Економски факултет (стара тема)

• Креатор на темата Креатор на темата energichen
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Кога почнуваме повторно со предавања, на 01.02 или на 15.02??

Колеги, има слушано некој е-бизнис и информатика како изборен предмет ? Ако да, ќе може да кажете нешто повеќе ? :)

Е - бизнис имав лани и не е многу тежок. Колоквиумите се на англиски, но во заграда до секое прашање ти стои колку точни одговори има. Се наоѓаат и на интернет некои прашања, па дел од нив се паѓаат на тестовите. Од колоквиуми се добиваат максимум 60 поени. Има едно предавање неделно и нема евиденција за присуство.

Вежбите носат 40 поени и земаат доста време, 4 часа неделно (јас имав во петок од 12 - 16 часот). На нив се правт задачи во група од 5 луѓе, сите се со куцање во Word на англиски јазик. Обично пола од времето се заебававме на нет и мсн, ама оценувањето затоа беше малку строго. Од можни 40 поени, најдобрата група имаше 33 - 34, не дека тоа е слабо ама мислевме дека ќе биде ептен лајт.

Генерално не е тежок предмет, ама би ти препорачал трговско право да си избереш, ако тој не ти е вториот изборен.

дали може менаџмент испит да се спреми за 2 недели:vozbud:

Баш ме интересира дали некој знае зошто го избрка професорката маркетинг колегата денес од 8 што земаше оценка, имаше нешто напишано во индекс што не и` се допадна :)

=) Имаше напишено формули во индекс и асистентката му рече да ги избрише ама немаше гума.Па кога слушна професорката шо е работата го избрка и му рече да дојде во понеделник по оцена.

dali mozhe da se zaveri semestar bez da se plati vtorata rata za participacija!!!!!!!!

Не може затоа што на економски со еден удар тепаат две муви, т.е. кога го заверуваат зимскиот, веднаш го запишуваат и летниот семестар, така да мора да се плати и втората рата.:salut:

Колеги, колку време ви требаше да го спремите Финансиски менаџмент? Го поминувам втор пат материјалов, и некако кога ќе ги видам формуливе... Треба сите да ги научам за испит?

Да не знае некој случајно утре кое време можам да ја најдам Асистентката Билјана по Економија??? НЕКОЈ??????

Да не знае некој случајно утре кое време можам да ја најдам Асистентката Билјана по Економија??? НЕКОЈ??????

Колега денес јас бев, го предадов стручниот труг, мислам утре од 12до14ч може да ја најдеш( мислам дека така беше напишано за консултации тоа време можеш да ја надјеш).

Edit- Koлега утре мислам дека нема да ја најдеш, има консултации само во вторник, среда и четварток.

Некој знае дали има Економија кога се полага во колку часот, денес бев нигде не забележав истакнато за испит?

Колеги знае ли некој дали професорот би ми ја пишал оцената ако пуштам некој друг да ми ја земе? П.С. оцените се даваат во амфитеатар :)

И плус ако знаете пишете дали економија треба цела книга да се уци за испит и дали има некои прашања што можат да паднат?:):)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom