izvini kolega a po koj predmet e ova ?њуз! информациони ќе имало 15 прашања со заокружување и од 5 до 8 на допишување.
i ja si go mislam toa celo vreme:uvo: a ekonomika sto ne treba da ase uci neka kaze nekojАј нека помогне некој и нека каже во кој случај медијаната и модата подобро ја претставуваат масата од аритметицката средина?..фала позз
Oва прашање ако може некој да ни го каже, кажувал нешто професорот и професорката, што не треба да се учи, освен тоа 110-134~7. Фалаi ja si go mislam toa celo vreme:uvo: a ekonomika sto ne treba da ase uci neka kaze nekoj
Кога има поголеми екстреми, што е негативна карактеристика на аритметичката средина, може да се дојде до неадекватна средина од масата членови. Со медијаната се доаѓа до точен централен член, бидејќи на неа немаат ефект екстремите... Something like that... :raz:Ај нека помогне некој и нека каже во кој случај медијаната и модата подобро ја претставуваат масата од аритметицката средина?..фала позз
Не треба ни тие од 105та страна, за тоа во Македонија како се одвивало економиката или што и да беше, така рече асистентотOва прашање ако може некој да ни го каже, кажувал нешто професорот и професорката, што не треба да се учи, освен тоа 110-134~7. Фала
thanksКога има поголеми екстреми, што е негативна карактеристика на аритметичката средина, може да се дојде до неадекватна средина од масата членови. Со медијаната се доаѓа до точен централен член, бидејќи на неа немаат ефект екстремите... Something like that... :raz:
cEKAMAko ima nekoj testovi od Delovno planiranje i Informacioni tehnologii neka mi prati na email........ micro_lyon@hotmail.com
FALA ODNAPRED:smir: