Хептаграм XI
Ἱερὸς Γάμος
- Член од
- 13 февруари 2010
- Мислења
- 12.277
- Поени од реакции
- 12.272
Неточно...
Со ова не се сложувам, но со целосната низа на размисли што го довела авторот до ова (во иста или друга негова книга), може да се сложам и да разберм вистински што сакал да каже тој некој јогин4! Зошто така велам?
Бидејќи може да биде разбрано на мал милион начини ова, ако не се прочита целосната линија на размисли кои го донеле авторот до оваа мисла! Нели?
Се што е електронска музика како позадина на која им слики од силни бои и вакви цитати за мене се глупости и часови трошење време!
Книги и оригинални извори на размислите на авторите кои зборуваат за патот на иницијација или пак постигнување, онака, се е залудно.
Се станува само дрдорко и ништо друго, ни трошка не се мрднува по патеката, бидејќи сето тоа е нафрлани информации и не може да се изгради кула на такви расцепкани темели...
Тоа сакав да кажам...
Но, нормално, некои не сакаат да мрднат, туку само да се запознаат колку толку за да се најдат во муабет, да се каже нешто, што е секако нивна волја
П.С. Воопшто не сакам ваква музика, јас сум стар и научен на гитари и рок!
Повели „езотерија“: http://www.youtube.com/watch?v=KY5hRRqEWVc ( Проектот се вика Месечево дете, исто како книгата на Кроули, Ипсисимус е степен во системот на A.'.A.'. ) Сметам дека нема потреба од песнички да си праќаме за да идеме „у други димензии“! Научи го соговорникот, па потоа праќај. Твојот метод не мора да работи за други!