Англиски обавезно, информациски не е тежок а теорија на ослучување има многу набројување и учење на памет а многу е добар професорот и има добри предавањаверојатно претходно има прашано некој за ова но не најдов (или не видов) одговор, па ќе ги замолам "стариве" да кажат:smir:
вака: ако ми ја прифатат молбата и бидам на Менаџмент ќе треба да бирам два помеѓу:
- Теорија на одлучување (ми звучи интересно, сакам да го изберам ако може повеќе информации)
- Јазик (англиски, чув дека е лесно, веројатно ќе го изберам)
- Информациони технологии (чув дека е истиот професор од основи на ебизнис, наводно не било тешко, ама не ми се има пак работа со неговите тестови)
- Управување со промени (?!)
- Јавни финансии (некој рече дека е тешко?!)
- Сметководство на трошоци (не би го избрал)
Е сега, ве молам препорачајте нешто од горенаведените, предност: да нема учење на памет, туку со разбирање)
Зависи, ќе кажат во текот на предавањата, досега знам маркетинг даваше, а менаџмент како ќе му текнеше.Дали маркетинг и менаџмент им даваат да полагаат на колоквиуми на тие што имаат запишано година на куб?
Кај и да е за 2 недели ќе шибнат вежби во тие 4 саати „одмор“.lele dosta kje okapeme na predavanja... a mnogu e bezveze i rasporedot za cetvrtok, go reklamiraat bifenceto so 4 saati odmor
Јас како што знам треба да платиш 1400 за книжевен фонд, а 2100 тие што запишуваат по прв пат. Така пишуваше во правилата.
Инаку мене ме интересира, нешто ме бунат уплатнициве.
Тие што запишале квадрат во февруари и сега фактички запишуваат година по втор пат, нели треба да платат 1. партиципација, 2. 750 ден за ИКСА, 3. 200 ден за студентски сојуз и 4. 1400 за книжевен фонд?
Фигурира и некаква уплата од 2100 ден. за упис, од каде тоа сега?!
Болдираното, изборен или задолжителен?Ova e rasporedot za II grupa koj go prepisav deneska od oglasnata tabla.Taa grupa se sostoi od E-biznis , marketing , opsta ekonomija i nadvoresna trgovija departmanite.
Ponedelnik
12-14 Sociologija
14-16 Matematika
16-18 Osnovi na ekonomija
Vtornik
12-14 Sociologija
14-16 Matematika
Sreda
12-14 Delovna etika
14-16 Smetkovodstvo
Cetvrtok
08-10 Delovna etika
10-12 Ekoloski menadzment
14-16 Smetkovodstvo
Petok
09-11 Sociologija
11-13 Ekoloski menadzment
Predavanjata se odrzuvaat vo Amfiteatar 4
ФалаЗависи, ќе кажат во текот на предавањата, досега знам маркетинг даваше, а менаџмент како ќе му текнеше.
Минатата година беше така, сигурно и оваа година ќе треба да се запишеш кај асистентот за да можеш да полагаш на колоквиуми.За да одам на менаџмент на колоквиуми оваа година (3та сум, само тој ми е од втора), треба посебно да се запишам кај асистентот?
Така ме информираа баш сега, па ако знае некој повеќе...и ако знае каде и кога да го најдам асистентот.