Ima li razlika pomegu kolokviumot kaj Slave statistika i prof.Kalina? Ja sum kaj nejze pa ako moze nekoj da kaze sto kako dava, na kolokvium sto od teorija sto od zadaci???:helou:Има. :helou:
Ima li razlika pomegu kolokviumot kaj Slave statistika i prof.Kalina? Ja sum kaj nejze pa ako moze nekoj da kaze sto kako dava, na kolokvium sto od teorija sto od zadaci???:helou:Има. :helou:
e-бизнис проф. Сашо ќе ви каже кој материјал да си го фотокопирате и не бара книга на ново.Кој од книгите Трговско право, Основи на е-бизнис, Економика на претпријатие, Статистика и евентуално ако имаат збирки истите, мора да се купат нови, а кои може копирани?
fala kolega ova navistina ke ni koristi a statistika ima zbirka ili ne?pozz:helou:e-бизнис проф. Сашо ќе ви каже кој материјал да си го фотокопирате и не бара книга на ново.
економика на претпријатие мислам дека има книга на ново во книжара, меѓутоа скоро сите колеги користеа фотокопирана, така да и овде слободно фотокопија можеш да набавиш.
статистика на почеток имаше нешто демек список кој има купено на ново, кој не, па 100 денари поевтино директно кај него од кабинет и сл., скоро сите студенти имаа книга на ново, меѓутоа книгата е одлично изработена и најглавните работи се разбирливо објаснети, за крајната дефиниција да се сведе на некои 2-3 реда. на колоквиумите ти паѓат од теорија делот главно овие дефиниции, напишани од збор до збор исто како во учебник без некој замки од типот на Шуклев и воопшто не жалам што ја купив на ново. со книгата следува и ЦД со презентациите од часовите и тестови за секој колоквиум, од овде ми се паѓаа по 2-3 прашања тотално исти, редовна посета на вежби бидејки асистентите објаснуваат многу добро, а задачи се паѓаат слични на оние кои се вежбат.
едит: трговско право го немав како изборен, но мислам дека се служеа колегите со фотокопии
Има збирка... ама мислам дека само копирана можете да ја најдете.fala kolega ova navistina ke ni koristi a statistika ima zbirka ili ne?pozz:helou:
Калина си има сопствени колоквиуми, различни од Славе, дури и во различен термин ќе полагате. Оди на предавања и вежби, тоа што го нагласува на предавањата и вежбите, што вели дека е важно, тоа и се паѓа на колоквиум. Има пробни колоквиуми во последната недела од предавањата, и многу често се паѓаат слични задачи...Ima li razlika pomegu kolokviumot kaj Slave statistika i prof.Kalina? Ja sum kaj nejze pa ako moze nekoj da kaze sto kako dava, na kolokvium sto od teorija sto od zadaci???:helou:
fala, uste podobro:smir::helou:Има збирка... ама мислам дека само копирана можете да ја најдете.
многу фала колега за информациите :cug:e-бизнис проф. Сашо ќе ви каже кој материјал да си го фотокопирате и не бара книга на ново.
економика на претпријатие мислам дека има книга на ново во книжара, меѓутоа скоро сите колеги користеа фотокопирана, така да и овде слободно фотокопија можеш да набавиш.
статистика на почеток имаше нешто демек список кој има купено на ново, кој не, па 100 денари поевтино директно кај него од кабинет и сл., скоро сите студенти имаа книга на ново, меѓутоа книгата е одлично изработена и најглавните работи се разбирливо објаснети, за крајната дефиниција да се сведе на некои 2-3 реда. на колоквиумите ти паѓат од теорија делот главно овие дефиниции, напишани од збор до збор исто како во учебник без некој замки од типот на Шуклев и воопшто не жалам што ја купив на ново. со книгата следува и ЦД со презентациите од часовите и тестови за секој колоквиум, од овде ми се паѓаа по 2-3 прашања тотално исти, редовна посета на вежби бидејки асистентите објаснуваат многу добро, а задачи се паѓаат слични на оние кои се вежбат.
едит: трговско право го немав како изборен, но мислам дека се служеа колегите со фотокопии
Јас :helou:aaaaaaaa luge ima li nekoj sto e od 12h utre kako mene????? :nesvest:
A sto smer si ti? :helou:Јас :helou:
Јас сум втора година надворешна трговија, но имам предавање утре од 12 :wink: :pos2:A sto smer si ti? :helou:
:nesvest: uuuuufffff ok jas mislev deka si prva ali nvm :salut:Јас сум втора година надворешна трговија, но имам предавање утре од 12 :wink: :pos2: