Најважни трендови...стр.61
првиот чип се вика..Тој ги поврзува....стр.73
SDRAM na tie kratenki mislev str.75
edinici za skeniranje str 81
html xhtml
asp.net 98,99str
tolku imam zabelezano i od pomos ke sum ako ne e smeneta knigata od polani :)

Помош за управувачко 2 до која страна,има ли некој некакви прашања или барем у либро дали има?

TWEETY***

Мy life..my rules..any questions?
Член од
18 февруари 2006
Мислења
2.041
Поени од реакции
66
Сто се паднало:
I=log2n (42str.)
Неконкурентна стока-дефиниција стр.43
Најважни трендови...стр.61
првиот чип се вика..Тој ги поврзува....стр.73
SDRAM na tie kratenki mislev str.75
edinici za skeniranje str 81
html xhtml
asp.net 98,99str
tolku imam zabelezano i od pomos ke sum ako ne e smeneta knigata od polani :)

Помош за управувачко 2 до која страна,има ли некој некакви прашања или барем у либро дали има?
Управувчко 2 треба 9 и 1о тема.
Ке има 30 прашања. 10 -точно неточно. И 30 на заокружување од кои 20 ке бидат задачи.Сите со по еден точен одговор. Толку можам да ти помогнам :smir:

Член од
27 октомври 2008
Мислења
115
Поени од реакции
8
Управувчко 2 треба 9 и 1о тема.
Ке има 30 прашања. 10 -точно неточно. И 30 на заокружување од кои 20 ке бидат задачи.Сите со по еден точен одговор. Толку можам да ти помогнам :smir:
А финансиско 2 до која страна е? Кажал ли професорот каков ќе биде колоквиумот и колку прашања ќе има и дали има нешто што не треба да се учи?

Член од
19 февруари 2010
Мислења
144
Поени од реакции
0
aj nekoj od kolegite ako moze da mi pomogne posto sum vonreden student i na sum vo tek mnogu,vo vrska so predmetot statistika.dali nie sto sme e-biznis treba da ja ucime 3ta glava(mislam na verojatnost od ucebnikot na slave) ili ne treba i dali os istiot ucebnik vo prv kolokvium spagja i 5ta glava?ve molam nekoj poupaten da mi razjasni.fala odnapred

Член од
26 јануари 2008
Мислења
17
Поени од реакции
0
aj nekoj od kolegite ako moze da mi pomogne posto sum vonreden student i na sum vo tek mnogu,vo vrska so predmetot statistika.dali nie sto sme e-biznis treba da ja ucime 3ta glava(mislam na verojatnost od ucebnikot na slave) ili ne treba i dali os istiot ucebnik vo prv kolokvium spagja i 5ta glava?ve molam nekoj poupaten da mi razjasni.fala odnapred
Веројатност треба, меѓутоа колку што разбрав задачи нема да има од таа глава туку само теоријата. Препорачливо е да се учи од слајдовите. А за Случајна променлива главата треба, од таму највероватно ќе има една или две задачи.

На Zephyr има закачени презентации и целиот материјал што е потребен во word.

Член од
17 март 2007
Мислења
801
Поени од реакции
508
Ekonomika za prv kolokviu ni e do glava 5 ( 153 strana ) ?? Ili sum propustil nesto :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom