Езотерија, Окултизам - А. Кроули, П. Дунов, Д. Фортуне ...

• Креатор на темата Tetro
  • Време на започнување

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Кроули шпионирал под пенџери во 1926 и потоа се вратил во 1904 да го напише тоа што го чул. :pos::pos:
Абе ништо незнаш значи!
Смешен си ми ипси, до вчера само знаеше да фотокопираш, а сега гледам и во дискусиии сакаш да се впушташ.:facepalm:
Зошто мислиш отишол да го моли Г. да го прими во школото?
Ако ја знаел вистината што мајка барал кај Г.
Сакаш да ти објаснам?
Г. имал многу школи и тоа насекаде. само не примал секого во школото. А твојот месија кроули, само подслушнувал што се предава по школите. Г. кога разбрал што езотерија продава кроули му удрил клоца во гз.

Има Бог во сектата или нема?
Праша некој од постарите членови во сектата?

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Смешен си ми ипси, до вчера само знаеше да фотокопираш, а сега гледам и во дискусиии сакаш да се впушташ.:facepalm:
Зошто мислиш отишол да го моли Г. да го прими во школото?
Ако ја знаел вистината што мајка барал кај Г.
Сакаш да ти објаснам?
Г. имал многу школи и тоа насекаде. само не примал секого во школото. А твојот месија кроули, само подслушнувал што се предава по школите. Г. кога разбрал што езотерија продава кроули му удрил клоца во гз.

Има Бог во сектата или нема?
Праша некој од постарите членови во сектата?
:facepalm:

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
:pos: Увек е добро да се прати дискусијава помеѓу Ипси Ѓурџо, и Хепта......знаете да ме насмеете у пм. Не дека нешто ве разбирам посебно ама ајде :D

Туку он-топик...дај кажете некоја тајна од овие тајниве друштва :D

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.277
Поени од реакции
12.272
:pos: Увек е добро да се прати дискусијава помеѓу Ипси Ѓурџо, и Хепта......знаете да ме насмеете у пм. Не дека нешто ве разбирам посебно ама ајде :D

Туку он-топик...дај кажете некоја тајна од овие тајниве друштва :D
Која сакаш? За човекот, за богот, за смртта, за животот, за раѓањето, за сексот, за управувањето, за наследството?
Бирај!

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Која сакаш? За човекот, за богот, за смртта, за животот, за раѓањето, за сексот, за управувањето, за наследството?
Бирај!
По твој избор
--- надополнето: 5 јуни 2013 во 21:21 ---
Само немој за управувањето :D

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.277
Поени од реакции
12.272
По твој избор
Ок: за наследството ќе ти дадам една тајна!

Не барај она што не те следува по Закон! :D
Прв Закон за наследување на тајните заштитени од профаните и незаинтересираните! ;)

Доволно е нели? :)

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Ок: за наследството ќе ти дадам една тајна!

Не барај она што не те следува по Закон! :D
Прв Закон за наследување на тајните заштитени од профаните и незаинтересираните! ;)

Доволно е нели? :)
Oва е догма...не е тајна. :)

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.277
Поени од реакции
12.272
Oва е догма...не е тајна. :)
Твое е како ќе си го толкуваш и како ти е ок да си го нарекуваш - ти побара тајна - ете ти дадов тајна! :)
Ти сигурно бараш нешто потајно :)
Анунаки нешто, Адонис, Адонаи тајни - чувствувам :)

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Твое е како ќе си го толкуваш и како ти е ок да си го нарекуваш - ти побара тајна - ете ти дадов тајна! :)
Ти сигурно бараш нешто потајно :)
Анунаки нешто, Адонис, Адонаи тајни - чувствувам :)
Абе не мора тоа...еве на пример за потеклото на http://en.wikipedia.org/wiki/Aramaic_alphabet да речеме.....тоа прво ми текна на памет. А тоа не прави вака, не прави така, прави вака и слично не ме интересира :)
Како ги добија буквите.....мора Кроули да се заебавал со ова....ја сум слушал само приказни....како за 007 и слично :D

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.277
Поени од реакции
12.272
Мислам дека не е паметно да се заморуваш зошто H2O во хемиски формули се пишува вака а не онака и зошто така... Зошто Водород е H и кој му даде таков симбол :)
Битно е да се разбираат формулите и да се знаат симболите и нивното значење, вистинско... Водород е H и толку.

