Економски факултет (стара тема)

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
12 јануари 2009
Мислења
356
Поени од реакции
17
jas se izvinuvam za latinica, ama tuka nema makedonski font.
jas deneska bev da vidam kade polagam matematika i ostanav zaprepastena koga vidov deka me nema na spisok, i toa ne samo mene tuku site koi go padnavme tret kolokvium!!
sto mislite, sto se slucuva? ima nekoi mesta(na pr.predavalnite i citalnata) kaj sto ima samo po 10 dusi na spisok!
jas ko sto znam prijavite sto gi nosevme na tret kolokvium vazat i za ispit, taka? ne treba pak da se prijavuvame, zatoa sto vsusnost prijavuvanje na ispiti bese do 25 dekemvri, a rezultati matematika imase duri na 30ti dekemvri.

znae li nekoj nesto poveke?:pls:

inaku beneamata matematika se 6 zadaci i 2 prasanja
Кога ке паднеш на трет колоквиум по некој предмет, и ако сакаш да идеш после на испит , треба ли да пак да носиме пријава за тој предмет за испит, оти нели за трет колоквиум носевме пријави , ?? Ако знае некој од постарите колеги нека пише :uvo::toe:

Лани и нас не немаше на список ко шо памтам... и сите што бевме паднати на 3 не ставија во една просторија(читална). Така да не се плашете. :)
И не треба пак пријава.

Член од
22 август 2009
Мислења
615
Поени од реакции
221
Знае некој маркетинг на 13 Јануари во колку саат се полага?

Член од
9 јануари 2010
Мислења
155
Поени од реакции
10
За задачите има една скрипта во мавровка во ЗОКИ, 210денари е ги има решено и објаснето задачите, исто разгледај ги задачите што се на zephyr, а за теоријата пиши ми пм ќе ти ги пратам. јас на колоквиум учев само од нив и сите три прашања беа од тие, и беа од материјалот за трет колоквиум така да лесно поминав :)

Jac ги имам задачите и искрено да ти кажам ниедна од задачите не се падна на колоквиум, тие од скриптата се скоро исти ко од книга...а тие на колоквиум којзнае Марина од кај ги наоѓаше... Btw, ако ги има некој задачите од zephyr решени или знае кај може да се најдат нека ме информира...

Член од
9 јануари 2010
Мислења
155
Поени од реакции
10
Aj ve molam nekoj sto polagal ispit Delovno Planiranje i Marketing na usluzni dejnosti, neka kaze nesto...Delovno planiranje, isto kako menadzment li se ucat tabelite???
Sigurno ima nekoj da kaze nesto...:helou:
Во врска со Деловно планирање, прво треба да прашаш дали ќе полагате оптички или со раскажување... Ако полагате оптички треба да се учат сите табели, и тие најголемите зашто со Шуклев не се знае никогаш :nenene:, а претежно знае да дава прашања од табелите и треба само поделбите да ги учиш. А ако полагате со раскажување треба да се учи целата лекција затоа што барал и поделбите да се објаснат...

Колеги до кој датум трае уписот?

Мислам дека до 22ри, така последно прочитав

Член од
9 јануари 2010
Мислења
155
Поени од реакции
10
Kolegi aj nekoj sto polagal Finansiski menadzment ako moze da kaze kakov e ispitot, dali ima poise prasanja ili zadaci i na sto treba da se obrne najvise vnimanie? i dali treba da se znaat site tie glupavi formuli na pamet ili on ke gi dade formulite na ispit? odnapred fala pozz

Повеќе има теорија и претежно се логички прашања, не буквално теорија како во книгата, затоа најдобро лекциите да ги читаш цели за да не се чудиш од кај дошло прашањето :wink: А формулите треба да ги знаеш иначе ништо зашто тие и повеќе поени носат... Од искуство можам да ти кажам дека дава претежно тешки испити у последно време :wink:

Член од
20 декември 2009
Мислења
155
Поени од реакции
0
А знае ли некој дали сметководство има поправен за 3-от колоквиум ?? :)

Член од
22 мај 2009
Мислења
44
Поени од реакции
0
Во врска со Деловно планирање, прво треба да прашаш дали ќе полагате оптички или со раскажување... Ако полагате оптички треба да се учат сите табели, и тие најголемите зашто со Шуклев не се знае никогаш :nenene:, а претежно знае да дава прашања од табелите и треба само поделбите да ги учиш. А ако полагате со раскажување треба да се учи целата лекција затоа што барал и поделбите да се објаснат...
Fala na informacija!!! ;) Uste nesto me interesira...ako e na raskazuvanje i lekcii i togas treba se da znam od tabelite ili ne mora? Thanks!!!

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.001
Поени од реакции
5.635
Член од
21 септември 2009
Мислења
77
Поени од реакции
0
Ај нека каже некој некое прашање од лани што полагале за англиски 1 пошто немам идеја какви би биле прашањата ???????? :toe::kesa:

Член од
9 јануари 2010
Мислења
155
Поени од реакции
10
Fala na informacija!!! ;) Uste nesto me interesira...ako e na raskazuvanje i lekcii i togas treba se da znam od tabelite ili ne mora? Thanks!!!

Мислам дека не треба затоа што нема како да ви даде табела на раскажување...а и онака 90% од табелите се всушност од самиот текст така да....

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom