- Член од
- 26 декември 2009
- Мислења
- 43
- Поени од реакции
- 1
Фала за информацијата, али кај мене не сака да ја отворе страната не знам што е проблемот ... Кај вас се е ок?Решенија статистика од глава 1-5 се поставени на сајтот.Проверете и симнете.
Фала за информацијата, али кај мене не сака да ја отворе страната не знам што е проблемот ... Кај вас се е ок?Решенија статистика од глава 1-5 се поставени на сајтот.Проверете и симнете.
Повели,Фала за информацијата, али кај мене не сака да ја отворе страната не знам што е проблемот ... Кај вас се е ок?
http://www.eccf.ukim.edu.mk/statistika/ :wink:Фала за информацијата, али кај мене не сака да ја отворе страната не знам што е проблемот ... Кај вас се е ок?
Економика не треба и од 68-73, и тоа делче го кажуваа дека не треба заедно со тоа од 110-134. Мислам дека беше за големина на претпријатието нешто, само бројки, некои податоци безвеза... А за тоа за Македонија, тоа е од 104-110 стр. На почетокот професорката кажуваше дека од 104-134 нема да биде, на скорешниве предавања кажала од 110-134. Па сега... како си сакате. Ја нема да го учам.Кога има поголеми екстреми, што е негативна карактеристика на аритметичката средина, може да се дојде до неадекватна средина од масата членови. Со медијаната се доаѓа до точен централен член, бидејќи на неа немаат ефект екстремите... Something like that... :raz:
Не треба ни тие од 105та страна, за тоа во Македонија како се одвивало економиката или што и да беше, така рече асистентот
Do kade treba da se uci Informacioni ( do koja strana )
cEKAM
Па, најверојатно 3 задачи ќе бидат. Една сигурно со наоѓање а. средина, медијана, модус, интерквартилна разлика, варијанса, коефициент на варијанса... (Глава 3 од Статистичка анализа); една од Случајна променлива (Глава 5 од Статистичка анализа); третата незнам.Ajde ako moze nekoj kolega od e-bzinis neka kaze sto moze da dade kalina od zadaci ?
i kolki bi mozele da bidat ?
Fala mnogu
Fala mn :smir:До 107 :helou:
Сто се паднало:А какви прашања паѓаат од прилика ? и за какви кратенки станува збор ? :S
Управувчко 2 треба 9 и 1о тема.Сто се паднало:
I=log2n (42str.)
Неконкурентна стока-дефиниција стр.43
Најважни трендови...стр.61
првиот чип се вика..Тој ги поврзува....стр.73
SDRAM na tie kratenki mislev str.75
edinici za skeniranje str 81
html xhtml
asp.net 98,99str
tolku imam zabelezano i od pomos ke sum ako ne e smeneta knigata od polani
Помош за управувачко 2 до која страна,има ли некој некакви прашања или барем у либро дали има?
А финансиско 2 до која страна е? Кажал ли професорот каков ќе биде колоквиумот и колку прашања ќе има и дали има нешто што не треба да се учи?Управувчко 2 треба 9 и 1о тема.
Ке има 30 прашања. 10 -точно неточно. И 30 на заокружување од кои 20 ке бидат задачи.Сите со по еден точен одговор. Толку можам да ти помогнам :smir:
Веројатност треба, меѓутоа колку што разбрав задачи нема да има од таа глава туку само теоријата. Препорачливо е да се учи од слајдовите. А за Случајна променлива главата треба, од таму највероватно ќе има една или две задачи.aj nekoj od kolegite ako moze da mi pomogne posto sum vonreden student i na sum vo tek mnogu,vo vrska so predmetot statistika.dali nie sto sme e-biznis treba da ja ucime 3ta glava(mislam na verojatnost od ucebnikot na slave) ili ne treba i dali os istiot ucebnik vo prv kolokvium spagja i 5ta glava?ve molam nekoj poupaten da mi razjasni.fala odnapred