А симболите и нивното значење се вистинската тајна, заедно со формулите и нивно искористување реално ... Ќе најдеш книги каде што еден ист симбол значи... сешто и не може да се открие како се користи бидејќи има премногу контрадикторни атрибуции.
Тоа е така од одредени причини, не е за џабе :)

А ова твоето е егзотерија... интересно и понекогаш добро :)
Ми се допаѓа искрено да ти кажам ;)

П.С. Мене не ме интересира тебе што не те интересира. :D Си побара, си доби... ако можеш подобро, повели :D

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Мислам дека не е паметно да се заморуваш зошто H2O во хемиски формули се пишува вака а не онака и зошто така... Зошто Водород е H и кој му даде таков симбол :)
Битно е да се разбираат формулите и да се знаат симболите и нивното значење, вистинско... Водород е H и толку.

А симболите и нивното значење се вистинската тајна, заедно со формулите и нивно искористување реално ... Ќе најдеш книги каде што еден ист симбол значи... сешто и не може да се открие како се користи бидејќи има премногу контрадикторни атрибуции.
Тоа е така од одредени причини, не е за џабе :)

А ова твоето е егзотерија... интересно и понекогаш добро :)
Ми се допаѓа искрено да ти кажам ;)

П.С. Мене не ме интересира тебе што не те интересира. :D Си побара, си доби... ако можеш подобро, повели :D
Ај дефинирај егзотерија жити бога :)
Инаку за ова болдираното.....ке горите во пеколот заедно со тие што ви кажале :LOL:

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.277
Поени од реакции
12.272
Ај дефинирај егзотерија жити бога :)
Инаку за ова болдираното.....ке горите во пеколот заедно со тие што ви кажале :LOL:
Еј, не плукај врз светците :D Болдираното си е на место... ќе сфатиш од текстот подолу. Ќе гориш што судиш за другите :D

Егзотерија - купишта инфо за разни симболи и пракси достапни за профаните и неиницираните - со измешани атрибуции заради заветите дадени од оние кои ги знаат вистинските атрибуции и пракси. Се користи за тестирање на интелегенцијата и способноста на човекот за проучување на езотеријата за да се види кој е споспобен а кој не :) Претежно податоците дадени преку тие информации се измешани или со искривено значење - во духот на времето кога се предадени за користење за да се види дали човекот може да излезе од стегите на зададената културолошка, социјална, интелектуална и не знам каква друга преграда која му го задоволува духот и умот и телото на човекот во даден период ;)

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.277
Поени од реакции
12.272
Еве ви една догма ;)
Што е филмот со сликици да се ставаат цитати?
Зошто секоја размисла од источни школи иде со некакви си транс сликици со „блескави бои“ или пак кога ќе видам цели текстови а во позадина иде транс?
Мислите дека така е замислена источната школа, со трансови, јаки бои, извадоци од книги по неколку реда?
Is this a replacement for people reading the source materials, engaging in their local communities, doing the practices of Yoga and Magick, and generally integrating the Law into their lives? Of course not.

Заклучокот важи за било што тупнато во ваква „популарна“ форма!
Го делам мислењето на овој „чичко“ во врска со вакви цитати. Ништо не се добива со вакви цитати.
Повелете линк. Се однесува на телема, но може да се применува за било која философија, наука...
Нели :)

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Што е филмот со сликици да се ставаат цитати?
Зошто секоја размисла од источни школи иде со некакви си транс сликици со „блескави бои“ или пак кога ќе видам цели текстови а во позадина иде транс?
Мислите дека така е замислена источната школа, со трансови, јаки бои, извадоци од книги по неколку реда?
Is this a replacement for people reading the source materials, engaging in their local communities, doing the practices of Yoga and Magick, and generally integrating the Law into their lives? Of course not.

Заклучокот важи за било што тупнато во ваква „популарна“ форма!
Го делам мислењето на овој „чичко“ во врска со вакви цитати. Ништо не се добива со вакви цитати.
Повелете линк. Се однесува на телема, но може да се применува за било која философија, наука...
Нели :)
Не бе мајсторе, целта ми е да видам кој се соглесува со тоа што е објавено.....фактички со мене. Можеш да го кажеш на милијарда различни начини, а можеш да го разбереш на еден. Уствари и не можеш да го разбереш.....можеш да се согласиш само, ама нема везе тоа е друга тема. :)
Иначе боите, трансот, дрогите и слични ствари имаат врска со "повисоките димензии", ама и тоа е друга тема.
На ти нешто што може ќе те однесе у некоја друга димензија.
http://www.youtube.com/watch?v=pwMkzcQFgkA
Иначе, не се што е електронски звук е транс;)

Kajgana Shop

На врв Bottom