Економски факултет (стара тема)

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
30 декември 2009
Мислења
17
Поени од реакции
0
Кога почнуваме повторно со предавања, на 01.02 или на 15.02??

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Колеги, има слушано некој е-бизнис и информатика како изборен предмет ? Ако да, ќе може да кажете нешто повеќе ? :)
Е - бизнис имав лани и не е многу тежок. Колоквиумите се на англиски, но во заграда до секое прашање ти стои колку точни одговори има. Се наоѓаат и на интернет некои прашања, па дел од нив се паѓаат на тестовите. Од колоквиуми се добиваат максимум 60 поени. Има едно предавање неделно и нема евиденција за присуство.

Вежбите носат 40 поени и земаат доста време, 4 часа неделно (јас имав во петок од 12 - 16 часот). На нив се правт задачи во група од 5 луѓе, сите се со куцање во Word на англиски јазик. Обично пола од времето се заебававме на нет и мсн, ама оценувањето затоа беше малку строго. Од можни 40 поени, најдобрата група имаше 33 - 34, не дека тоа е слабо ама мислевме дека ќе биде ептен лајт.

Генерално не е тежок предмет, ама би ти препорачал трговско право да си избереш, ако тој не ти е вториот изборен.

Член од
10 јануари 2010
Мислења
56
Поени од реакции
0
дали може менаџмент испит да се спреми за 2 недели:vozbud:

TWEETY***

Мy life..my rules..any questions?
Член од
18 февруари 2006
Мислења
2.041
Поени од реакции
66
Баш ме интересира дали некој знае зошто го избрка професорката маркетинг колегата денес од 8 што земаше оценка, имаше нешто напишано во индекс што не и` се допадна :)
=) Имаше напишено формули во индекс и асистентката му рече да ги избрише ама немаше гума.Па кога слушна професорката шо е работата го избрка и му рече да дојде во понеделник по оцена.

Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.202
Поени од реакции
1.943
dali mozhe da se zaveri semestar bez da se plati vtorata rata za participacija!!!!!!!!
Не може затоа што на економски со еден удар тепаат две муви, т.е. кога го заверуваат зимскиот, веднаш го запишуваат и летниот семестар, така да мора да се плати и втората рата.:salut:

Член од
19 октомври 2009
Мислења
51
Поени од реакции
2
Колеги, колку време ви требаше да го спремите Финансиски менаџмент? Го поминувам втор пат материјалов, и некако кога ќе ги видам формуливе... Треба сите да ги научам за испит?

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.332
Поени од реакции
15.595
Да не знае некој случајно утре кое време можам да ја најдам Асистентката Билјана по Економија??? НЕКОЈ??????

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.173
Поени од реакции
1.372
Да не знае некој случајно утре кое време можам да ја најдам Асистентката Билјана по Економија??? НЕКОЈ??????
Колега денес јас бев, го предадов стручниот труг, мислам утре од 12до14ч може да ја најдеш( мислам дека така беше напишано за консултации тоа време можеш да ја надјеш).

Edit- Koлега утре мислам дека нема да ја најдеш, има консултации само во вторник, среда и четварток.

Некој знае дали има Економија кога се полага во колку часот, денес бев нигде не забележав истакнато за испит?

Член од
20 декември 2009
Мислења
155
Поени од реакции
0
Колеги знае ли некој дали професорот би ми ја пишал оцената ако пуштам некој друг да ми ја земе? П.С. оцените се даваат во амфитеатар :)

И плус ако знаете пишете дали економија треба цела книга да се уци за испит и дали има некои прашања што можат да паднат?:):)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom